به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، بارنیه ۷۳ ساله، مذاکرات اتحادیه اروپا با بریتانیا بر سر خروج این کشور از این اتحادیه را از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ رهبری کرد. بارنیه پیش از این در دوران ریاست جمهوری ژاک شیراک و نیکولا سارکوزی سابقه وزارت در دولتهای فرانسه را داشته است. او همچنین از کمیسیونرهای اتحادیه اروپا بوده و پس از همهپرسی بریگزیت جزو مذاکرهکنندگان اصلی درباره خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بود. بارنیه در دوران حضورش در وزارت خارجه فرانسه در مذاکرات هستهای با ایران نیز دخیل بود.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه در هفتههای اخیر مجموعهای از نخست وزیران بالقوه را در نظر گرفته بود که هیچ یک از آنها حمایت کافی برای تضمین یک دولت باثبات را به دست نیاوردند و هیچ تضمینی وجود ندارد که دولت بارنیه بتواند اصلاحات را توسط پارلمان تصویب کند. اما حداقل حزب راست افراطی اجتماع ملی (RN) که یکی از بزرگترین حزبهای پارلمان پس از انتخابات اولیه ژوئیه است، اوایل روز پنجشنبه اعلام کرد که اگر بارنیه شرایط خاصی را داشته باشد، فوراً رد نخواهد کرد.
بارنیه یک سیاستمدار حرفهای سرسخت طرفدار اروپا و میانهرو است، اما او گفتمان خود را در طول تلاش ناموفق خود در سال ۲۰۲۱ برای به دست آوردن بلیت حزب محافظهکارش برای انتخابات ریاستجمهوری با اعلام اینکه مهاجرت خارج از کنترل است، سختتر کرد؛ دیدگاهی که اجتماع ملی هم دارد.
قمار ماکرون برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در ژوئن نتیجه معکوس داشت، زیرا ائتلاف میانهرو او دهها کرسی را از دست داد و هیچ حزبی اکثریت مطلق را به دست نیاورد. ائتلاف جبهه مردمی جدید چپ اول شد، اما ماکرون درخواست آنها برای تشکیل دولت را رد کرد، زیرا احزاب دیگر گفتند بلافاصله به آن رای منفی میدهند. در عوض، او هفتهها برای اعلام انتخاب خود صبر کرد.
حتی اگر با وجود انتصاب دولت جدید، فلج سیاسی ادامه یابد، ماکرون نمیتواند تا ژوئیه سال آینده یک انتخابات زودهنگام جدید برگزار کند.
ژان لوک ملانشون، رهبر فرانسه تسلیمناپذیر در واکنش به این انتصاب گفت، نتایج انتخابات پارلمانی با انتصاب میشل بارنیه به عنوان نخستوزیر به سرقت رفت. حزب اجتماع ملی فرانسه هم گفت نخستوزیر جدید را بر اساس شعارهای سیاسی و تصمیمات وی در مورد بودجه قضاوت خواهد کرد.
انتهای پیام