خبر خوش رئیس کل دادگستری استان کرمان به مشتریان خودروسازان مونتاژی/ با ورود دستگاه قضایی طی یک ماه آینده خودروهای دپو شده در منطقه ویژه اقتصادی ارگ بم به مردم واگذار میشود
۲۴/۰۵/۱۴۰۳سازمان ملل حمله به مدرسه التابعین را خونینترین حملات خواند
۲۴/۰۵/۱۴۰۳تحریم با ابزارهای شرافتمندانه رفع میشود
عراقچی با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: حرکت برای رفع تحریم از مسیر شرافتمندانه دنبال میشود.
ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: امروز دومین جلسه اعضای این کمیسیون با عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه برگزار شد.
وی توضیح داد: در این جلسه آقای عراقچی در تقویت محور مقاومت تاکید داشتند و اینکه محور مقاومت مولفه مهم قدرت جمهوری اسلامی است و سیاست خارجی بدون قدرت جلو نمیرود.
رضایی بیان کرد: طبق گفته آقای عراقچی دیپلماسی مقاومت و توانایی برای حضور موثر در مسائل منطقهای و فرامنطقهای در جهت آرمانهای انقلاب است؛ لذا در بهکارگیری همه ظرفیتهای سیاسی و دیپلماتیک برای رسیدن به اهداف و تقویت محور مقاومت، جلب حمایت کشورهای منطقه، به رسمیت شناخته شدن بازیگران محور مقاومت در صحنه بینالمللی و حمایت بیدریغ و پیوسته و همهجانبه از مردم فلسطین و لبنان به ویژه مردم مظلوم غزه و جنبشهای مقاومت منطقه در مقابل سیاستهای ظالمانه رژیم صهیونیستی مورد تاکید است.
به گفته وی، طبق صحبتهای وزیر پیشنهادی امور خارجه باید برای بازیگران محور مقاومت مشروعیت بینالمللی ایجاد کرد و کمک شود که آنها رسمیت و مشروعیت پیدا کنند؛ لذا باید آنها مورد حمایت بینالمللی قرار گیرند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: طبق توضیحات آقای عراقچی درباره محور مقاومت، هماهنگی کامل بین دستگاه دیپلماسی با سایر دستگاهها اجتنابناپذیر است و باید به هم کمک کنند تا اهداف محقق شوند؛ لذا با نیروهای مسلح هماهنگی ایجاد خواهد شد.
رضایی محور بعدی برنامههای عراقچی را، دیپلماسی اقتصادی عنوان و اظهار کرد: آقای عراقچی گفت که دیپلماسی اقتصادی محور مقاومت مورد توجه ویژه ما است بخصوص در همکاری با کشور عراق، سوریه و لبنان بوده، چون ارتباط اقتصادی با این سه کشور برای امنیت ملی ما اهمیت دارد و باید گسترش پیدا کند.
وی دیپلماسی مناطق مرزی را از دیگر محورهای برنامه وزیر پیشنهاد امور خارجه بیان کرد و افزود: آقای عراقچی توضیح داد که استانهای مرزی با کشورها و استانهای همجوار خود باید مراودات جدی و دیپلماسی داشته باشند.
وی درباره وزیر پیشنهادی امور خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی گفت: طبق برنامههای ارائه شده، وزارت خارجه نقش راهگشایی، تسهیلگری و مانعزدایی در زمینه ارتباطات اقتصادی دارد. درباره تقویت نمایندگیها و سفارتخانههای جمهوری اسلامی نیز گفته شد که برای عملکرد نمایندگیها شاخص تعریف میشود و آنها مورد ارزیابی قرار میگیرد و به بازنگری در ماموریتهای آنها احتیاج است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره برنامههای عراقچی درخصوص رفع تحریم گفت: طبق توضیحات ارائه شده، تحریم با ابزارهای شرافتمندانه رفع میشود، اما قبل از آن به یک تفاهم، درک و نگاه مشترک با مجلس احتیاج است ولی حرکت برای رفع تحریم از مسیر شرافتمندانه دنبال میشود.
وی درباره مربوط به ایرانیان خارج از کشور گفت: آقای عراقچی بر اهمیت این موضوع تاکید داشت. اصلاح ساختار وزارت خارجه بهگونهای که در تراز انقلاب اسلامی باشد هم مورد تاکید قرار گرفت لذا آقای عراقچی گفتند که باید دیپلمات از بن دندان به جمهوری اسلامی معتقد باشند و وقتی به صحنه سیاسی نبرد میرود معتقد به نظام باشد و همه همت خود را برای دفاع از کشور گذاشته و همچون سربازی باشد که در خط مقدم میجنگد.
رضایی تاکید کرد: آقای عراقچی بیان داشت که باید دیپلماتها انگیزه زیادی برای کار داشته و کارآمد باشند لذا تاکید داشت که از همکاران حزباللهی، ولایی، کارآمد و متخصص استفاده میکند.
این نماینده مجلس با اشاره به سوالات اعضای کمیسیون امنیت ملی از وزیر پیشنهادی خارجه گفت: آقای عراقچی در پاسخ به سوالات درباره چگونگی انتخابش برای وزارت خارجه و همچنین درباره مذاکرات در سال ۱۴۰۰ توضیحاتی ارائه داد و گفت که خود را ولایتپذیر میداند و آن را در عمل ثابت کرده و در همین خط هم خواهند ماند؛ خود را سرباز ولایت، وزیر دولت، خادم ملت و پاسخگوی مجلس میداند.
رضایی افزود: آقای عراقچی درباره این سوال که آیا شما ادامه ظریف هستید و نسبت شما با آقای ظریف چیست، پاسخ داد که من تجربه، سابقه، پایگاه فکری و ادبیات خودم را دارم لذا اگر مجلس به بنده اعتماد کرد، من وزیر خارجه جمهوری اسلامی هستم و کسی حق دخالت در کارم را ندارد و به کسی اجازه دخالت در کارم را نمیدهم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه گفت: در این جلسه از نقش مثبت و موثر وزارت خارجه در عملیات وعده صادق تمجید شد و آن به عنوان نمونه موفق همکاری بین میدان و دیپلماسی عنوان شد؛ آقای عراقچی همچنین بیان کرد که از نیروهای انقلابی در وزارت خارجه استفاده میکند و تزریق انگیزه در روحیه افراد و کار جهادی از دیگر مواردی بود که وزیر پیشنهادی امور خارجه به آن اشاره داشت.
وی افزود: آقای عراقچی درباره سفارشات گفت که فردی را از بیرون نخواهم پذیرفت.
رضایی درباره موضوع آمریکا گفت: وزیر پیشنهادی خارجه توضیح داد که برنامه ما مدیریت تخاصم با آمریکا است، چون رفع تخاصم بین ایران و آمریکا شدنی نیست که این به خاطر جهانبینی و تفاوتهای بنیادین بین ایران و آمریکا است لذا تا وقتی که آمریکا، آمریکا است نمیتوانیم با او دوست شویم؛ اگر روزی با آمریکا دوست شویم یعنی ماهیت آمریکا یا ایران عوض شده است. تا وقتی ماهیت جمهوری اسلامی ضد سلطه است نمیتواند با آمریکا به مرحله دوستی و روابط برسد که این موضوع روشنی است.
وی افزود: آقای عراقچی مجدد بیان کرد که باید به دنبال مدیریت تخاصم باشیم تا هزینههای آن را کاهش دهیم؛ اولویت سیاست خارجی را روابط با چین و روسیه عنوان کردند و این روابط راهبردی است و ما به دنبال سیاست فراگیر هستیم تا بتوانیم با همه تهدیدات مقابله کنیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: آقای عراقچی بیان داشت که وزارت خارجه مجری تصمیمات است و در مذاکرات وارد موضوعات موشکی و منطقهای نخواهد شد.
وی بیان کرد: آقای عراقچی گفت که خود را دیپلمات انقلابی میداند، سوالی درباره برادرزاده ایشان و مسئولیتش در بانک مرکزی مطرح شد مبنی بر اینکه ایشان سفارش کرده بود که به تاکید پاسخ داد که سفارشی نکرده است و اساساً مگر میشود رئیس کل بانک مرکزی با سفارش یک معاون وزیر دیگر، معاون خود را منصوب کند. این موضوع نشدنی و غیر معقول است. برادرزادهام شاگرد اول دانشگاه و نخبه بوده که مورد انتخاب رئیس کل بانک مرکزی قرار میگیرد. اتهامش هم اداری است.
رضایی با اشاره به مرکز پژوهشها در ارزیابی از برنامه وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: مرکز پژوهشها برنامه آقای عراقچی را جامع و مبتنی بر مباحث سیاست خارجی و اسناد بالادستی و سند چشمانداز عنوان کرد.
به گفته وی، در این جلسه اعضای کمیسیون امنیت ملی مواردی همچون لزوم اتخاذ دیپلماسی عزتمندانه و تقویت جبهه مقاومت، اجرای دیدگاههای رهبر انقلاب در سیاست خارجی، مطالبه چک برگشتی برجام، استفاده از ظرفیتهای پارلمانی، خروج از یکجانبهگرایی و حرکت به سمت چندجانبهگرایی و لزوم ایجاد طرحی نو برای رفع تحریم مطرح کردند.