اکونومیست: نیروهای روسیه، اوکراینیها را در دونباس محاصره میکنند
۱۹/۰۶/۱۴۰۳ضرورت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای تحقق اهداف ریلی برنامه هفتم توسعه
۱۹/۰۶/۱۴۰۳جنایات رژیم صهیونیستی محدود به فلسطین نخواهد بود
نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه با اصحاب رسانه آغاز شد.
وی با اشاره به موصوعات قفقاز جنویی ادامه داد: ما در منطقه پیچیدهای قرار داریم و همکاریهای منطقهای را بهترین راه برای رفع سوءتفاهمات تلقی میکنیم. توسعه روابط با شرق و آسیا به معنای نادیده گرفتن توسعه مناسبات با دیگر کشورهایی که خواستار روابط دوستانه با ایران هستند، نیست. همزمان با توسعه روابط با شرق و آسیا برای روابط با کشورهای دوردست هم اهتمام ویژه خواهیم داشت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: به اقدامات مثبت واکنشهای مثبت خواهیم داشت. جمهوری اسلامی ایران چهارچوب ۳+۳ را در قفقاز جنوبی دنبال کرده و به دنبال صلح در این منطقه است و همواره گفتیم با تغییرات در منطقه قویا مخالفیم.
وی با اشاره به قرارداد ایران و روسیه خاطرنشان کرد: روابط ما با روسیه در جهت تعمیق و گسترش روابط در تمامی زمینهها به ویژه در زمینه اقتصادی خواهد بود و لذا ما معتقدیم که امضای این سند انشالله میتواند مبانی حقوقی لازم رو برای توسعه روابط دو کشور در تمامی زمینهها از جمله در حوزه سیاسی در حوزه اقتصادی و تجاری را بیش از گذشته فراهم کند.
طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران این سند و معاهده پس از امضا جهت تصویب میبایست به مجلس شورای اسلامی ارائه بشود و تشریفات قانونی طبیعتاً در مرحله اجرا قرار خواهد گرفت.
این دیپلمات کشورمان با اشاره به سفر رئیس جمهور به عراق خاطرنشان کرد: روابط ممتاز و دارای ویژگیهای منحصر به فرد ایران و عراق همواره مبتنی بر حسن همسایگی، برادری و دوستی میان دو کشور دو دولت و ملت هاست و خوشبختانه در طول سالیان گذشته ما شاهد توسعه بیش از پیش همکاریهای سازنده و برادرانه دو کشور در زمینههای مختلف بودیم. اولین سفر خارجی جناب آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهور محترم به عراق هم نشان دهنده اهمیت مناسبات دو جانبه دو کشور است. این سفر هم فرصتی خواهد بود که زمینههای ارتقا و تعمیق مناسبات دوستانه و برادرانه دو کشور در زمینههای مختلف فراهم بشود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره کریدور زنگزور اظهار داشت: کریدورها امروز بیش از هر زمانی محل توجه و اهتمام است. مبنای اخبار و تحلیلهای منتشره درباره قفقاز و کریدورهای ترانزیتی و کریدورهای ادعایی متعاقب سفر پوتین به باکو همان مصاحبه لاوروف و اظهارات سخنگوی وزارت خارجه روسیه است. این امر و این اظهارنظرها زمینه ساز طرح دیدگاهها و نظریات مختلف و بعضا هم در مخالفت با توسعه روابط ایران و بعضی از همسایگان ما شده و ضرورت دارد به شما تأکید کنم که به متن دقیق این اظهارات مراجعه کرده و تحلیل و تفسیر این موضوع محل توجه قرار بگیرد.
وی درباره مذاکرات صلح آتش بس در غزه نیز بیان کرد: رژیم صهیونیستی همواره توقعات توسعه طلبانه جدیدی را مطرح میکند و تا الان مانع شکل گیری آتش بس و توافق آتش بس شده است. از سوی دیگر ما در سمت دولت آمریکا به عنوان مهمترین و تعیین کنندهترین حامی رژیم غاصب صهیونیستی هم متاسفانه شاهد وجود اراده عملی برای متقاعد کردن رژیم صهیونیستی نیستیم.
کنعانی افزود: دولت آمریکا تاکنون با کلمات بازی کرده و با مانورهای سیاسی به ظاهر نشان می دهد که علاقهمند به برقراری آتش بس است، اما در عمل هیچگاه از ظرفیت و قدرت تاثیرگذاری خود بر رژیم صهیونیستی به میزان لازم استفاده نکرده و بلکه با تداوم صادرات تسلیحات مرگبار خود به رژیم غاصب صهیونیستی نشان داده که به جای قرار گرفتن در مسیر آتش بس در مسیر حمایت از جنگ و تداوم جنایات جنگی علیه ملت مظلوم فلسطین است.
وی همچنین گفت: ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران معتقد هستیم که ایجاد بازدارندگی در مقابل ماشین کشتار جنایت جنگی صرفا با شکل گیری یک اراده قاطع و موثر جهانی محقق خواهد شد و این سکوت بی عملی که ما در جهان شاهد هستیم متاسفانه برای رژیم صهیونیستی در استمرار جنگ طلبی و جنایت علیه ملت فلسطین عمل کرده است. ما به تلاشهای دیپلماتیک خود در این زمینه ادامه خواهیم داد و از همه ظرفیتهای موجود دیپلماتیک خود هم برای حمایت از ملت مظلوم فلسطین و رساندن صدای مظلومیت آنها به گوش جهان استفاده می کنیم.
وی درباره عضوبت ایران در سازوکارهای منطقهای افزود: عضویت جمهوری اسلامی در بریکس یک فرصت بسیار مهم پیش روی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات خود با کشورهای مهم عضو این مجموعه قرار داد. ظرفیتهای متمایز و منحصر به فرد اعضای این جغرافیا هم از حوزه جمعیت و هم از حوزه ظرفیتهای عظیم اقتصادی که در اختیار دارند طبیعتا برای همه اعضای فرصت کم نظیر فراهم کرده است.