نگرانی بازیکنان رئال مادرید پس از مصدومیت ادواردو کاماوینگا / عکس
۲۴/۰۵/۱۴۰۳یک گیگ اینترنت روزانه برای زائران اربعین فعال شد
۲۴/۰۵/۱۴۰۳معاونتهای وزارت ارشاد در انتظار میدان دادن به جوانان است
از آنجایی موضع پشت میکروفونی چند وقتی است که تاریخمصرفش گذشته، مطالبهای که صالحی پیش از جلسهی تائید صلاحیت باید به آن پاسخ دهد، معرفی منصوبان فرهنگی او در معاونتهای ارشاد و بخصوص معاونتهای هنری و روسای سازمانهای اثرگذار در حوزهی هنر و فرهنگ کشور مانند سازمان سینمایی است.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری دانشجو، سید عباس صالحی پس از اخبار متناقض فراوان بهعنوان گزینهی پیشنهادی پزشکیان برای وزارت فرهنگ و ارشاد انتخاب شد. عریض و طویل بودن این وزارت خانه به حدی است که از حوزهی نشر، سینما و موسیقی تا عضویت این وزارتخانه در شورای عالی فضای مجازی و حتی مناصبی چون عضویت در هیات رئیسه دانشگاه فرهنگیان را در برمیگیرد، از طرفی درگیریهای فرهنگی کشور نیز روز به روز در حال افزایش یافتن است.
از حوزههایی که بهشدت روشن شدن موضع وزیر پیشنهادی در آن مسئلهی هنرمندان و دغدغهمندان فرهنگی و هنری کشور است، مشخص شدن قوای اجرایی بازوی فرهنگ و هنر دولت یعنی تعیین معاونتهای وزارت فرهنگ و ارشاد بخصوص معاونتهای فرهنگی، امور هنری و امور رسانهای و تبلیغات است.
صالحی در حوزهی فرهنگ حرفهایی برای گفتن دارد
البته ابن نکته حائز توجه است که سابقهی سید عباس صالحی و تسلطش بر حوزهی فرهنگی، به این دلیل که سابقهی حضور در معاونت فرهنگی ارشاد را داشته است تا حد زیادی امیدوارکننده جلوه میکند. از اقدامات مثبت صالحی در زمان تصدی این معاونت، مشارکت دهی در سیاستگذاری و واگذاری امور اجرایی نمایشگاه کتاب تهران به تشکلهای نشر بود.
سید عباس صالحی در رویه مسئولیتهایش، اصل شفافیت را لحاظ کرده است و انتشار اسناد و مدارک هزینههای صورت گرفته از سوی این معاونت و اعلام عمومی مصوبات هیئت خرید کتاب را باید ازجمله گامهایی دانست که در این مسیر برداشته است. از طرف دیگر او سعی کرده تا حد امکان از چرخه نشر، ناشران و اهالی قلم فاصله نگیرد و شنوای انتقادات، مشکلات و پیشنهادهای آنها باشد. مصداق این رویکرد صالحی، دیدارهای دورهای اوست که با حضور در کتابفروشیها انجامشده است، از همین رو نزدیک به ۴۰۰ ناشر فعال و شناختهشده در همان سالها برای تداوم حضور وی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه نوشتند.
صالحی در اجبار برای ارشاد
اما موضوعی که مطالبهی مشخص کردن معاونتها را پیش از تائید صلاحیت جدی میکند، اتفاقی است که حرفی نو به نقل از علی شیرین زاد یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی منتشر کرد که در آن ادعا کرده سید عباس صالحی علیرغم میل باطنی این سمت را پذیرفته است و هیچ برنامهای برای وزارت ارشاد ندارد. حرفی نو به نقل از علی شیرین زاد این مطالب را منتشر کرده است:
“آقای صالحی گفت من اصلاً تمایلی برای معرفی شدن بهعنوان وزیر پیشنهادی ارشاد نداشتم. هیچ برنامهای هم ندارم. ایشان گفت لحظات پایانی تحویل فهرست وزرا به مجلس به من مراجعه کردند و من علیرغم میل باطنی خودم پذیرفتم.
آقای صالحی گفت توقعم این بود که برای وزارت ارشاد سراغ جوانها بروند تا در سیاستهای فرهنگی تغییر ایجاد شود. نه اینکه سراغ کسی مثل من بیایند.
آقای صالحی گفت انتخاب مدیران مو و ریشسفیدی مثل من انقطاع نسلی در کشور ایجاد میکند و باید از چهرههای جدید در حکمرانی فرهنگی استفاده شود. ایشان گفت چون از قبل آماده نبودم برنامه مدیریتی ندارم و باید مسائل را با کمک کمیسیون فرهنگی مجلس پیش ببرم.
آقای صالحی گفت اهم موضوعاتی که ایشان در دوران وزارت خودشان دنبال خواهد کرد اجرای سیاستهای کلی نظام، اسناد بالادستی، سیاستهای مقام معظم رهبری، قانون هفتم پیشرفت و توسعه و هماهنگی کامل با کمیسیون فرهنگی مجلس است.“
مطالبهای صریح از صالحی
از آنجایی موضع پشت میکروفونی چند وقتی است که تاریخمصرفش گذشته، مطالبهای که صالحی پیش از جلسهی تائید صلاحیت باید به آن پاسخ دهد، معرفی منصوبان فرهنگی او در معاونتهای ارشاد و بخصوص معاونتهای هنری و روسای سازمانهای اثرگذار در حوزهی هنر و فرهنگ کشور مانند سازمان سینمایی است.
ریاست سازمان سینمایی در حال حاضر بر عهدهی خزاعی است و با توجه تغییر دولت و همچنین خداحافظی مفصل او از اهالی رسانه، ابقای خزاعی بعید به نظر میرسد. از طرفی، صالحی در زمان تصدیاش از ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ تا ۳ شهریور ۱۴۰۰ حسین انتظامی را بهعنوان ریاست این سازمان انتخاب کرده بود، نکتهی جالب توجه اینجاست که انتظامی خود بهعنوان گزینههای مطرحشده توسط شورای راهبردی برای تصدی این وزارتخانه بود.
بنا بر نقلقولی که آمده از سید عباس صالحی که گفته است:“ انتخاب مدیران مو و ریشسفیدی مثل من انقطاع نسلی در کشور ایجاد میکند و باید از چهرههای جدید در حکمرانی فرهنگی استفاده شود.“ باید دید آیا صالحی سراغ گزینههای جوانتر برای کاهش انقطاع نسلی میرود یا خیر؟