قیمت خودرو در بازار آزاد چهارشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۲
۲۸/۰۴/۱۴۰۲نیما نکیسا چگونه مدیرعامل ذوبآهن شد؟
۲۸/۰۴/۱۴۰۲امروز وزرا در حیاط دولت چه گفتند؟/ از تکذیب دستور رئیسی برای بازگشت «گشتهای حجاب» تا شایعه گران شدن بنزین
سلاجقه: وضعیت آب دریاچه سد چمشیر مناسب است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: از دیماه سال گذشته تا کنون نمونهبرداریهای روزانه نشان میدهد که کیفیت آب و تغییرات در دریاچه سد چمشیر بسیار ناچیز و کیفیت آب دریاچه در وضعیت مناسب است.
علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست هیئت دولت گفت: برخی مراجع دانشگاهی و سمنها با توجه به سازند زمین شناسی که در حوزه آبخیز سد چمشیر وجود دارد معتقد بودند که این سازندها از لحاظ بارگذاری با مشکل مواجه می شوند، املاح دارند و کیفیت آب را تغییر میدهند. من گفتم این سد مجوز محیط زیستی دارد، ولی اگر این بحث ها درست باشد مجوز گتوند دوم را نمیدهیم.
وی ادامه داد: اما وقتی دریچه تحتانی سد بسته شد و آبگیری شد و با قایق از دریاچه بازدید کردیم و نمونه گرفتیم و اندازه گیری کردیم و از ۲۱ دی ماه ۱۴۰۱ تا فروردین ۱۴۰۲ نمونه برداریها را روزانه انجام شده است، کاملا این نمودارها را قیاس کردیم و روند مناسب است و تغییرات ای سی دریاچه سد چمشیر بسیار ناچیز است با وجود اینکه باران کاهش یافته و تبخیر افزایش یافته است، اما کیفیت دریاچه در وضعیت مناسب است.
خزعلی تاکید کرد: تکذیب دستور رئیس جمهور برای بازگشت «گشتهای حجاب»
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور خبر مربوط به دستور رئیس جمهور برای بازگشت «گشتهای خودرویی حجاب» را تکذیب و تاکید کرد که چنین چیزی نشنیدهایم.
انسیه خزعلی درحاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، درباره دستور رئیس جمهور برای بازگشت گشتهای مربوط به حجاب در سطح شهر گفت: مسئول اجرایی نیستیم، دستور را نشنیدهام؛ از مسئولان وزارت کشور بپرسید.
وی درباره این که گفته شده این مساله دستور رئیس جمهور بوده تاکید کرد که چنین چیزی نشنیدهایم.
تصویب، تخصیص یک درصد از بودجه دستگاههای اجرایی برای حمایت از زنان و خانواده برای اولین بار در دولت
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور همچنین اظهار کرد: امروز در جلسه هیات دولت تصویب شد که برای اولین بار یک درصد از بودجه دستگاههای اجرایی برای حمایت از زنان و خانواده اختصاص یابد که آیین نامه آن تصویب شد.
خزعلی تصریح کرد: در این زمینه برنامههای عملیاتی را از دستگاههای مختلف گرفتهایم و در راستای ماموریت معاونت زنان تایید و عملیاتی میکنیم.
دهقان مطرح کرد: شرح آخرین وضعیت موضوع حکم رئیس سازمان اداری استخدامی
معاون حقوقی رئیس جمهور آخرین وضعیت موضوع ابطال حکم ریس جمهور برای رئیس سازمان اداری استخدامی را تشریح کرد.
محمد دهقان در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره آخرین وضعیت رسیدگی به موضوع ابطال حکم ریس جمهور برای رئیس سازمان اداری استخدامی، اظهار کرد: با دستور رئیس قوه قضائیه، موضوع در دیوان عدالت اداری مطرح شده است. بنای دولت این است که به احکام قانونی پایبند باشد. بزودی جلسه ای در هیات عمومی دیوان عدالت اداری برگزار می شود و تکلیف مشخص می شود. ما را با هم دعوت کردند و وما نظر خود را بیان می کنیم و هر تصمیمی گرفته شد ما پایبند هستیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا از اعضای هیات دولت کسانی هستند که شرایط رئیس سازمان اداری استخدامی را داشته باشند، گفت: بله کسانی هستند، ولی فقط حکم درباره وی داده شده است.
محمد دهقان در دیدار با جمعی از حقوقدانان و استادان دانشگاههای عراق با اشاره به ضرورت کنشگری فعال حقوقی کشورهای مسلمان در عرصه بینالمللی به تلاش آمریکا و جبهه استکبار برای استفاده ابزاری از نظامات و قواعد حقوقی بینالمللی اشاره کرد و گفت: در حالی که آمریکاییها محور تروریسم در منطقه ما و جهان محسوب میشوند و دستشان به خون هزارانهزار زن و کودک بیگناه آغشته است ادعای حقوق بشری داشته و کشورها را به بهانه نقض حقوق بشر تحریم میکنند!
وی با بیان اینکه غرب صلاحیت اخلاقی لازم برای حکمیت در دعاوی بین کشورهای اسلامی را ندارد، یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران و عراق به عنوان دو کشور اسلامی پیشرو در عرصه مباحث حقوقی میتوانند با تشکیل دیوان دادگستری منطقهای با مشارکت کشورهای اسلامی ابتکار عمل را در دست بگیرند.
معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت: جنایتهای فجیع دولت آمریکا در منطقه جنوب غرب آسیا به ویژه در خلال جنگ عراق و افغانستان و همچنین حمایتهای بیدریغ و آشکار آمریکاییها از اقدامات نژادپرستانه و ضد حقوق بشری رژیم کودککش صهیونیستی به شکلی است که جامعه حقوقی ایران و عراق وظیفه دارند این جنایات را در سطوح مختلف پیگیری و نقض حقوق بشر توسط دولت آمریکا را در مراجع حقوقی دنبال کنند.
دهقان یادآور شد: در پرونده ترور ناجوانمردانه و غیرقانونی سپهبد شهید سردار حاج قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده اصلی جبهه مقاومت در برابر تروریسم آمریکاساخته داعش، عزم و اراده جمهوری اسلامی ایران آن است که این جنایت بزرگ را به طور جدی و ویژه در عرصه بینالمللی پیگیری کند. ما معتقدیم هر دادگاهی که این جنایت را محکوم نکند، صلاحیت اخلاقی و حرفهای خود را از دست خواهد داد.
معاون حقوقی رئیس جمهوری در این نشست همچنین از تحرکات مثبت دولت و نظام قضایی عراق در پیگیری پرونده ترور سردار شهید سلیمانی ابراز رضایت کرد و گفت: امیدواریم این همکاریها در همه سطوح حقوقی منتج به نتایج مثبت برای دو کشور شود.
در بخش دیگری از این نشست توکل حبیبزاده رئیس مرکز امور حقوقی بینالمللی معاونت حقوقی رئیس جمهور به تشریح ابعاد حقوقی پرونده ترور سردار سلیمانی پرداخت و گفت: از جوانب مختلفی اقدام دولت آمریکا در ترور ناجوانمردانه شهید قاسم سلیمانی نقض تعهدات بینالمللی این کشور بوده است و امکانسنجیهای لازم با مشورت وکلای خبره بینالمللی برای اقدام حقوقی دولت علیه دولت امریکا صورت پذیرفته است.
در این نشست از سوی استادان حقوقی کشور عراق با ابراز آمادگی جهت همکاریهای گسترده و فنی حقوقی و اشتراک تجارب و دانش، از معاون حقوقی رئیس جمهور دعوت شد تا در همایش بینالمللی نکوداشت سردار شهید سلیمانی و شهید ابوالمهدی المهندس حضور داشته باشد.
معاون پارلمانی: لایحه جامع انتخابات در نوبت بررسی در دولت است
معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد لایحه جامع انتخابات که توسط وزارت کشور تهیه شده و در نوبت بررسی در دولت است.
محمد حسینی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در مورد لایحه جامع انتخابات کشور گفت: لایحه جامع انتخابات را وزارت کشور تهیه کرده و در کمیسیون سیاسی و دفاعی دولت در نوبت بررسی است، مربوط به انتخابات خاصی نیست بر مبنای سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری است. یعنی در آن چارچوب وزارت کشور این کار را انجام داده است. ان شاء الله زودتر در نوبت قرار گیرد.
وی درباره اینکه چرا لایحه استرداد شده است؟ گفت: این لایحهای است که این دولت تهیه کرده در واقع از قبل بوده بعد آن را کامل کردند و براساس سیاست های کلی تهیه شده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که اصلاح قانون انتخابات مجلس به انتخابات پیش رو می رسد؟ گفت: بستگی دارد به این که این هفته نمایندگان چه تصمیمی بگیرند، باید زودتر نهایی شود اگر نه کار مشکل می شود.
حسینی درباره اینکه قرار بود ۱۶ مرداد براساس قانون جدید ثبت نام ها شروع شود؟ اظهار داشت: بله این هفته باید انجام شود، کمیسیون تمام کرده و مجدد به صحن فرستاده و این هفته قرار است شنبه، یک شنبه و دوشنبه مجلس جلسه داشته باشد، امیدواریم کار نهایی شود.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که واکنش شما نسبت به نکاتی که نمایندگان درمورد وزیر ورزش مطرح می کنند، چیست؟ گفت: نمایندگان در اظهار نظر آزادند مطرح می کنند، چیز خاصی نیست که جدی باشد.
آسیب های هک سایت بنیاد شهید از زبان قاضی زاده هاشمی
رییس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به هک سایت این سازمان اعلام کرد که این هک ما را به قبل از هوشمندسازی برگرداند.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره هک شدن سایت بنیاد شهید، اظهار کرد: به لحاظ عملکرد اداری به ما ضربه زدند چون سامانه ما هوشمند شده است ، ولی دوستان اطلاعات مالی و حساب های پرداخت حقوق ایثارگران را احیاء کنند و از اشکال در پرداخت حقوق جلوگیری شد. هرگاه دستگاه های امنیتی اجازه دهند سامانه سجایا را هم راه اندازی می کنند.
رئیس سازمان بنیاد شهید افزود: ما اطلاعات مهم و محرمانه در مورد زیرساخت ها و صنایع دفاعی که نداریم. ما یک سازمان خدماتی هستیم و این هک به ارائه خدمت به ایثارگران ضربه می زند. من هم تعجب کردم از بی سلیقگی هکرها چون آنقدر سازمان های راهبردی در کشور وجود دارد و ما یک سازمان خدماتی هستیم.
وی در پایان گفت: ما توانسته بودیم همه خدمات خود را هوشمند ارائه کنیم ولی این هک ما را به قبل از هوشمندسازی برگرداند و در اجرا اخلال ایجاد کرد. البته اطلاعات دروغی منتشر کردند مثلا معاون من با امضای رئیس قبلی چیزی داده شد در حالی که معاون جدید منصوب شده است.
ضرغامی: رکورد مصرف روزانه بنزین به دلیل رونق سفرهای زمینی شکسته شد
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: به علت افزایش سفرها و رونق گردشگری، مصرف بنزین خیلی بالا رفته است و میانگین مصرف بنزین در طول روزهای اخیر به ۱۲۷ میلیون لیتر در روز رسیده است.
عزتالله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حاشیه جلسه هیئت و دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره گلایه رییس فراکسیون گردشگری مجلس نسبت به گرانی هزینه سفر اظهار کرد: در جلسه هیئت دولت وزیر نفت گزارشی را ارائه کرد که به علت افزایش سفرها و رونق گردشگری، مصرف بنزین خیلی بالا رفته است و میانگین مصرف بنزین در طول روزهای اخیر به ۱۲۷ میلیون لیتر در روز رسیده است که رکوردی استثنایی است در حالی که ظرفیت و توان تولید بنزین در کشور روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر است.
وی گران بودن بلیط هواپیما و محدودیتهای ریلی و شرکتهای هواپیمایی را از دلایل استفاده مردم از خوردوی شخصی در سفرها اعلام کرد و گفت: درباره ضعف دو حوزه شرکتهای هواپیمایی و خطوط ریلی بارها صحبت کردم و وزیر مربوطه نیز در این زمینه همراهی دارد و باید در این حوزهها سرمایه گذاری شود. البته درباره شرکتهای هواپیمایی مشکلات تحریم را داریم و باید درک درستی داشته باشیم؛ هر زمان هم که رویدادی مثل حج مطرح میشود مشاهده میکنیم که کلا مسائل پرواز های هوایی دچار مشکل میشود. انشاءالله کشور باید در این حوزه سرمایه گذاری کند و مشکلات تعاملی بیشتر حل شود و بتوانیم هواپیماهای بهتر و بیشتری داشته باشیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: فعلاً سفرهای زمینی رونق دارد و یکی از مشکلات جدی این سفرها سرویسهای بهداشتی است؛ باید در این زمینه متمرکز شویم؛ در شأن جمهوری اسلامی نیست که فردی پس از ۵۰ کیلومتر از محل زندگی خود در جادهها با مشکل دستشویی بین راهی مواجه شود.
ضرغامی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا سازمان میراث فرهنگی نمیتواند دستشویی بسازد؟ تاکید کرد: وظیفه ما ساختن دستشویی نیست بلکه این مسئولیت مستقیماً بر عهده فرمانداریها، شهرداری ها و وزارت راه و شهرسازی است. وضعیت مجتمعهای بزرگ قابل قبول است اما متاسفانه در مسیرهایی غیر از آزادراهها و زمانهایی که ترافیک در جادههای بین شهری ایجاد میشود، مشکلاتی وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به برپایی نمایشگاههای عفاف و حجاب در برخی اماکن متعلق به وزارت میراث فرهنگی عنوان کرد: از جمله وظایفی که برای اماکن متعلق به وزارت میراث فرهنگی مشخص کردیم، برگزاری نمایشگاههای عفاف و حجاب و برپایی فروشگاههایی در این زمینه است چراکه کماکان معتقدیم یکی از مشکلات مربوط به حجاب در کشور، نبودن پوشاک مناسب، ارزان قیمت و زیبا برای جوانان و دختران و زنان ما است و متأسفانه این نقیصه سالها است که ادامه دارد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: در جلسه دولت در این مورد گزاری از نمایشگاه موفق نیاوران اعلام و مشکلات موجود در این زمینه را تشریح کردم؛ آقای رئیس جمهوری نیز در این مورد صحبت کردند و ضمن تایید مطالب من، به وزیر محترم صمت یادآوری کردند که در این خصوص باید عقب ماندگیهای موجود را جبران کند. الان قیمت چادر مناسب بالا است و این مسأله در دولت مطرح شد و آقای رئیس جمهوری هم درباره آن تذکر دادند؛ امیدوارم عقبماندگیهایی که در حوزه عفاف و حجاب داریم حل شوند.
الان قیمت چادر مناسب بالا است و این مسأله در دولت مطرح شد و آقای رئیس جمهوری هم درباره آن تذکر دادند؛ امیدوارم عقبماندگیهایی که در حوزه عفاف و حجاب داریم حل شوند
ضرغامی گفت: ما به نوبه خودمان در حوزه عفاف و حجاب ماموریتهایی داریم که از جمله آنها میتوان به برپایی ۹ نمایشگاه عفاف و حجاب در استانهای مختلف اشاره کرد؛ برگزاری این نمایشگاهها را ادامه خواهیم داد. باید کارهای ایجابی خود را به درستی انجام دهیم تا به ایده عالی که شایسته ملت ماست برسیم.
وی همچنین درباره سفر رییس جمهوری به استان کهگیلویه و بویراحمد و علت غیبت خود در این سفر به ارائه توضیحاتی پرداخت و اظهار کرد: چون اخیراً به مدت طولانی در این استان بودم، موفق نشدم در این سفر رئیس جمهوری را همراهی کنم. در این سفر پروژههای افتتاح شد که بنظرم از اهمیت بالایی برخوردار است؛ در این سفر چند طرح گردشگری از جمله یک پارک آبی افتتاح شد که بلافاصله تعداد ۱۵۰ نفر در آنجا مشغول بکار شدند. از جمله دیگر پروژههای که در این سفر کلنگ احداث آن زده و مسائل آن با وزارت کشاورزی برطرف شد، مجموعهای از تفریحات ورزشی در یک استانی مثل کهگیلویه و بویراحمد با سرمایهای حدود هزار میلیارد بود که در آن بزرگترین پل معلق کشور و در کنار آن تلکابین و یک مجموعه زیپ لاین وجود دارد.
وزیر میراث فرهنگی با تاکید بر لزوم افزایش مراکز تفریحی و گردشگری، گفت: این مراکز اولا زود به نتیجه میرسند، در ثانی نقش موثری در روحیه و نشاط مردم دارند و همچنین به لحاظ اقتصادی و بالا بردن رشد اقتصادی کشور، بسیار موثر هستند.
ضرغامی درباره تصمیمات اخیر اتخاذ شده در خصوص قلعه تاریخی الموت قزوین نیز گفت: قلعه الموت یکی از مسیرهای گردشگری بسیار خوب در کشور است که متاسفانه به دلیل تنگی مسیر و جاده در روزهای تعطیل در آن منطقه ترافیک خیلی سنگینی ایجاد میشود و مردم آن منطقه متقاضی برطرف شدن این مشکل هستند. در این راستا اخیرا به همراه صاحب نظران حوزه میراث فرهنگی و نمایندگان آن منطقه به قلعه الموت رفتیم و تصمیمات جدیدی اتخاذ کردیم؛ کارشناسان ما مسیر جدیدی را به لحاظ میراث فرهنگی تایید کردند و انشاءالله بزودی وزارت راه و فرمانداری منطقه برای تسهیلات بیشتری را برای گردشگران قلعه الموت فراهم خواهند کرد.
واکنش وزیر ارشاد به احکام صادره برای برخی سلبریتیها
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از این به بعد کمیته مشخصی با نمایندگانی از بخشهای مختلف شکل میگیرد تا دولت در مسیر شفافیت و فراهمکردن امکان دفاع و اعتراض به حکم برای همه اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه حرکت کند.
محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در زمینه تولید کاغذ، مجموعههایی که نیاز به وام دارند در مرحله تامین منابع قرار دارند تا امسال مجموعههای جدیدی به تولید کاغذ داخلی اضافه شوند و خودکفایی تولید کاغذ در حوزه نشر را شاهد باشیم.
وی با اشاره به مصوبه دولت برای اختصاص یک درصد از بودجه جاری شرکتهای دولتی به تولیدات فرهنگی ادامه داد: کارگروه این امر تشکیل شده و دو نفر از نمایندگان گروههای مردمی و رئیس کارگروه انتخاب شده و نمایندگان وزارتخانهها هم به کارگروه اضافه شدند. وزارت نفت اولین وزارتخانه است که شرکتهای زیرمجموعه خود را برای تامین این یک درصد معرفی کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: تفاوت کاری که شروع کردیم این است که ۵۰ درصد از آن مبلغ یک درصد را در اختیار صندوق اعتباری هنر قرار میدهند تا موسسات فرهنگی جلوی شرکتهای دولتی صف نکشند و محترمانه، دقیق، بدون تبعیض و بارعایت سنجههای علمی توزیع شود.
اسماعیلی با اشاره به برنامههای وزارت ارشاد برای ایام سوگواری محرم، یادآور شد: از دیشب برنامههای تعزیه در بیشتر تئاترهای کشور اجرا شده و در فضای بیرونی مجموعه تئاترشهر هم انجام میشود. چند اجرای مهم مذهبی در حوزه موسیقی را خواهیم داشت. کانونهای فرهنگی و هنری مساجد هم برنامههای دقیقی دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد در واکنش به آنچه درباره احکام صادرشده برای برخی سلبریتیها مبنی بر مراجعه به مراکز مشاوره، اظهار کرد: ما دنبال این هستیم اقدامات مختلفی که انجام میشود بر مبنای یک رویه روشن باشد. ما در وزارت فرهنگ این رویه را دنبال میکنیم که اگر یک بازیگر یا یک هنرمند و فرد فرهنگی دچار یک خطایی میشود، در فضای کاری خودش یک نوع محرومیت برایش در نظر گرفته شود و این امر از گذشته هم انجام شده است.
اسماعیلی تصریح کرد: معتقدم این امر حتماً باید در یک روند روشن اتفاق بیفتد. در برنامه هفتم توسعه رسیدگی به تخلفات عوامل فرهنگی، هنری، رسانهای را در قالب یک کمیته بدوی و استینافی آوردیم. کارگردان و بازیگری میگفت وقتی میخواهم از کشور خارج شوم متوجه میشوم که ممنوعالخروجم یا در گوشی به من گفته میشود که ممنوعالفعالیت هستم.
وی تاکید کرد: از این به بعد کمیته مشخصی با نمایندگانی از بخشهای مختلف شکل میگیرد تا دولت در مسیر شفافیت و فراهمکردن امکان دفاع و اعتراض به حکم برای همه اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه حرکت کند. اگر بازیگری دچار مشکل شود یا حقوقش تضییع شود و حق مالکیت معنوی آثارش رعایت نشود، همه در این مسیر قابل پیگیری است.
وزیر فرهنگ و ارشاد با اشاره به تجمیع رسانههای دولتی، گفت: چهار خبرگزاری در این زمینه هستند که کارهایشان انجام شده و ما به دنبال کم کردن کار نیستیم بلکه دنبال افزایش استانداردها هستیم. ما با این اقدام وضعیت فعلی را به لحاظ ساختاری دستکاری نمیکنیم و خبرنگاری را از کار بیکار نمیکنیم بلکه با حفظ استانداردها دنبال این هستیم که مجموعهای خبرگزاری نامیده شود که واقعاً خبرگزاری باشد.
اسماعیلی در واکنش به طرح این موضوع که روسای قوا موافق بازگشت گشت ارشاد هستند، تصریح کرد: آقای رئیسی در همه جلسات مربوط به حوزه عفاف و حجاب تنها تاکیدش بر اجرای درست قانون است. حجاب هم مسئله شرعی و هم قانونی است. همه دستگاهها باید در چارچوب قانون وظایف خود را انجام دهند. الان در مجلس لایحه مربوطه آماده ارجاع به صحن است که امیدواریم زودتر جمعبندی شود. با اجرای قانون همه افراد بدون مشکل میتوانند از حقوق خود مطلع باشند، به تضییع حقوق خود اعتراض کنند و هم نهادهای قانونی چارچوب کارشان مشخص میشود.
واکنش سخنگوی دولت به شایعه گران شدن بنزین
سخنگوی دولت در واکنش به شایعه گران شدن بنزین گفت: به این شایعات باید خندید.
علی بهادری جهرمی در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره تعیین نرخ خوراک پتروشیمی ها، اظهار کرد: مطابق قانون هدفمندی یارانه ها که مروبط به 13_14 سال پیش است، نرخ منابع انرژی و محل مصارف در زمینه یارانه ها مشخص شده است.
وی ادامه داد: مجلس هر ساله منابع و مصارف را در قانون بودجه مشخص می کند. سال قبل یکی از گلایه های مجلس این بود که قیمت گاز افزایش نداشته و منابع تبصره ۱۴ آنطور که مدنظر ما بود محقق نشده و مصارف را تامین نمی کند. امسال هم مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۲ پیش بینی منابع و مصارف کرده و دولت باید به سمت تحقق این پیش بینی ها برود در غیر این صورت دچار ناترازی می شود. در راستای اجرایی کردن حکم بودجه، نرخی برای خوراک پتروشیمی پیش بینی شد. دستگاه ها نگاه کارشناسی مختلفی داشتند و در مراحل بررسی نظر پتروشیمی ها، وزارت نفت، صمت و اقتصاد هم اخذ شد و آیین نامه ای تهیه شد و دولت قصد تغییر آن را ندارد.
بهادری افزود: نکته ای که سخنگوی اقتصادی گفت، پیشنهاد وزارت اقتصاد برای لایحه برنامه هفتم توسعه بود که الان در دستور کار مجلس است. امسال که گذشت، ولی این پیشنهاد این است که برای آینده در فرمول تعیین نرخ خوراک پتروشیمی ها بازنگری داشته باشیم این پیشنهاد امروز در کمیسیون اقتصادی دولت بررسی شد اما مورد موافقت قرار نگرفت و از دستور کار خارج شد.
علی بهادری جهرمی با اشاره به مصوبات هیئت دولت اظهار کرد: مطابق پیشنهاد وزیر صمت و با تصویب دولت، سازمان زمینشناسی بهعنوان متولی ژئوپارکهای کشور تعیین شد. ما پیش از این قواعد و مقررات فنی لازم برای حمایت و صیانت از این بخشها و بهرهبرداری از آن را نداشتیم که با این مصوبه امیدواریم مشکلات در این زمینه رفع شود.
وی ادامه داد: مطابق پیشنهاد معاون زنان رئیسجمهوری، آییننامه اجرایی هزینهکرد یک درصد از اعتبارات دستگاههای اجرایی در موضوعات مربوط به حوزه زنان با هدف توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و زنان و دختران در معرض آسیب و دیگر موارد به تصویب رسید.
سخنگوی دولت گفت: موافقت دولت با آییننامهای جهت حرکت به سمت هوشمندسازی تخصیص اعتبارات در مجموعه دستگاههای اجرایی را به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه داشتیم که شفافیت و نظارت موثر را در این زمینه افزایش میدهد.
وی یادآور شد: همچنین موافقت هیئت وزیران با لایحهای برای اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۲ بنا بر پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاهها را داشتیم که ناظر بر مواردی است که قانون بودجه با ناترازی یا موانعی برای اجرا مواجه است و ضرورت اصلاح آن احساس میشود.
بهادری جهرمی اظهار کرد: لایحه دیگری در دولت تصویب شد که مربوط به امکان فعال کردن بیمه برای سرنشینان و بیمه شخص ثالث در زمینه شناورهای مسافری است. پیش از این ظرفیتی برای بیمه این شناورها مشابه بیمههایی که برای خودروها داریم، وجود نداشت و دولت با ارسال این لایحه به مجلس موافقت کرد تا زیرساختهای حقوقی لازم در این زمینه ایجاد شود.
سخنگوی دولت گفت: دولت موافقت خود با اصلاح آییننامه صدور مجوزهای رانندگی را هم اعلام کرد.
خلجی: میزان قابل توجهی زمین برای ساخت مسکن واگذار شده است
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت گفت: وزیر راه و شهرسازی میزان قابل توجهی زمین برای ساخت مسکن واگذار کرده است.
سپهر خلجی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال دیگری درباره علت غیبت وزیر راه و شهرسازی در جمع خبرنگاران در حیاط دولت اظهار کرد: این وظیفه ما است که وی را پاسخگو کنیم و البته پاسخگو هستند. بخش بزرگی از اقدام عمرانی و فعالیتهای امیدبخشی که در دولت صورت میگیرد از جمله در حوزه مسکن و واگذاری زمین، بار عمدهاش بر عهده وزیر راه و شهرسازی است. وی در بحث راهسازی پیشرو است که نمونه آن در یاسوج است. استانی نیست که رئیسجمهور برود و چند طرح راه وشهرسازی نداشته باشیم. میزان قابل توجهی در بحث مسکن، واگذاری زمین انجام داده که بخش عمدهای از مشکلات مردم در حوزه مسکن رفع شود.
وی همچنین درباره تخریبهای دستاوردهای سفر به آفریقا از جمله تهاتر و دلارزدایی اظهار کرد: یک جریان که تلاش کرد که بگوید تمام دنیا در ۴ کشور خلاصه میشود و الان که سیاست خارجی دولت رو به جلو بوده و در حال به ثمر رسیدن است این جریان در حال تخریب و شبهه افکنی هستند. باید به تحلیلهای رسانههای بین المللی توجه کرد که آنها اعلام کردند در دولت سیزدهم زمینههای خیلی گستردهای برای روابط با کشورهایی که خارج از بافت قبلی نگاه سیاست خارحی بود، فراهم شده و دایره نفوذ ایران بیشتر شده است. اثرات و برکات اقتصادی سیاست خارجی دولت هم به مرور نمایان میشود. حجم بالای توافقات در حوزه صادرات فناوری و مسائل کشاوزی در سفر آفریقا روشن است و اثرات آن مشخص می شود.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت خبر داد: در سفر به آفریقا در حوزه گوشت توافق شد تا غیر از مواردی که از قبل از بعضی کشورها وارد می شد، از کشور دیگری هم انجام شود. سازمان دامپزشکی هم آنجا حضور داشته و تاییدهای لازم را داشته اند.
وی در پاسخ به این پرسش که با این توافق قیمت گوشت کاهش مییابد؟ گفت: این اتفاق میافتد چون قیمت گوشتی که از آفریقا وارد میشود به نسبت گوشتی که از سایر کشورها وارد میشود، ارزانتر است.
خلجی در پایان تاکید کرد: شرکای اقتصادی کشور را باید توسعه دهیم.
فیروزآبادی خبر داد: ثبت ۱۳۸۰ فرصت بورسی صنعتی در دفترچه کنکور امسال
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد که برای ۱۳۸۰ نفر فرصت بورسی صنعتی در دفترچه کنکور امسال ثبت خواهد شد.
روحالله دهقانی فیروزآبادی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در پاسخ به سوالی درباره ساخت هواپیمای تجاری اظهار کرد: کارگروه ساخت هواپیمای تجاری با محوریت معاونت علمی ایجاد و تا الان پنج شش جلسه داشته و جمع بندی این شده که کنسرسیوم بینالمللی هوایی با حضور کشورهای همراه ایران تشکیل شود تا بتوانیم در بخشهایی که توانمندی ویژهای داریم و حجم کم و ارزش بالایی تولید میکند، فعالیت کنیم. باید در کنسرسیوم بینالمللی ۲۰ درصد از سهم تولید هواپیماهای تجاری را داشته باشیم. مصوبات جلسات به رئیسجمهور ارائه میشود.
دهقانی فیروزآبادی همچنین خبر داد که امروز ۱۳۸۰ نفر فرصت بورسیه صنعتی در شرکتهای دانشبنیان و صنعتی در دفترچه کنکور امسال ثبت خواهد شد که این شروع جذب دانشجو در دوره کارشناسی با در نظر گرفتن کار و آموزش در حین تحصیل است.
وی درباره خانههای فناوری و نوآوری ایران در کشورهای خارجی ، خاطرنشان کرد: این خانهها در واقع سفارتخانههای تخصصی برای رایزنیهای علمی و فناورانه به منظور توسعه همکاریها در این زمینه است.
زاکانی: ارز مورد نیاز برای تهیه واگن متروی تهران تأمین شد/خانه اندیشمندان تنها برای یک طیف نیست
شهردار تهران گفت: ارز مورد نیاز برای خرید واگن متروی تهران تأمین شده و در مرحله پرداخت است.
علیرضا زاکانی امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در مورد خدمات شهرداری تهران برای سفر اربعین اظهار کرد: به دنبال مذاکرات و توافق با طرف عراقی، تأمین اسکان، سلامت و حملونقل میلیونها زائران و همچنین ارائه خدمات شهری در کربلا در ایام اربعین در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفته است؛ البته اصل ارائه خدمات در عراق با دولت و مردم عراق است و ما کمک می کنیم .مسئول اصلی بحث اربعین در داخل کشور هم وزارت کشور است و ما نیز بخشی از این کمیته هستیم.
زاکانی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت تأمین ارز برای خرید واگن مترو و توسعه خطوط مترو در تهران، بیان کرد: این کار انجام شده و الان به بانک ابلاغ شده که واریز شود. منابع از محلی بوده که دولت تعیین کرده است.
شهردار تهران همچنین درباره پلمب خانه اندیشمندان، گفت: سیاست شهرداری درباره خانه اندیشمندان یا هر مجموعهای که متعلق به شهرداری بوده و در اختیار دیگران است، این است که به صورت اشتراکی مورد استفاده قرار گیرد، نه اینکه یک طیف آن مجموعه را برای امیال خود در اختیار بگیرند. در این ماجرا هم همینگونه بود که خانه اندیشمندان را در اختیار همه اندیشمندان علوم انسانی از همه طیف ها قرار دهیم. به همین افراد گفتیم از آنها پشتیبانی کرده و اتاق و امکانات در اختیارشان قرار میدهیم؛ اما آنها که تنها نیستند بلکه افراد دیگری هم هستند. البته حرفهایی زده شد که از روی بی اطلاعی بود. به هر حال وقتی موضوعات در جو رسانه ای و در فضای غیرکارشناسی مطرح میشود، ممکن است فرهیختهای براساس اطلاعات نادرستی که به او رسیده است، حرفی بزند.
زاکانی تاکید کرد: موضوع اندیشه برای ما اهمیت دارد و مسیر را به سمت فعالیت اشتراکی میبریم و به طیفهای فکری مختلف امکانات می دهیم تا رسما حرف خود را بزنند اما این مجموعه نباید در اختیار صددردصد یک طیف قرار گیرد البته در اختیار قرار دادن خانه اندیشمندان خلاف صددرصد قانون بوده و هیچ مسیر قانونی طی نشده است.
این خبر بروزرسانی شده است.