یک ایرانی مشاور رئیس کنفدراسیون تنیس روی میز آسیا شد
۲۰/۰۶/۱۴۰۳پیام تبریک وزیر کشور عربستان به اسکندر مومنی
۲۰/۰۶/۱۴۰۳به میراثبان نیاز داریم/ ضرورت معرفی آثار فرهنگی و تمدنی به زبان هنر، خلاقانه به نسل نو
دبیر سومین جشنواره بین المللی چند رسانهای میراث فرهنگی این جشنواره را تلاشی برای ارتقای روایتگری میراث فرهنگی خواند.
به گزارش فرهنگی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری دانشجو، سومین جشنواره بین المللی چند رسانهای میراث فرهنگی نیمه آبان امسال در شهر شیراز به میزبانی استانداری فارس و با همت معاونت میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با هدف افزایش سواد میراث فرهنگی تعامل اهالی فرهنگ، هنر و رسانه با وزارت میراث فرهنگی و کشف استعدادها میراثی در تولید آثار هنری برگزار میشود.
جشنواره چند رسانهای تلاشی برای ارتقای روایتگری میراث فرهنگی
«علیرضا تابش» درباره جزئیات و اهداف برگزاری سومین جشنواره بین المللی چند رسانهای میراث فرهنگی گفت: این سومین جشنوارهای است که با هدف افزایش سواد میراث فرهنگی و همین طور تعامل هرچه بیشتر اهالی فرهنگ، هنر و رسانه با وزارت میراث فرهنگی و کشف استعدادهایی در این زمینه یعنی استعدادهایی که به نوعی توانسته اند درباره میراث فرهنگی آثار هنری تولید کنند، برگزار میشود.
میراث فرهنگی ایران از نگاه هنرمندان بین المللی در بخش غیر رقابتی
وی درباره ویژگی سومین جشنواره بین المللی چند رسانهای میراث فرهنگی توضیح داد: یکی از ویژگیهای سومین دوره از جشنواره بخش غیر رقابتی جشنواره است؛ یعنی هنرمندان غیر ایرانی که در حوزه تمدنی ایران زمین و فرهنگ ایرانی با هدف ارایه محتواهای بصری در حوزه معرفی میراث فرهنگی و تاریخی کشورمان اعم از میراث ملموس، میراث ناملموس و حتی پیوندهای مشترک بین ایران و کشورهای منطقه اثری تولید کردند، میتوانند آثار خود را در بخش بین الملل جشنواره بفرستند. این آثار شامل فیلم کوتاه، فیلم مستند و عکس است. فراخوان بخشهای ملی نیز صورت گرفته که مشتمل بر بخشهای متنوعی میشود.
تابش درباره بخشهای مختلف سومین جشنواره بینالمللی چند رسانهای میراث فرهنگی اظهار کرد: در جشنواره امسال شاهد بخشهای سینمایی، تلویزیونی، رادیویی، هنرهای نمایشی، موسیقی، عکس و پوستر هستیم که بخشهای موسیقی و عکس و پوستر برای اولین بار به جشنواره اضافه شده اند. ضمن اینکه بخش میراث دیجیتال امسال نیز در جشنواره حضور دارد.
دبیرسومین جشنواره بین المللی چند رسانهای میراث فرهنگی درباره اضافه شدن بخش ایده و تجارب به جشنواره گفت: وزارت میراث فرهنگی در حوزههای باستان شناسی، مردم شناسی، زبان شناسی، همکاریهای بین المللی، حوزههای مرمت، حفاظت، معرفی و آموزش فعالیتهای متنوعی در سالهای اخیر داشته است. همین طور هنرمندان زیادی در طی این سالها در حوزه میراث فرهنگی به فعالیت پرداختند. از سوی دیگر پژوهشگرانی در حوزههای پژوهشی و دانشی سرگرم مطالعات تاریخی و یا مطالعات بین بخشی در حوزه میراث تاریخی و فرهنگی کشورمان هستند، به همین منظور امسال فراخوانی اعلام شد تا متخصصان میراث فرهنگی از سراسر ایران تجارب خود را برای جشنواره بفرستند. طبعا در این بخش داوری ویژهای صورت خواهد گرفت و تجارت برتر انتخاب خواهند شد. همچنین با توجه به اینکه در حوزه میراث فرهنگی انبوهی از ایدههای ناب وجود دارد، امسال این بخش را نیز اضافه کردیم و فراخوانی برای جامعه دانشگاهی، علمی، فرهنگی، رسانهای و حتی مخاطبان عام در سراسر کشور اعلام کردیم تا آنها بتوانند ایدههای ناب خود را در حوزه میراث فرهنگی، مدیریت، پژوهش، معرفی، تولید محتوا به جشنواره ارسال کنند.
توجه دادن دانش آموزان به میراث فرهنگی در قالب پویش میراث بانان آینده
تابش درباره بخش «پویش میراث بانان آینده» در سومین جشنواره بین المللی چند رسانهای میراث فرهنگی توضیح داد: پویش میراث بانان آینده از جمله بخشهایی بود که از سال گذشته به جشنواره اضافه شد و امسال نیز برگزار میشود. این پویش ویژه گروه سنی ۱۱ تا ۱۸ سال است و نوجوانان و دانش آموزان میتوانند در آن علایق خود را به میراث ایران زمین در قالبهای مختلف اعم از ویدیو، شعر، ترانه، خط، خوشنویسی، عکس، فیلم کوتاه، کلیپ و حتی پرده خوانی، جلسات نقالی و شاهنامه خوانی و هر آنچه که این نسل به آن میراث فرهنگی میگویند، ارسال کنند. همین طور این عزیزان میتوانند تجارب و پیشنهادات خود را درباره حفاظت از میراث فرهنگی در این بخش برای ما ارسال کنند تا باعث رونق این بخش نوپا در جشنواره چند رسانهای میراث فرهنگی شوند.
دبیر سومین جشنواره بین المللی چند رسانهای میراث فرهنگی با اشاره به اضافه شدن بخش بین الملل به این جشنواره اظهار کرد: امسال یک بخش مهم به نام بخش غیر رقابتی بینالملل نیز به جشنواره اضافه شده است. همان گونه که مستحضر هستید ما با کشورهای همسایه خود در حوزه تمدنی ایران زمین و فرهنگ ایرانی، کاوشهای باستان شناسی مشترک، پژوهشهای مشترک در حوزههای مرمت، مردم شناسی، باستان شناسی و سایر حوزههای مرتبط با علوم میراثی همکاریهای مشترکی داشتهایم. بخشی از این همکاریها در قالب فیلم، عکس و اسناد تصویری وجود دارد که در همین جا از تمام هنرمندان و پژوهشگران حوزه میراث فرهنگی در خارج از مرزهای ایران تقاضا داریم آثار خود را در حوزههای فیلم کوتاه، فیلم مستند و عکس درباره میراث مشترک ایران با کشورهای خود و یا مطالعات ایران شناس، پژوهشهای مرتبط با حوزه میراث فرهنگی که در اسناد تصویری همانند فیلم کوتاه، فیلم مستند و عکس بازتاب پیدا کرده برای این دوره از جشنواره بفرستند. طبعا با تصویب شورای سیاستگذاری سومین جشنواره این دوره از بخش بینالملل این جشنواره به صورت غیر رقابتی برگزار خواهد شد. دلیل این امر این است که امسال اولین دوره برگزاری این بخش است، اما امیدواریم در سالهای آینده با توسعه بخش بینالملل شاهد مشارکت رقابتی هنرمندان از سراسر جهان در بخش بینالملل این جنشواره باشیم و آرام آرام گامهای بلندتری در عرصه همکاریهای بین المللی در این جشنواره برداریم.
حضور وزیر میراث فرهنگی در سومین جلسه شورای سیاستگذاری در شیراز
وی خاطرنشان کرد: ما از اسفند سال گذشته نخستین جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره را برگزار کردیم، در اردیبهشت امسال دومین نشست برگزار شد و هفته آینده با حضور وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و استاندار فارس سومین جلسه نیز برگزار خواهد شد. در این جلسه که با حضور اعضای شورای سیاستگذاری برگزار میشود، گزارش اقدامات انجام شده در بخشهای ملی و بین الملل و همین طور زحماتی که در استان فارس به عنوان شهر میزبان کشیده شده، ارایه خواهد شد.
تمدید مهلت ارسال آثار تا ۳۰ شهریور
دبیر سومین جشنواره بین المللی چند رسانهای میراث فرهنگی با اشاره به تمدید مهلت ارسال آثار به این جشنواره گفت: مدت مهلت ارسال آثار به سومین دوره جشنواره تا سی ام شهریور ۱۴۰۳ تمدید شده است. من از تمام هنرمندان، پژوهشگران و فعالان رسانه که در این مدت با جشنواره همکاری کرده، آثار خود ارسال کردند، با ما مکاتبه کردند و یا فراخوان جشنواره را به علاقهمندان معرفی کردند، کمال تشکر را دارم و به مخاطبان این جشنواره اعلام میکنم تا پیش از پایان مهلت ارسال آثار به جشنواره یعنی ۳۰ شهریور میتوانند آثار خود را در بخشهای اعلامی به پرتال جشنواره ارسال کنند.
جشنواره چند رسانهای تلاشی برای ارتقای روایتگری میراث فرهنگی
تابش تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم در این دوره از جشنواره به ارتقای سواد فرهنگی کمک کنیم. در جای جای این سرزمین آثار فرهنگی و تمدنی متعددی وجود دارد که نیازمند معرفی به زبان هنر، خلاقانه و نوعی روایتگری برای نسل نو است.
دبیر سومین جشنواره بین المللی چند رسانهای میراث فرهنگی یکی از اهداف مهم این جشنواره را ارتقای روایتگری میراث فرهنگی دانست و گفت: امیدوارم هنرمندان و اهالی فکر و هنر فضیلت در این دوره از جشنواره مشارکت خوبی داشته باشند تا ما بتوانیم به اهداف خود دست یابیم.