ولایت مداری در راس امور کشور است
۰۲/۰۶/۱۴۰۳گفتوگو با زوار/۴۸ درصد تردد زائران، از مرز مهران انجام میشود
۰۲/۰۶/۱۴۰۳ثبت اولین مورد ابتلا به فلج اطفال در غزه پس از ۲۵ سال
آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از ثبت اولین مورد فلج اطفال در غزه در ۲۵ سال گذشته خبر داد.
به نقل از شبکه روسیه الیوم، رئیس آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت: سازمان بهداشت جهانی تایید کرده است که یک نوزاد ۱۰ ماهه در غزه پس از ابتلا به ویروس فلج اطفال، فلج شده است.
فیلیپ لازارینی در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) به نقل از سازمان بهداشت جهانی نوشت که فلج این نوزاد در غزه اولین مورد در بیش از ۲۵ سال گذشته است.
وی به نقل از گزارش این نهاد جهانی افزود که فلج اطفال بین کودکان فلسطینی و صهیونیستی تفاوتی قائل نخواهد شد.
لازارینی اشاره کرد که به تعویق انداختن آتشبس بشردوستانه در نوار غزه، خطر شیوع این بیماری را در میان کودکان افزایش میدهد.
او توضیح داد که وارد کردن واکسن به غزه و نگهداری آنها با تجهیزات سرمایشی کافی نیست بلکه برای تاثیرگذاری، واکسنها باید در دهان هر کودک زیر ۱۰ سال ریخته شود.
پیشتر وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده بود: نوار غزه در نتیجه وضعیت اسفبار ناشی از جنگ، محرومیتی که توسط رژیم صهیونیستی بر مردم اعمال میشود و آنان را از دسترسی به مایحتاج اولیه زندگی محروم میکند به منطقه اپیدمی فلج اطفال تبدیل شده است.
همچنین پزشکان فلسطینی در نوار غزه نسبت به افزایش شیوع بیماریها و اپیدمیها در میان آوارگان در اردوگاهها و پناهگاهها به دلیل تجمع تعداد زیاد آوارگان در فضاهای محدود هشدار داده بودند.
«اسماعیل ثوابته» مدیر دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه پیشتر تاکید کرده بود که رژیم اسرائیل عمداً وضعیت انسانی در این منطقه را وخیم میکند، زیرا شبکههای آب و فاضلاب را در بیشتر مناطق نوار غزه ویران کرده است و با بستن تمام گذرگاهها در نوار غزه از ورودی کمکهای بشر دوستانه به نوار غزه جلوگیری میکند.
پیشتر نیز «مروان الهمص» مدیر بیمارستانهای صحرایی در نوار غزه در ۲۸ مرداد با اشاره به وضعیت نامناسب بهداشتی، از شیوع ویروس فلج اطفال در این منظقه خبر داده بود.
وی تاکید کرده بود که ۵۰۰ هزار کودک زیر ۱۰ سال در نوار غزه نیاز به واکسن دارند و پیش بینی میشود که ۲۰۰ نفر از این کودکان به فلج اطفال مبتلا شده باشند.
این مسئول فلسطینی افزود: رژیم اشغالگر شرایط شیوع ویروس فلج اطفال را ایجاد کرده و همزمان نظامیان خود را در مقابل این بیماری واکسینه میکند.
مدیر بیمارستانهای صحرایی نوار غزه گفته بود که نابودی زیرساختها و منابع آبهای تمیز توسط ارتش رژیم صهیونیستی باعث شیوع بیماریهای واگیردار میشود.
پیشتر وزارت بهداشت فلسطین وجود ویروس فلج اطفال در سیستم آب و فاضلاب نوار غزه را یک فاجعه بهداشتی خوانده و نسبت به شیوع آن هشدار داده بود.
در همین رابطه سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داده بود که وزارت بهداشت این رژیم به ارتش توصیه کرده که نظامیان خود را در برابر ویروس فلج اطفال به دلیل شیوع این ویروس در نوار غزه واکسینه کنند.
پیش از این نیز بارها سازمانها و نهادهای حقوق بشری از شیوع بیماریهای واگیردار در نوار غزه به دلیل محاصره، کمبود آب سالم و سیستم بهداشتی آسیب دیده از حملات رژیم صهیونیستی هشدار داده بودند.
با گذشت بیش از ۱۰ ماه از حمله رژیم اسرائیل، بخش وسیعی از نوار غزه در بحبوحه محاصره فلجکننده و انسداد ورود مواد غذایی، آب تمیز و دارو ویران شده است.
سازمان جهانی بهداشت و صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) نیز اخیرا با صدور بیانیهای درباره احتمال شیوع فلج اطفال در میان کودکان غزه هشدار داده بودند.
درخواست این دو سازمان به این دلیل مطرح شد که نمونههایی از این ویروس در فاضلاب نوار غزه مشاهده شد و برخی از کودکان علائم مربوط به این بیماری مسری را نشان دادهاند.
منبع: ایرنا