به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، این هیئت که به طور مستقل عمل میکند اما توسط شرکت آمریکایی «متا» تامین مالی میشود، اعلام کرد عبارت «از نهر تا بحر»، معانی مختلفی دارد و به این ترتیب، استفاده از آن به خودی خود نمیتواند مضر، خشونت آمیز یا تبعیض آمیز تلقی شود.
این عبارت به رود اردن و دریای مدیترانه اشاره دارد که بین آنها اراضی اشغالی تحت کنترل رژیم صهیونیستی و سرزمینهای فلسطین قرار دارد. این شعار اغلب در تظاهرات حمایت از فلسطین خوانده میشود.
منتقدان این عبارت میگویند که این عبارت یهودی ستیزانه و فراخوانی برای ریشه کنی اسرائیل است. اما گروههای دیگر با این تفسیر مخالف هستند.
پاملا سان مارتین، رئیس هیئت نظارت «متا»، گفت: فضا بسیار مهم است. حذف سخنرانی سیاسی صرفا راه حل نیست. باید جایی برای بحث وجود داشته باشد، به خصوص در دوران بحران و درگیری.
هیئت نظارت گفت: پس از بررسی سه مورد مربوط به محتوای پست شده در فیس بوک توسط کاربران مختلف که حاوی این عبارت بودند، به این نتیجه رسیده است.
«متا» در بیانیه ای اعلام کرد ما از بررسی دستورالعملهای خود در این زمینه توسط هیئت نظارت «متا» استقبال میکنیم. در حالی که همه سیاستهای ما با در نظر گرفتن ایمنی تدوین شدهاند، میدانیم که با مشکلات جهانی همراه هستند و این شرکت مرتبا از کارشناسان خارج از «متا»، از جمله هیئت نظارت، نظر میخواهد.
الکس عبدو، مدیر مسائل حقوقی «موسسه نایت فرست اَمِندمِنت» در دانشگاه کلمبیا که آزادی بیان را ترویج میکند، تصمیم هیئت نظارت «متا» را “متفکرانه (و از نظر خودش صحیح) خواند.
بر اساس گزارش رویترز، در مقابل، «اتحادیه ضد افترا» که یک گروه فعال یهودی است، اعلام کرد این تصمیم «کوته بینانه» بوده است. در بیانیه این گروه آمده است: استفاده از این عبارت باعث میشود اعضای جامعه یهودی و طرفدار اسرائیل، احساس ناامنی کنند و طرد شوند.
انتهای پیام