قالیباف: توافق اخیر مالی ایران و روسیه از نمونه های موفق دلارزدایی است
۲۱/۰۴/۱۴۰۳ثبت نام زائران اربعین در سامانه سماح ضروری است
۲۱/۰۴/۱۴۰۳پوتین: غرب برای حفظ سلطه خود بر جهان به زور و باجخواهی متوسل میشود
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه طی سخنرانی در نشست عمومی دهمین مجمع پارلمانی بریکس در سن پترزبورگ گفت هدف روسیه به عنوان رئیس دورهای بریکس ایجاد شرایط برای توسعه همه شرکتکنندگان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، «ولادیمیر پوتین» در سخنرانی خود اظهار کرد: هدف اصلی ریاست فعلی روسیه بر این انجمن، ایجاد مساعدترین شرایط برای توسعه و ترقی همه شرکت کنندگان در آن است.
پوتین گفت که روسیه درک می کند که تشکیل نظم جهانی که وضعیت واقعی امور را منعکس میکند، فرآیندی پیچیده و دردناک است.
وی افزود: از سال جاری، تعداد شرکت کنندگان در انجمن ما به ۱۰ نفر افزایش یافته است. هر ایالت هویت، فرهنگ و سنت های باستانی خود را دارد، مدل خود را برای توسعه اجتماعی-اقتصادی و سیاسی اجرا می کند و روسیه تمام تلاش خود را می کند تا اطمینان حاصل کند که اعضای جدید انجمن به طور موثر در تمام مکانیسم های چند رشتهای آن ادغام شدهاند.
پوتین تاکید کرد: «ما توجه زیادی به سهم ارزهای ملی داریم. همچنین، کشورهای بریکس نظم مبتنی بر قوانین را به چالش میکشند.»
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از رئیسجمهور روسیه گزارش کرد: «غرب ادعا میکند که حق دارد اراده خود را به بقیه جهان دیکته کند.»
وی افزود: «در نظر گرفتن منافع یکدیگر و تکیه بر دموکراسی از اصول تعامل کشورهای بریکس است. نمایندگان پارلمان بریکس کمک قابل توجهی به توسعه کشورهای عضو خواهند کرد و هر کاری را برای کاهش تنشهای جهانی انجام خواهند داد.»
پوتین در ادامه با اشاره به سنگاندازی غرب تاکید کرد: «تلاشهای کشورهای بریکس و سایر سازمانها با مقاومت کشورهای “میلیارد طلایی” مواجه است.»
وی هدف روسیه به عنوان رئیس بریکس ایجاد شرایط مطلوب برای توسعه همه شرکتکنندگان در این انجمن است.
پوتین گفت: «روسیه تلاشهایی را برای محدود کردن تماسهای مستقیم بین قانونگذاران مشاهده میکند که با حق هر کشوری برای دفاع از منافع خود در تناقض است.»
او تصریح کرد: «غرب برای حفظ سلطه خود در جهان به زور و باجخواهی متوسل میشود. غرب برای هر موقعیتی قوانینی مینویسد تا به نفع کسانی باشد که خود را در بهترین سنتهای استعماری، استثنایی میدانند.»
رئیسجمهور روسیه که کشورش در سال جاری میلادی ریاست دورهای بریکس را برعهده دارد، گفت: «روسیه تمام تلاش خود را میکند تا اطمینان حاصل شود که اعضای جدید بریکس به طور موثر در مکانیسمهای اتحاد ادغام میشوند. علاوه بر این، بریکس منعکسکننده منافع کشورهای جنوب جهانی و شرق جهانی است و تعداد حامیان این بلوک دائما در حال افزایش است.»
پنج کشور اعم از ایران، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، اتیوپی و مصر در تاریخ یکم ژانویه (۱۱ دی) به عضویت کامل گروه «بریکس» درآمدند که اکنون «بریکس پلاس» نامیده میشود.
گروه بریکس در سال ۲۰۰۶ توسط برزیل، روسیه، هند و چین تاسیس شد، درحالیکه آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱ به این بلوک پیوست و در سال جاری میلادی روسیه ریاست دورهای بریکس پلاس را برعهده دارد.
ولادیمیر پوتین با اشاره به تحریمهای یکجانبه غرب تاکید کرد: «اعمال تصمیمات و فشارهای یکجانبه که یادآور استعمار است را محکوم و از حق هر کشور برای دفاع از منافع ملی خود دفاع میکنیم.»
او گفت: احترام به منافع یکدیگر و اتکا به دموکراسی اصول کلیدی همکاری میان کشورهای بریکس است. گفتگوهای آزاد شما [در مجمع] و گفتگوی مستقیم نمایندگان مردم با یکدیگر کاملاً با فلسفه، اصول جهان بینی سازمان ما منطبق است. و این یعنی در نظر گرفتن منافع یکدیگر، تکیه بر دموکراسی در روابط بین الملل، احترام به حاکمیت، حق توسعه منحصر برای همه. این اصول بریکس برای همه اعضای آن نزدیک است و به راحتی قابل درک است.
انتهای پیام