اعلام بازنشستگی نویر از تیم ملی آلمان
۳۱/۰۵/۱۴۰۳پیام تشکر وزیر دفاع خطاب به نمایندگان مجلس
۳۱/۰۵/۱۴۰۳وبینار بینالمللی «اربعین، جلوه قدرت نرم در معادلات جهانی» برگزار شد
این وبینار که با حضور اساتیدی از کشورهای مصر، سوریه، لبنان، آفریقای جنوبی برگزار شد، به بررسی جایگاه حرکت عظیم و فرهنگساز اربعین، به عنوان بازتاب موثری در وادی قدرت در معادلات منطقهای و جهانی پرداخته شد.
به گزارش گروه فرهنگی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری دانشجو، در این وبینار احمد راسم النفیس نویسنده و اندیشمند برجسته مصری، گفت: اربعین، میتواند علاوه بر حفظ و قوت شعائر و احکام اسلامی، وحدت و انسجام جهان اسلام را در نظرگاه جهانیان قرار دهد و باید مراسم اربعین را پاسداشت و آن را تقویت کرد.
این استاد مصری با توصیه به تقویت جریان رسانهای اربعین و نشر جهانی این راهپیمایی بزرگ تصریح کرد: لازمهی خنثیسازی مکر دشمنان، هوشیاری و وحدت بیش از پیش مسلمانان است، چون اربعین صرفا به شیعیان تعلق ندارد بلکه متعلق به تمامی مسلمانان و آزادگان جهان است.
دیگر سخنران این نشست علمی، علی مسعود از اساتید دانشگاه ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی، در وصف مراسم اربعین گفت: در راهپیمایی اربعین؛ همایشی از همدلی و مهربانی و کمک و خصیصههای ناب انسانی را به چشم میبینیم. همه در حال کمک و امداد دیگران هستند، آن هم بدون چشم داشت و انتظارات مادی. این همدلی و مهربانی درس بزرگی را به همهی جهانیان میدهد. در زمانی که دنیا پر از روابط مادی گرایانه و ظلم به همنوع است، جایی در جهان پیدا میشود که جز مهر و انفاق چیزی در آن به چشم نمیآید.
فریدون باقری -رئیس موسسه بینالمللی تقارب فرهنگها ضمن تشریح برگزاری اهداف این وبینار، حضور میلیونی راهپیمایی اربعین حسینی از سراسر جهان را، پاسداشت و بیعت با قیام امام حسین علیه السلام و برائت از ستمگران و ظالمان روز یعنی آمریکا و اسرائیل دانست و با اشاره به افزودن شکوه و عظمت هر ساله راهپیمایی اربعین امام حسین (ع) گفت: آئین پیادهروی اربعین که هرساله با شکوه و عظمت افزوده میشود، یکی از نمادهای تمدن ساز برای مسلمانان و آزادگان جهان محسوب میشود.
وی همچنین به تأثیر گذاری اربعین در حوزه روابط بینالملل پرداخت و افزود: تاثیرگذاری راهپیمایی اربعین حسینی در روابط بینالملل به حدی است که در عصر کنونی از آن به عنوان قدرت نرم در سیاست خارجی و معادلات جهانی یاد میشود.
در ادامه محسن رفیعی، رییس اندیشکده هنر و رسانه مرکز مطالعات راهبردی ژرفا، اظهار کرد: این شجرهی طیبهای که امروزه در هیات راهپیمایی شوکتمند اربعین جلوهگری میکند، همان نهال نورسی است که حضرت زینب کبری سلام الله، آن را غیرت و درایت خویش، در قرن اول اسلامی آبیاری کرد، واقفیم که؛ تمام قدرت رسانهای نظام سلطه جهانی، سعی در بایکوت کردن یا تقلیل این حرکت عظیم فرهنگساز الهی دارند، اما امروزه، راهپیمایی خوش منظر اربعین در بلند جایگاهی قد برافراشته، که دشمنی و عداوت با آن، نمیتواند خللی در صلابت آن ایجاد کند.
وی افزود: انسان امروزی، خاصه اهالی غرب، که سرگردان کوره راههای شناعت و سنگلاخهای نشقاوت و گرفتاریهای منحوس و ندانم کاریهای خویش است، هنگامی که به روشنا و خنکای ایام ربعین میرسد، چنان است که از پس پیمودن بیابانهای خشک و تشنهی هرزکاریهای بشری به درهای خرم و با صفا از حکمت و معرفت انسان ساز الهی رسیده است که میتواند در آن وادی، روح رنجیده را جلا دهد.