رای اعتماد فراکسیون انقلاب مجلس به ۱۵ وزیر پیشنهادی کابینه پزشکیان
۳۰/۰۵/۱۴۰۳ویدیو/ موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چه گفتند؟
۳۰/۰۵/۱۴۰۳گزارش کمیسیون عمران در خصوص برنامههای وزیر پیشنهادی نیرو
پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری میزان -عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران در نشست علنی نوبت عصر امروز (سهشنبه، ۳۰ مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی به قرائت متن گزارش این کمیسیون و صلاحیت عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی نیرو پرداخت. متن گزارش به شرح ذیل است.
وزیر پیشنهادی ضمن معرفی و بیان سوابق عینی و اجرایی خود موضوعات زیر را به عنوان برنامه ارائه نمودند.
شرایط فعلی به گونهای است که در هر دو حوزه آب و برق با چالشهای اساسی مانند ناترازی آب و برق، توسعه نیافتگی شبکه فاضلاب و فرسودگی شبکه توزیع آب و برق مواجهیم که رفاه و توسعه کشور را با موانع اساسی روبرو نموده است تا جاییکه مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۲ فرمودند ” ناترازی سوخت، برق و آب، کشور را رنج میدهد”. با این شرح کمیسیون عمران به عنوان رکن اصلی مجلس شورای اسلامی در حوزه عمران شهری و روستایی، با حساسیت عملکرد وزارت نیرو در تحقق اهداف و اجرای تکالیف قانونی حوزه آب، فاضلاب و توزیع برق شهری و روستایی را که از مولفههای عمران شهری و روستایی میباشد مورد پایش و مطالبه قرار میدهد. اکنون که با انتخاب پزشکیان به ریاست جمهوری اسلامی ایران، آقای عباس علی آبادی برای تصدی مقام عالی وزارت نیرو معرفی شدهاند نتایج بررسی صلاحیت ایشان برای این مسئولیت خطیر و بر اساس شاخصهای کارشناسی مجلس شورای اسلامی به شرح زیر تقدیم میگردد:
الف- گرچه عملکرد ایشان در مدیریت وزارت صنعت، معدن و تجارت و عدم پاسخگویی ایشان مورد نقد است لیکن سوابق اجرایی و اشراف نامبرده در حوزه فعالیت وزارت نیرو و موفقیتهای ایشان در برنامههای خودکفایی از نقاط قوت نامبرده برای تصدی مقام عالی وزارت نیرو میباشد.
• با توجه به ارزیابی کارشناسی معاونت نظارت که در اجرای ماده (۲۰۲) و بمنظور پشتیبانی کمیسیونهای تخصصی و نمایندگان انجام میشود، برخی از اهداف اسناد بالادستی و قوانین مرتبط از جمله برنامه هفتم پیشرفت، احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و وظایف قانونی وزارت نیرو در برنامه کتبی آقای عباس علیآبادی ذکر نشده است که ایشان با حضور در جلسات کمیسیون و ارائه توضیح، متعهد به تحقق این اهداف و اجرای تکالیف قانونی گردید. اهم این موارد به شرح زیر میباشد:
۱. حوزه آب در مقایسه با حوزه برق مورد توجه کمتری قرار گرفته است. در هماهنگی بین دستگاهی صرفا به ظرفیت شورایعالی آب بسنده شده و سایر دستگاههای ذیمدخل مورد توجه قرار نگرفته و برای توسعه و بهبود شبکه و بازچرخانی فاضلاب، مدیریت تنشهای آبی شهرها و روستاها برنامههای اقدام موثری ارائه نشده است. تامین مالی صنعت آب شیرینکن، اجرای سامانههای تله متری و تله کنترل و ایجاد بازار پساب دیده نشده و مباحث کیفی آب، مدیریت و اقتصاد آب و دیپلماسی آب به نحو موثر مورد توجه قرار نگرفته است.
۲. تداوم و توسعه برخی تجارب موفق وزرای قبلی مانند تقویت تالار برق سبز، معافیت برق تجدیدپذیر از شمول مدیریت مصرف در ایام ناترازی، اصلاح ساختار و رابطه مالی شرکت توانیر با وزارت نیرو، توسعه تبادلات بینالمللی برق و … مورد اشاره و تاکید قرار نگرفته است.
نتیجهگیری (نظر نهایی کمیسیون)
کمیسیون عمران با توجه به برگزاری جلسات متعدد و استماع توضیحات و تعهدات شفاهی آقای عباس علیآبادی در تکمیل برنامه ارسالی و تعهد ایشان به تحقق اهداف کمی و تکالیف قانونی، صلاحیت نامبرده را برای تصدی وزارت نیرو تأیید نمود.
انتهای پیام/