دیگر از قوانین خلقالساعه برای صادرات خبری نیست/ تولید باید صادراتمحور شود
۰۴/۱۱/۱۴۰۳آقای رئیس جمهور! استاد دانشگاه چگونه با ۲۰ میلیون تومان حقوق زندگی کند؟
۰۴/۱۱/۱۴۰۳انسانهای توانمند هستند که کشور را میسازند، نه پول و منابع
مسعود پزشکیان در ادامه برنامههای سومین سفر استانی دولت وفاق ملی که به مقصد خوزستان در حال برگزاری است، ظهر امروز پنجشنبه در «توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم» با بیان اینکه باور دارم و مصمم هستیم که میتوانیم کار رفع کاستیها و کمبود در فضاهای آموزشی را آغاز کرده و با موفقیت و در موعد مقرر به پایان برسانیم؛ اگر مردم را داشته باشیم و مردم باور کنند که ما برای خدمت به آنها هر چه داریم در طبق اخلاص گذاشتهایم، خواهیم توانست همه مشکلات گذشته، امروز و آینده را رفع کنیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اگر چشم به دیگران بدوزیم مشکلات حل نخواهند شد، افزود: باید جور دیگری نگاه کنیم؛ اینکه برای فرزندانمان مدارسی بسازم که در آنها به شکل صحیح آموزش ببینند و توانمند شوند تا بتوانند در آینده با قدرت مشکلات را رفع کنند، به هیچ وجه کار سختی نیست، مهم این است که باور کنیم میتوانیم و در گام بعد راه پیدا میشود و خداوند از جاهایی راه به انسان نشان میدهد که انسان حساب نمیکند.
پزشکیان با انتقاد از اینکه فرزندان ایران زمین در مدارس کپری حضور پیدا کنند و کیفیت آموزش به آنها مطلوب نباشد، تصریح کرد: گام اول ساختن مدارس مناسب و رفع کمبود فضاهای آموزشی است، اما در گام بعدی باید شیوه و کیفیت آموزش به شکلی ارتقا یابد که استعدادهای فرزندان ما به بهترین شکل بروز و ظهور یابد و بتوانند به خوبی رشد کنند، آن وقت است که مملکت به معنای واقعی ساخته میشود و دشمن نمیتواند هوس حمله به ایران را در سر بپروراند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه این انسانهای توانمند و با انگیزه هستند که میتوانند مملکت را حفظ کنند و بسازند، نه پول و منابع، گفت: ما امروز زیر پای خود آب، گاز، نفت و انبوه منابع و معادن را داریم، اما مشکل هم زیاد داریم؛ مشکل اصلی ما آن آدمهایی هستند که اگر داشته باشیم، حتی اگر زیر پایمان منابع هم نداشته باشیم، از هیچ طلا میسازند. نگاه کنید که چگونه برخی ملتها بدون هیچ منابع یا معادن خاصی چگونه پیشرفت کردند، اما ما با این همه منابع نتوانستیم.
پزشکیان با بیان اینکه این توانایی برای ساختن کشور بدون اتکا به منابع و ثروتهای زمینی، به برکت آموزش و پرورش صحیح حاصل میشود، به ضربالمثلی اشاره کرد که میگوید فرزند اگر باشعور باشد نیازی به دارایی پدر ندارد و اگر بیشعور هم باشد، دارایی پدر به درد او نمیخورد و خاطرنشان کرد: فهم و شعور و دانایی ارمغانی است که ما باید با آموزش و تربیت صحیح به نسل آینده اعطا کنیم. داریم تلاش میکنیم که با همکاری شما مردم و خیرین محترم این اتفاق بیفتد. در این مسیر از همه ظرفیتها بهره بگیرید و به خصوص از توان زنانی مثل خانمی که اینجا خیلی پرشور سخن گفتند، بهره بگیرید که هر یک از آنها به اندازه ۱۰ مرد میتوانند کار را پیش ببرند. اجازه ندهیم ویژگیهایی مثل نژاد و قومیت و مذهب شایستگان را از خدمت محروم کند.
رئیس جمهور در ادامه گفت: ما با تمام وجود به صحنه میآییم و با کمک همه ادارات، سازمانها، انجمنها و سمنها به طور قطع مشکلات آموزشی و سایر مشکلات کشور را حل خواهیم کرد. به استاندار گفتم که چرا باید مشکل آب و فاضلاب در استان خوزستان وجود داشته باشیم چرا نمیتوانیم این مشکل را حل کنیم؟ ما اختیار میدهیم تا با کمک هم مشکلات را حل کنیم با شما هم جلسه خواهیم داشت من به جلسه تشریفاتی علاقهای ندارم فقط با هم در سایر جلسات به دنبال حل مشکلات باشیم. در خبرها آمده بود به خاطر سفر ما کارخانهها را تعطیل کردند تا هوای استان پاک شود اینکه نمیتوانیم این مشکل را حل کنیم هم نشان میدهد یک جای کار میلنگد و مشکل وجود دارد من که میدانم چند ماه در سال یا کل سال مشکل هوا در این استان وجود دارد در این اندازه میدانیم که کسی نتواند سر ما کلاه بگذارد.
پزشکیان افزود: ما باید با هم جلسه بگذاریم و برنامه و نقشهای برای حل مشکلات تهیه کنیم ما باید با هم دنبال پیدا کردن یک راه حل علمی باشیم و آن را اجرایی کنیم نه اینکه دنبال سخنرانی باشیم. نباید من مدام بگویم که چه مشکلاتی وجود دارد بلکه باید وقت گذاشته و مشکل را حل کنم. نه اینکه شعار دهم بعد نتوانم به آن عمل کنم و مردم بگویند اینها هم مثل بقیه آمدند و صرفا حرف زدند ما باید به جای سخنرانی دنبال حل مشکلات مردم باشیم.
رئیس جمهور در ادامه گفت: ما با تمام وجود به صحنه میآییم و با کمک همه ادارات، سازمانها، انجمنها و سمنها به طور قطع مشکلات آموزشی و سایر مشکلات کشور را حل خواهیم کرد. به استاندار گفتم که چرا باید مشکل آب و فاضلاب در استان خوزستان وجود داشته باشد، چرا نمیتوانیم این مشکل را حل کنیم؟ ما اختیار میدهیم تا با کمک هم، مشکلات را حل کنیم. با شما هم جلسه خواهیم داشت، البته من به جلسه تشریفاتی علاقهای ندارم، فقط با هم در سایر جلسات به دنبال حل مشکلات باشیم.
پزشکیان اضافه کرد: در خبرها آمده بود به خاطر سفر ما کارخانهها را تعطیل کردند تا هوای استان پاک شود، اینکه نمیتوانیم این مشکل را حل کنیم، هم نشان میدهد یک جای کار میلنگد و مشکل وجود دارد. من که میدانم در این استان چند ماه در سال یا کل سال مشکل هوا وجود دارد، در این اندازه میدانیم که کسی نتواند سر ما کلاه بگذارد.
پزشکیان افزود: ما باید با هم جلسه بگذاریم و برنامه و نقشهای برای حل مشکلات تهیه کنیم، باید با هم دنبال پیدا کردن یک راهحل علمی باشیم و آن را اجرایی کنیم، نه اینکه دنبال سخنرانی باشیم. نباید من مدام بگویم که چه مشکلاتی وجود دارد، بلکه باید وقت گذاشته و مشکل را حل کنم، نه اینکه شعار بدهم بعد نتوانم به آن عمل کنم و مردم بگویند اینها هم مثل بقیه آمدند و صرفا حرف زدند. ما باید به جای سخنرانی دنبال حل مشکلات مردم باشیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما کار را تازه شروع کردهایم، ولی اقدامات بسیاری در نقاط مختلف کشور شروع شده است، تاکید کرد: ما میتوانیم این مسیر را تمام کرده و به اهداف خود برسیم. در استان سیستان و بلوچستان به من گفتند تا ۴۰ سال دیگر پروژهها به پایان نمیرسد، اما من گفتم تا سال دیگر پروژهها را تمام میکنیم. زمانی که نامزد انتخابات ریاست جمهوری شدم، به کسی وعده عدد و رقم ندادم، بلکه گفتم صادق هستم و دروغ نمیگویم و با مشارکت همه دنبال حل مشکلات هستم. من نگفتم طلا و زمین میدهم ولی الان میگویم که این اقدامات را انجام داده و تمام هم میکنیم و پای کار هستم و شما خواهید دید که شعار خواهیم داد یا کار میکنیم!
پزشکیان تاکید کرد: مردم اگر در صحنه باشند هیچ مانعی نمیتواند جلوی پیشبرد اهداف ما را بگیرد، اما اگر مردم در صحنه نباشند هیچ مشکلی را نمیتوانیم حل کنیم.
رئیس جمهور در پایان با اشاره به مشکلات حوزه رود کارون گفت: این رود فرصت طلایی و مناسبی برای توسعه استان است، اما به خوبی از آن بهره گرفته نشده است که این مسئله ربطی هم به تهران ندارد و در استان باید پاسخ داده شود که چرا این مشکل ایجاد شده است. از فرصت رود کارون میتوان برای ایجاد اشتغال در استان استفاده کرد، ما تلاش میکنیم مشکلات را حل کرده و با کمک شما شرایط استان خوزستان را دگرگون کنیم.
در ابتدای این جلسه نیز وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش یکی از اولویتهای مهم دولت چهاردهم است، گفت: برای اولین بار است که در ۴۵ سال گذشته، یک رئیس جمهور مسئله آموزش و بهداشت را در کنار معیشت در اولویت قرار داده و در عمل هم وقت زیادی برای پیگیری آنها اختصاص داده است. ما با هدایت رئیس جمهور نظام مسائل آموزش و پرورش را استخراج کردهایم و تاکنون بیش از ۱۵ جلسه با هدایت رئیس جمهور برای محرومیتزدایی و افزایش کیفیت آموزش برگزار شده است.
علیرضا کاظمی با قدردانی از اقدام امروز رئیس جمهور در مشارکت برای ساخت یک مدرسه، اظهار کرد: این اقدام رئیس جمهور پیام اهمیت آموزش و پرورش را به جامعه منتقل کرد؛ اینکه رئیس جمهور لباس کارگری بر تن کرده و در ساخت یک مدرسه مشارکت میکند، نشانه اولویت آموزش و پرورش برای دولت است.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: توسعه فضاهای آموزشی، با هدف محرومیتزدایی و کیفیتبخشی به آموزش در دستور کار دولت قرار دارد و طرحی برای این اهداف در حال تهیه است که شامل توانمندسازی معلمان، تغییر در چیدمان کلاسها، تغییر در روش آموزش و استفاده از فناوریهای جدید میشود. ما نظام مسائل آموزش و پرورش را در هر استان از جمله مدارس کانکسی و سنگی، مدارس با تراکم بالای ۳۵ دانش آموز و مدارس مورد نیاز برای مقاومسازی احصا و ظرفیتهای هر منطقه را شناسایی کردهایم و تحلیل دقیقی از وضعیت موجود داریم.
کاظمی با بیان اینکه شایسته نیست استان خوزستان با وجود امکانات فراوان در مسئله آموزش مشکل داشته باشد، گفت: در برنامه دولت برای توسعه فضای آموزشی، استانداران نقش مهمی داشته و مسئول تسهیلگری، تنظیمگری و ایجاد ارتباط بین دستگاههای مختلف هستند. همچنین میزان دستیایی به این هدف، یکی از شاخصهای مهم ارزیابی مدیران دستگاههای اجرایی خواهد بود. سایر نهادها، خیرین و مردم هم باید پای کار بیایند؛ اگر مردم را سازمان یافته پای کار بیاوریم، میتوانیم مشکلات را حل کنیم.
همچنین معاون توسعه روستایی رئیس جمهور نیز در این نشست با بیان اینکه با تمام اقداماتی که برای استان خوزستان شده، معتقدم حق این استان بیشتر از این شرایط موجود است، گفت: من کرد و سنی، نماد بازسازی اعتماد در کشور هستم و برای محرومیتزدایی وارد دولت شدهام. رئیس جمهور به طور جدی اقدامات دولت برای محرومیتزدایی و تحقق عدالت در کشور را آغاز کرده است؛ باید به وی فرصت بدهید، چون خوزستان پس از ۴ سال متفاوت از شرایط فعلی میشود.
وی ادامه داد: رئیس جمهور دستور دادهاند که باید مسئولیتهای اجتماعی شفاف شوند؛ دولت به دنبال بانک شفافیت مسئولیتهای اجتماعی است و اجازه نمیدهد سرِ سوزنی از ثروت ملی به انحراف برود.
معاون رئیس جمهور افزود: احساس میکنم ساختن مدرسه بدون اعتبار و با مشارکت مردم حرف تازهای باشد، چون پیش از این به آن پرداخته نشده است. دستور کار دولت، توسعه کشور با در نظر گرفتن شاخصهایی از جمله شفافیت، آمایش سرزمینی، شناخت مطالبات و جذب همکاری مردم است.
حسینزاده در پایان گفت: دولت افتخار دارد خدمتگزار مردم باشد. ما صدای عشایر و روستاییان را نیز میشنویم. هیچ مدیری در سطح ملی و استانی اجازه ندارد با عملکرد خود مایه بدعهدی دولت در مسیر مدرسهسازی شود.
انتهای پیام/