کلیپ باشگاه شباب الاهلی برای معارفه سردار آزمون
۰۸/۰۵/۱۴۰۳توقیف نفتکش حامل ۷۰۰ هزار لیتر نفت قاچاق در خلیج فارس
۰۸/۰۵/۱۴۰۳کلاف سردرگم فرهنگ کشور به صندلیهای خالی کمیسیون فرهنگی گره خورده است
موضوعاتی که همچون طرح صیانت، لایحه حجاب و تقنین در حوزهی مسائل جامع نمایش خانگی، در زمان همراستایی دولت و مجلس قبلی حل نشدند با توجه به نگاه دولت جدید و عدم تشکیل کمیسیون فرهنگی، کلاف حل این موضوعات فرهنگی از همیشه سردرگمتر دیده میشود.
گروه فرهنگ و هنر پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری دانشجو- محمدحسین سلطانی؛ ۹ مرداد مسعود پزشکیان با حضور در خیابان بهارستان پا به مجلس شورای اسلامی خواهد گذاشت و در مراسم تحلیف سوگندهای ریاست جمهوری را یاد خواهد کرد، پس از مراسم تحلیف و بر اساس آییننامه داخلی مجلس، دولت پزشکیان به مدت دو هفته فرصت دارد وزرای پیشنهادی خود را به نمایندگان مردم معرفی کند، آییننامه داخلی مجلس چنین متذکر شده است که وزرای پیشنهادی باید به مدت یک هفته در کمیسیونهای تخصصی بررسی میشوند.
بنا بر قانون کمیسیون فرهنگی وظیفهی بررسی وزرای “فرهنگ و ارشاد اسلامی” و “میراث فرهنگی و گردشگری ” را بر عهده دارد اما نکتهی عجیب اینجاست که هنوز کمیسیون فرهنگی مجلس تشکیل نشده و عملاً بررسی وزرای وزارتخانههای مذکور در هالهای از ابهام قرار دارد.
بر اساس آخرین گزارش از مرکز پژوهشهای مجلس این کمیسیون تاکنون ۱۰ نفر از اعضای خود را شناخته است، اما بنا بر ماده ۵۶ آئیننامه داخلی مجلس باید هر کمیسیون حداقل شامل ۱۵ نفر باشد بهعنوانمثال کمیسیون فرهنگی در دورهی قبلی با ۱۶ نفر تشکیلشده است؛ بنابراین کمیسیون فرهنگی به حدنصاب نرسیده و رسمیت پیدا نکرده است.
با توجه به اینکه از تشکیل رسمی مجلس دوازدهم بیش از دو ماه گذشته باید دید علت این ناهماهنگی در تشکیل کمیسیون فرهنگی چیست. موضوع به حد نصاب رساندن کمیسیون فرهنگی به اینجا ختم نمیشود و در صورت ادامهدار شدن خالی بودن کمیسیون فرهنگی، ماده ۳۸ قانون آئیننامه داخلی مجلس هیئت مشترک را پیشبینی کرده که از اعضای کمیسیون آئیننامه داخلی و هیئترئیسه مجلس تشکیلشده است و ظرف یک هفته از نمایندگانی که از باقی کمیسیونها جاماندهاند و کمیسیونی را انتخاب نکردهاند کمیسیون فرهنگی پر خواهد شد.
البته مشکلات کمیسیون فرهنگی به اینجا ختم نمیشود و یکی از موضوع قابل پیشبینی این کمیسیون موضوع اختلاف در دید ۱۰ نفری است که تاکنون در کمیسیون حضور دارند با گزینههای مطرحشده برای تصدی وزارتخانهها و جایگاههای مربوطهی هنر، فرهنگ و مسائل اجتماعی دولت چهاردهم خواهد بود.
در گزینههای مطرح برای وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی نامهایی چون احمد مسجدجامعی، حسین انتظامی، فاطمه مهاجرانی، رسول جعفریان و محمدمهدی عسگرپور و برای وزارتخانهی گردشگری پروانه سلحشوری، علیرضا تابش و… دیده میشود که این نامها در مواضعی که تاکنون داشتهاند اختلافنظرهای خود را بهصورت آشکار با اعضای فعلی کمیسیون و مجلس فعلی نشان دادهاند، بهعنوانمثال یکی از نامهای مطرحشده در مصاحبهای چنین نکاتی را دربارهی مجلس فعلی بیان داشت:
«مجلس فعلی نماینده ۱۸ درصد مردم است. این معدل باعث میشود که این مجلس نتواند ادعا کند که من نماینده مردم هستم. باعث میشود که آن مجلس فراگیر نباشد و نتواند از پشتیبانی ملت استفاده کند. مردم میگویند اینها نماینده ما نیستند.»
چنین مواضعی باعث میشود موضوع بررسی وزرای این دو وزارتخانه بسیار پیچیده بشود، این وضعیت در شرایطی است که بهجز وظیفه بررسی وزیر فرهنگ و ارشاد و میراث فرهنگی، کمیسیون فرهنگی لایحههای متعددی همچون طرح صیانت، لایحه حجاب، تقنین در حوزهی مسائل جامع نمایش خانگی که اخیراً سید محمد حسینی مشاور رئیسجمهور شهید و وزیر اسبق فرهنگ خبر از تدوین قانون آن داده و… را در برنامههای خود میبیند.
موضوعاتی که حتی در زمان همراستایی دولت سیزدهم و مجلس یازدهم هم حل نشدند و با مسائل و اختلافات فراوانی همراه بودند. با توجه به شرایط فعلی، کلاف فرهنگ کشور از همیشه سردرگمتر دیده میشود.