به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، عبدالحسین شاهوردی در نشست خبری بیست و پنجمین کنگره بین المللی رویان و ششمین دوره جایزه دکتر کاظمی با اشاره به برگزاری این کنگره از هفتم تا نهم شهریور ماه و اهدا جایزه دکتر کاظمی در روز نخست کنگره یعنی هفتم شهریورماه، اظهار کرد: از طریق این برنامه توانستیم قدمهای خوبی را برای معرفی توانمندی علمی پژوهشگاه رویان و جامعه علمی کشور به سطح بین المللی و جامعه بین المللی برداریم.
وی با بیان اینکه بسیاری از برنامههای علمی رویان و مراکز تحقیقاتی دیگر توانسته است در قالب ایجاد یک شبکه، تعامل بین المللی بین محققین داخل و خارج ایجاد کند، ادامه داد: این امر اعتمادی را بین محققین داخلی و خارجی ایجاد کرده است. این یکی از یادگاری های دکتر کاظمی آشتیانی است. سعی و تلاش دوستان ما این بوده است که این قدم خیر روز به روز با برنامهتر و دقیق تر برداشته شود و با انرژی کار را جلو ببرند تا آن حس “ما میتوانیم” و حس امید در جامعه علمی کشور ایجاد شود و این حس امید به ویژه به قشر جوان منتقل شود.
رئیس پژوهشگاه رویان با بیان اینکه جامعه علمی موفق است که بتواند با تعامل بین رشتههای مختلف قدم جدیدی را بردارد، ادامه داد: برخی بیماریهایی که قبلا در لیست بیماریهای صعب العلاج قرار میگرفت امروز امید درمان آن با بحث های سلولهای بنیادین ایجاد شده است تا بیماریهای سخت درمان شود. بیماریهایی که ریشه ژنتیک داشتند و از لیست بیماران قابل درمان حذف میشدند امروز با ژن درمانی اقدامات خوبی برایشان انجام میشود. یکی از موضوعاتی که در کنگره و جشنواره مد نظر دوستان بوده است این است که به موضوعات بین رشتههای و موضوعاتی که بتواند زنجیره درمان را کامل کند توجه شود.
رئیس کنگره رویان، با بیان اینکه ما در پژوهشگاه رویان بخش درمان ناباروری داریم و همکاران در پژوهشکده سلولهای بنیادین به کمک این عزیزان آمده اند و بیمارانی که ذخیره تخمدانی پایینی دارند میتوانند با تزریق این سلولها امیدی در بین بیماران احیا کنند، افزود: یکی از رویکردهای مد نظر این برنامه علمی بحث هوش مصنوعی است. امروز اطلاعات زیادی از بیماران و گروههایی که مورد درمان قرار میگیرند داریم. هوش مصنوعی با اطلاعات میتواند تصمیمات را روان تر کند و پروتکل درمانی مناسب آن بیمار را با دیتاهای به دست آمده تجویز کند و پیشگویی بر آینده بیماران برای وضعیت درمان و بیماری ارائه دهد. یکی از موضوعاتی که در کنگره امسال مد نظر قرار گرفته است بحث هوش مصنوعی و از دیگر موضوعات مورد توجه بحث مهندسی سلول و بافت است که به این رویکرد نیز توجه کرده ایم، کما اینکه آینده را در سال ۲۰۵۰ ایام تولید قطعات یدکی انسان میدانند.
شاهوردی در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: مهندسی بافت یکی از رویکردهایی است که میتواند در خیلی از نواقص و مشکلات بیماران نظیر بازسازی بافت و ارگان دچار مشکل شده را به کمک بیمار آیند. به جد در این زمینه محققین در کشورهای مختلف کار میکنند و احساس ما این است در این نشست های علمی سرعت رشد دانش ها را در کشور منطقی تر و قابل قبول جلو ببریم و بتوانیم در خدمت بیماران عزیز باشیم. به جای اینکه بیماران برای درمان به خارج از کشکر روند ما میزبان بیماران خارجی باشیم چراکه پزشکی کشور ما خوشنام است و اگر همراه با علوم نوین شود میتواند ظرفیت ایجاد کند و حتی پذیرای بیماران خارج از کشور باشد.
وی با یادآوری خروج بیماران از کشور در دهه شصت برای درمان ناباوری ادامه داد: با فعالیتی که محققین در کشور انجام دادند، در حال حاضر ما میزبان بیماران خارجی به خصوص در حوزه بیماری های جدید و بیماری های ناباروری هستیم که مسائلی دینی و شرعی سایه خاصی روی آن میاندازد. بیمار دوست دارد در مرکزی که این مسائل شرعی را رعایت میکند درمان شود و از این رو حتی بیماران در کشورهای صاحب این دانش احساس میکنند مرکزی برای آنها مناسب است که این مسائل را رعایت کند تا آرامش بیشتری داشته باشند. این ظرفیت برای کشور ما ایجاد شده است. به طوری که پژوهشگاه رویان سالانه میزبان بیش از هزار زوج خارجی است و در قالب توریسم درمانی درمان انجام میدهد.
ادامه دارد