به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، منابع نزدیک به رئیسجمهور دموکرات آمریکا میگویند، «جو بایدن» آنقدر در عرصه سیاست بوده است تا حدس بزند که افشاگریهای منتشر شده در رسانهها در روزهای اخیر برای افزایش فشار بر او برای کنارهگیری هماهنگ شده است. او «نانسی پلوسی» رئیس پیشین مجلس نمایندگان را محرک اصلی میداند، اما «باراک اوباما» رئیسجمهور پیشین آمریکا را هم بهعنوان یک عروسکگردان در پشت صحنه میبیند. بایدن ۲ دوره در دولت اوباما معاون او بود.
تنش و اصطکاک میان رئیسجمهور فعلی آمریکا و رهبران حزب خودش، آن هم در شرایطی که موعد انتخابات نزدیک است، شبیه آنچه واشنگتن در طول نسلها به خود دیده، نیست؛ مخصوصا به این دلیل که دموکراتهای حال حاضر که برای دک کردن او تلاش میکنند، برخی از همان متحدان حیاتی برای موفقیت او در طول دهها سال گذشته بودهاند.
نیویورک تایمز نوشته این اوباما بود که بایدن را از یک بازنده ریاست جمهوری به معاونت ریاست جمهوری رساند و او را در مسیر پیروزی در کاخ سفید در سال ۲۰۲۰ قرار داد. همچنین این «نانسی پلوسی» و سناتور «چاک شومر» رهبر دموکراتهای سنا بودند که دستاوردهای مهم قانونگذاری او را پیش بردند.
اما چندین نفر از نزدیکان بایدن که برای گفتگو در مورد مسائل داخلی اصرار داشتند نامشان فاش نشود، گفتند این رئیسجمهور ناخوش احوال بیش از ۱۰۰ مایل دورتر از عرصههای قدرت در بستر بیماری است و سرفه میکند و این در حالی است که دوران ریاست جمهوری او خطرناکترین لحظات خود را از سر میگذراند.
به گفته این منابع که با روزنامه نیویورکتایمز صحبت کردند، بایدن با خشم فزایندهای تماشاگر اخبار پی در پی است که ظاهر شده و حاکی از آن هستند که شومر، پلوسی، اوباما و «حکیم جفریس» نماینده نیویورک و رهبر دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا، همگی درباره شکست ویرانگر حزب دموکرات در ماه نوامبر هشدار میدهند.
رسانه نزدیک به دموکراتها نوشته «او مطمئنا متوجه است که باراک اوباما در روزهای اخیر هیچ کاری برای کمک به او انجام نداده است، حتی در شرایطی که دستیاران سابق او به طور علنی از بایدن خواستهاند از نامزدی در انتخابات عقبنشینی کند، آن هم در شرایطی که این پیام به درستی یا نادرستی، به عنوان پیامی از سوی اردوگاه رئیسجمهور سابق آمریکا تفسیر شده است».
نیویورک تایمز نوشته است: حضور ناپیدا اما عمیقا حس شده اوباما، بهویژه با توجه به همکاری هشت سالهاش با بایدن، حسی از دسیسه و پیچیدگی به وجود آورده که یادآور نمایشنامههای شکسپیر است.
اوباما آخرین بار قبل از مناظره ماه ژوئن، در مراسم جمعآوری کمکهای مالی در لسآنجلس با بایدن روی صحنه ظاهر شد و در پایان، به نظر میرسید که اوباما بایدن را برای خروج از آنجا راهنمایی میکرد. یکی از دستیاران سابق اوباما که در آن شب حضور داشت، گفت واضح است که رئیسجمهور سابق آمریکا از اینکه بایدن چقدر پیر شده و سرگردان به نظر میرسید، مبهوت و متعجب شده بود.
در حالی که بایدن و تیمش علنا اصرار دارند که او در رقابت باقی میماند، افراد مطلع نزدیک به او گفتهاند که بایدن به طور فزایندهای این نکته را میپذیرد که ممکن است نتواند به رقابت ادامه دهد، و برخی بحث در مورد تاریخ و مکان برای اعلام احتمال کنار رفتن او را آغاز کردهاند.
عاملی در میان هست که ممکن است تصمیمگیری را طولانیتر کند. مشاوران معتقدند که بایدن نمیخواهد قبل از سفر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به واشنگتن که با ابتکار جمهوریخواهان و با هدف سخنرانی در کنگره است، از رقابت کنارهگیری کند چرا که دلش نمیخواهد موجبات رضایت و خرسندی نتانیاهو را فراهم کند. روابط این ۲ از زمان آغاز جنگ غزه تیره شده است.
به گفته منابع، بایدن ممکن است زمانی که توسط دیگران تحت فشار قرار میگیرد حالت تدافعی یا مقاومتی پیدا کند. بهرغم فشارها، ۲ منبع آشنا با افکار بایدن اظهار داشتند که تا عصر جمعه، نظر او تغییری نکرده بود.
انتهای پیام