به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر روحالله دهقانی فیروز آبادی در نشست خبری امروز که در محل ساختمان معاونت علمی ریاستجمهوری برگزار شد، گفت: سیاستی که در معاونت علمی دنبال میشود، این است که کشور از نظر اقتصاد دانشبنیان با سایر کشورها قابل رقابت باشد و در این مسیر واضح است کشوری با چند میلیون جمعیت با کشوری با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت و GDP بالا نمیتوانند با یکدیگر رقابت داشته باشند.
وی با بیان اینکه منظور از رشد یعنی سهم ۱۰ تا ۲۰ درصدی تولید ناخالص داخلی به فعالیتهای دانشبنیانی اختصاص یابد، اظهار کرد: این رویکرد نگاه ملموستر و واقعیتر از رقابت را در پیش روی ما قرار میدهد و با چنین رویکردی باید به دنبال ایجاد شرکتهای بزرگ باشیم. مقایسه کشورها بر اساس تعداد شرکتهای یونیکورن است؛ مفهومی که از اقتصاد دیجیتال برآمده است.
دهقانی فیروزآبادی، مفهوم غزالهای فناوری را در همین راستا عنوان کرد و یادآور شد: شرکتهای غزال شرکتهای کوچک و متوسطی هستند که نرخ رشد بالایی نسبت به سایر مجموعهها دارند.
تغییر در ارزیابی شرکتهای دانشبنیان
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با اشاره به تغییر شیوه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان در این معاونت، خاطر نشان کرد: در این تغییر رویکرد، مفهوم دانشبنیان از صرفا کارهای فناورانه ارتقاء یافته است و با این شیوه اکنون میدانیم که چند شرکت نوپا، فناور و نوآور داریم و با این نگاه واقعیتر میتوانیم به اقتصاد دانشبنیان برسیم و بر اساس آن برنامهریزی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در فضایی که شرکتها بر اساس فناوری اندازهگیری میشوند، مشخص نمیشود که ظرفیت حمایت از کدامیک بیشتر و کدامیک کمتر است، ادامه داد: ما با شناسایی جایگاه واقعی شرکتها میتوانیم برای اعطای حمایتها، نقطهزنی کنیم.
غزالهای دانشبنیان
وی افزود: در این فضا ما بر روی مفهوم غزالهای فناوری که یک مفهوم جهانی است و در کشورهای بسیاری استفاده میشود، ۸ ماه مطالعه و بررسی کرده و تاکنون ۲۰۰ شرکت غزال را شناسایی کردیم.
وی ادامه داد: در جشن غزالها که در روز سهشنبه ۲ مرداد ماه سال جاری و به عنوان رویداد برنامه ملی توسعه و حمایت از غزالهای دانشبنیان برگزار می شود، ۱۲ مورد از این غزالها با حضور معاونین پیشین معاونت علمی ریاستجمهوری معرفی میشوند.
دهقانی فیروزآبادی، از ایجاد خط اعتباری ویژه برای شرکتهای غزال خبر داد و گفت: این خط ویژه شامل پیگیری مسائل شرکتها، تسهیلات، اعتبار مالیاتی، استفاده از فرصتهای تبادلات بینالمللی و امتیازات سربازی میشود. این حمایت موجب میشود که شرکت های خوش آتیه، رشد بهتری بیابند.
به گفته وی، این شرکتهای خوش آتیه با رشد فروش متوسط بالای ۶۰ درصد در مدت ۵ سال همچنین به بازار سهام معرفی خواهند شد.
دهقانی فیروزآبادی یادآور شد: شرکتهای در مسیر غزال شدن نیز مد نظر ما هستند. شرکتهای در مسیر غزال شدن شرکتهایی هستند که از نظر ما ظرفیت و قابلیت تبدیل شدن به غزالها را دارند و با حمایت ما، آنها میتوانند به باشگاه غزالهای دانشبنیان شوند.
حمایت از غزالها
معاون علمی رئیسجمهور با اشاره به جزئیات حمایت از شرکتهای غزال، گفت: حمایت ما از این شرکتها بر اساس مسائل و چالشهای هر شرکت است و بر این اساس برای هر شرکت غزالی حمایتهای خاصی تعریف میشود.
راهاندازی سامانه یکپارچه بهرهبرداری از خدمات معاونت علمی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور اضافه کرد: یکی از مواردی که در این معاونت دنبال میشود، دسترسی همه شرکتهای موجود در کشور به عدالت است و هر شرکت بتواند به منابع، حمایتها و ظرفیتهای معاونت علمی دسترسی داشته باشد.
وی ادامه داد: برای این امر در معاونت علمی سامانههای متعددی ایجاد شده است، ولی نیاز به سامانه یکپارچه متمرکز داریم.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: در حال حاضر مشخص نیست که کدام شرکت از کدام یک از حمایتها برخوردار میشود و ما قریب به یک سال است که بررسیهای زیادی در این زمینه انجام دادیم تا بتوانیم زمینهای را فراهم کنیم تا همه شرکتها به صورت عادلانه در بستر یک برنامه موبایلی از خدمات این معاونت بهره برداری کنند.
وی اضافه کرد: ما یک سامانه یکپارچه به آدرس Nolan.ir را راهاندازی کردیم که دو هفته آینده رونمایی میشود.
دهقانی فیروزآبادی گفت: در این سامانه یکپارچه کلیه خدمات، فراخوانها، تسهیلات، نمایشگاهها، پژوهانههای بنیاد علم و سایر خدمات بارگذاری شده است و همه شرکتها از یک درگاه واحد به این خدمات دسترسی دارند.
تغییرات در کارگزاران ارزیاب دانشبنیان
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با تاکید بر اینکه ما یک کار نیمهتمام در زمینه نظام ارزیابی شرکتهای دانش بنیان و حمایت از آنها داریم، گفت: این کار نیمهتمام ارتقای ساختار کارگزاران ارزیابی شرکتهای دانشبنیان است.
وی افزود: در حال حاضر کارگزارانی که با معاونت علمی همکاری دارند، علیرغم تلاشهایی که داشتهاند، ولی انتقاداتی بر آنها وارد است، از جمله اینکه کارگزاران از تخصص لازم برخوردار نیستند، دارای تضاد منافع با موضوع مورد ارزیابی هستند و سوء استفاده از جایگاه کارگزاری خود کردهاند.
دهقانی فیروزآبادی افزود: تا دو ماه آینده نظام کارگزاری جدیدی اعلام میشود. بر اساس این نظام جدید ارزیابی، شرکتهای نوپا دیگر توسط کارگزاران مشخص ارزیابی نمیشوند، بلکه هر شرکت میتواند ۳ تا ۵ داور که به عنوان اساتید خوشنام در حوزه های فناوری هستند را به عنوان ارزیاب خود انتخاب کند.
وی اضافه کرد: شرکتهای بزرگ نیز بر اساس استانداردهای مشخص میتوانند کارگزاران را خودشان انتخاب کنند. علاوه بر آن شرکتهای بزرگ دانشبنیان میتوانند در صورت علاقهمندی به عضویت باشگاه ارزیابی معاونت علمی ریاستجمهوری درآیند.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور خاطر نشان کرد: این شیوه موجب خارج شدن انحصار ارزیابی شرکتها از یکسری از شرکتها خواهد شد و همچنین موجب رفع تعارض منافع میشود.
انتهای پیام