به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، شرکت دولتی «نیل پترولیوم»، اوایل ماه میلادی جاری، کنترل میادین نفتی و داراییهای پتروناس را برعهده گرفت و عملا سرمایه گذاری این شرکت مالزیایی را تصاحب و اعلام کرد به دنبال شریک جدیدی برای تضمین تداوم فعالیتها است.
پتروناس در پاسخ به سوالات، گفت: شرکت «پتروناس اینترنشنال»، فرآیند قضایی را در «مرکز بینالملل حل و فصل اختلاف سرمایهگذاری» درباره واگذاری فعالیتهایش در جمهوری سودان جنوبی، آغاز کرده است.
پتروناس در هشتم اوت، خروج از سودان جنوبی را پس از حدود سه دهه حضور در این کشور که دوره قبل از اعلام استقلال سودان جنوبی در سال ۲۰۱۱ را دربرمیگرفت، اعلام کرد. این شرکت مذاکراتی با شرکت نفت و گاز «ساوانا انرژی» برای خرید داراییهایش داشت.
پتروناس، سرمایه گذاری خود در سودان جنوبی را به دلیل هزینههای صعودی یک خط لوله شکسته و ارسال دو سوم از نفت سودان جنوبی از طریق سودان که به مدت بیش از یک سال است، در جنگ است، رها کرد. این جنگ، به وارد شدن خسارت به یکی از دو خط لوله منجر شد.
سودان جنوبی مدعی است پتروناس، قوانین این کشور را با عدم انجام بررسی محیط زیستی و پرداخت خسارت، زیر پا گذاشته است. پتروناس متهم شده که به سودان جنوبی برای انتخاب نهادی برای خرید داراییهای این شرکت، اولتیماتوم داده است.
اما پتروناس، چنین درخواستی را تکذیب کرده و رفتار دولت سودان جنوبی را خودسرانه، غیرمنطقی و غیرقانونی خوانده است.
پتروناس، استخراج نفت در این منطقه را در سال ۱۹۹۷ به عنوان بخشی از کنسرسیومی به هدایت شرکت سوئدی «لاندین اویل»، آغاز کرد. سوئد از آن زمان، الکساندر اشنایتر، مدیرعامل سابق و ایان لاندین، رئیس هیات مدیره این شرکت را به همدستی در جرایم جنگی شدید مرتکب شده توسط دولت سودان در سودان جنوبی، متهم کرده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، لابیگران از جمله «ائتلاف اروپایی درباره نفت» میگویند استخراج گسترده نفت توسط شرکتهای خارجی، سوءاستفادهها را تشدید کرده و به جنگ طولانی مدت سودان جنوبی، شدت بخشیده است.
انتهای پیام