به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، «جیمز استاوریدیس»، تحلیلگر یک رسانه آمریکایی در گزارشی مطرح کرد که رخدادهای عمده راهبردی این ماه، نه در نشست ناتو در واشنگتن، بلکه در نشست سازمان همکاری شانگهای در آستانه قزاقستان رقم خورد.
بلومبرگ گزارش داد که این تحلیلگر در گزارشی آورده است: سازمان همکاری شانگهای، به نوعی، نسخه جایگزین ناتو است. بیش از ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی متعلق به سازمان همکاری شانگهای است که ۸۰ درصد جمعیت منطقه اوراسیا و ۴۰ درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهد.
استراوریدیس معتقد است که تقویت همکاری میان روسیه و چین در قالب فعالیتهای این سازمان چالشی جدی برای ناتو است.
او در این گزارش مطرح کرد: به لطف رزمایشهای مداوم و توافقات در زمینه همکاری در حوزه فناوری و دیگر امور، سازمان همکاری شانگهای میتواند به پکن و مسکو کمک کند که توانمندیهای ژئوپولتیکی خود را به رخ بکشند.
در ادامه این مطلب آمده است: مشکلی که این موضوع برای غرب ایجاد میکند، این است که روسیه و چین میتوانند از سازمان همکاری شانگهای برای ترغیب کشورها به فاصله گرفتن از نظم جهانی تحت رهبری آمریکا استفاده کنند. این کشورها شامل ترکیه و عربستان سعوی نیز میشود که آخری به دنبال عضویت کامل در سازمان همکاری شانگهای است.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بینالمللی است که در سال ۲۰۰۱ تاسیس شد. کشورهای تشکیلدهنده این سازمان شامل هند، روسیه، چین، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، پاکستان و ازبکستان است. بلاروس نیز به طور رسمی، در ۴ ژوئن ۲۰۲۴ در نشست این سازمان در آستانه به آن پیوست.
کشورهای ناظر شامل افغانستان و مغولستان و کشورهای شریک گفتوگو شامل آذربایجان، ارمنستان، بحرین، مصر، کامبوج، قطر، کویت، مالدیو، میانمار، نپال، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، ترکیه و سریلانکا هستند.
انتهای پیام