محمد علی زلفی گل در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب به تشریح جزئیات تصویب آیین نامه تعاملات علمی ملی و بین المللی پرداخت و اظهار کرد: دستورالعمل اجرایی گسترش و تسهیل تعاملات علمی ملی و بین المللی علاوه بر ماموریت پژوهشی و فرصت مطالعاتی معمول به منظور استفاده از ماموریت پژوهشی و فرصت مطالعاتی کوتاه مدت و خارج از تقویم آموزشی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری مورد تایید وزارت عتف در داخل و خارج از کشور تصویب شد.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از امتیازاتی که آیین نامه فوق به اعضای هیات علمی می دهد، این است که اگر ما بخواهیم همه اساتید را به فرصت مطالعاتی اعزام کنیم ممکن است بودجه آن را نداشته باشیم. اما در این آیین نامه تاکید کردیم اگر اعضای هیات علمی که خارج از تقویم آموزشی به طور مثال در تعطیلات تابستان برای انجام فعالیت های علمی به خارج از کشور بروند از امتیازات خاصی بهره مند می شوند.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بنده سابقه ریاست دانشگاه را داشتم و بر اساس مفاد آیین نامه تعاملات علمی ملی و بین المللی ۲۵ نفر از اساتید خود را به خارج از کشور اعزام کرده بودم این کار را در سطح ملی در وزارت علوم پیگیری و اجرایی کردم.
زلفی گل تاکید کرد: بر اساس آیین نامه تعاملات علمی ملی و بین المللی به عضو هیات علمی علاوه بر حقوق و مزایای ماهیانه، پس از ارائه گزارش علمی از فرصت و یا ماموریت پژوهشی و تایید آن توسط شورای پژوهش و فناوری موسسه، معادل فوق العاده ویژه مندرج در حکم کارگزینی وی به ازای هر ماه فرصت یا ماموریت پژوهشی به عنوان حق ماموریت از محل اعتبار پژوهانه پرداخت خواهد شد.
به گفته وی، یکی دیگر از مزایای آیین نامه فوق این است که به کل پژوهانه عضو متقاضی فرصت یا ماموریت پژوهشی خارجی در رشته های نظری، میدانی و تجربی به ترتیب ضرایب ۵، ۴ و ۳ اعمال می شود. ضمن اینکه استفاده همزمان از تسهیلات مادی و موسسه مبدا و میزبان منعی ندارد.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: تسویه حساب هزینه های حضور و اقامت مدعو داخلی و یا خارجی پس از تایید گزارش سفر توسط گروه آموزشی یا پژوهشی دانشکده یا پژوهشکده شورای پژوهش و فناوری دانشگاه انجام می شود.
انتهای پیام