به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، ایران به واسطه وضعیت جغرافیاییاش امکان تبدیل شدن به هاب ترانزیت دیتای منطقه را داراست؛ بنابراین بهطور قطع ترافیکی که از بستر ایران و از مسیر زمینی خاک سرزمین ما عبور میکند، کیفیت بهتری نسبت به مسیر دریا و اقیانوس دارد تا به اروپا و سایر کشورها برسد.
بر این اساس استفاده از مزایای انتقال دیتا از خشکی به نفع کشور مهم بوده و در عین حال که نیاز کشور برای ارتباطات باکیفیت فراهم میشود، کیفیت این ارتباطات برای منطقه هم ارتقاء مییابد.
شبکه انتقال در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم، ۳۵.۸ ترابیت بر ثانیه بوده که تمام تجهیزات آن خارجی بود و در دولت سیزدهم، وزارت ارتباطات برنامهریزی کرد که تا پایان سال ۱۴۰۲ یعنی ظرف مدت ۳۶ ماه ظرفیت انتقال کشور را دو برابر کند که ۷۰ درصد از این افزایش با استفاده از تجهیزات بومی باشد.
بنابراین برای نخستین بار قراردادی به ارزش ۷۰۰۰ میلیارد ریال که بزرگترین قرارداد بومیسازی شرکت ارتباطات زیرساخت و وزارت ارتباطات محسوب میشد، منعقد و قرار شد با استفاده از تجهیزات بومی، ۲۰ ترابیت بر ثانیه به ظرفیت شبکه انتقال کشور اضافه شود.
موضوعی که بارها مسئولان حوزه ارتباطات از استقبال خود به این موضوع خبردادند، به طور مثال وزیر ارتباطات اعلام کرد از بومیسازی و ایرانیسازی تجهیزات ارتباطات و فناوری اطلاعات استقبال میکنند و آماده هرگونه همکاری با تمام شرکتهای دانش بنیان در این زمینه هستند.
در این راستا، وی اخیرا با انتشار پستی در کانال شخصی خود در ارائه گزارشی از ۱۰۰۰ روز خدمت دولت سیزدهم در این باره اظهار کرد: بومی سازی تجهیزات موردنیاز شبکه ارتباطی کشور و بازارسازی بینالمللی برای این محصولات از اولویتهای ما در این دوره بوده و هست و در این راستا چندین قرارداد داخلی و بینالمللی منعقدشد.
زارع پور افزود: پیشرفت برنامه بومیسازی تجهیزات مورد نیاز شبکه ملی اطلاعات هم از پنج درصد در ابتدای دولت به ۳۷ درصد رسید.
گفتنی است؛ سال گذشته یکی از شرکتهای دانشبنیان با بومیسازی تجهیزات فیبر نوری برای انتقال دیتا، توانستند محصولی قابل رقابت با نمونههای اروپایی به بازار کشور معرفی کنند.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان، زمینه تحقیقاتی این شرکت را تجهیزات ارتباطی فیبر نوری دانست و گفت که از سال ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کردند و موفق به بومیسازی و تولید انواع مدیاکانورتر و همچنین سوییچهای صنعتی PoE شدند.
انتهای پیام