رمزگشایی از فوتبال ایران با ترانسفرمارکت
۱۹/۰۱/۱۴۰۳عملیات فلسطینیان از داخل تونل تحت کنترل ارتش اسرائیل!
۲۱/۰۱/۱۴۰۳مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه آزاد: نوآوری بخش دانشگاهی نقطهعطف نمایشگاه قرآن بود
محمد معرفت، مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه آزاد گفت: بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن هر سال برعهده یکی از دستگاههای دانشگاهی قرار میگیرد و امسال نیز از طرف نهاد رهبری مرکز این میزبانی و مدیریت این بخش به دانشگاه آزاد اسلامی واگذار شد. او اضافه کرد: از آنجایی که نهاد رهبری در دانشگاه آزاد متولی امور قرآنی و جشنوارهها، مسابقات و نمایشگاه است این بخش را برگزار کرد که با استقبال خوبی نیز روبهرو شد و ۱۴ روز یعنی یکم تا ۱۴ فروردین این بخش بسیار قوی برگزار شد و یکی از بهترین بخشهای دانشگاهی در پنج سال اخیر بود.
به گزارش اخبار فارسی به نقل از روزنامه فرهیختگان؛ سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از نخستین روز سال ۱۴۰۳ به مدت ۱۴ روز هر شب میزبان علاقهمندان بود و شامگاه سهشنبه ۱۴ فروردین ماه به کار خود پایان داد. در این دوره از نمایشگاه دهها غرفه در حوزههای مختلف ازجمله کودک، نوجوان تا سبک زندگی، صنایع دستی، سرگرمی و غرفههایی با موضوعهای متنوع وجود داشت و مشغول عرضه محصولاتشان به مخاطبان بودند. اداره کل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه آزاد نیز در این دوره از نمایشگاه میزبان بخش دانشگاهی کشور بود. در این گزارش در گفتوگو با محمد معرفت، مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه آزاد به تشریح جزئیات حضور دانشگاه آزاد پرداختهایم. او در خصوص بخش دانشگاهی نمایشگاهی قرآن گفت: «بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن هر سال برعهده یکی از دستگاههای دانشگاهی قرار میگیرد و امسال نیز از طرف نهاد رهبری مرکز این میزبانی و مدیریت این بخش به دانشگاه آزاد اسلامی واگذار شد.» او اضافه کرد: «از آنجایی که نهاد رهبری در دانشگاه آزاد متولی امور قرآنی و جشنوارهها، مسابقات و نمایشگاه است این بخش را برگزار کرد که با استقبال خوبی نیز روبهرو شد و ۱۴ روز یعنی یکم تا ۱۴ فروردین این بخش بسیار قوی برگزار شد و یکی از بهترین بخشهای دانشگاهی در پنج سال اخیر بود.»
معرفت بیان کرد: «ما سه ماه برنامهریزی داشتیم؛ یعنی سه ماه قبل از شروع نمایشگاه ستاد برگزاری نمایشگاه در نهاد رهبری تشکیل و برنامهریزیهای لازم انجام شده و سین هر روز مشخص نیز شد؛ برای اولین بار شش جلسه اجرای اینفوگرافی قرآنی داشتیم. سه شب شعر قرآن و عترت نیز از دیگر برنامههایمان بود. اجرای پردهخوانی قرآنی که یکی از بخشهای جذاب و پرطرفدار بود نیز چهار جلسه برگزار شد.»
مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه آزاد اضافه کرد: «ورکشاپهای هنری نیز برگزار شد و هشت روز در خدمت هنرمندان بودیم که غالبا دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بودند. چهار جلسه کارگاههای مهارتی حفظ قرآن نیز در دستور کار قرار گرفت و برگزار شد. دو جلسه کارگاه مهارتی تجوید بود. البته کارگاههای ما متنوع بود؛ به طور مثال دو جلسه کارگاه مهارتی امر به معروف و نهی از منکر برگزار شد. یک بخشی از نمایشگاه را به نشستهای دانشگاهی اختصاص دادیم که نشستهای تخصصی و کارگاههای مهارتی را برگزار میکردیم. آیتمهای متنوعی داشتیم که در این نمایشگاه از قلم نیفتاد.» او با بیان اینکه بخش مشاورههای پایاننامههای قرآنی را نیز داشتیم گفت: «۱۰۵ نفر مراجعه داشتند و برای آنها مشاوره پایاننامههای قرآنی برگزار شد. تقدیر از پیشکسوتان قرآنی داشتیم؛ همکاران توانمندی در دانشگاه داریم که طی سالهای اخیر بازنشست شدند که متاسفانه کسی یادی از آنها نکرده بود که در این نمایشگاه از ۱۶ نفر آنها تقدیر به عمل آمد. مراسم محفل انس با قرآن طی ۱۴ جلسه برگزار شد و برخی شبها نیز مراسم دعاخوانی داشتیم. ۸ اجرا همخوانی و گروه سرود نیز برگزار شد.»
مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه آزاد در ادامه خاطرنشان کرد: «میز سلامت و طب اسلامی نیز از دیگر برنامههای ما بود که ۲۸۸ نفر مراجعه کردند. به میز طرح ملی حفظ قرآن کریم نیز ۲۵۳ نفر مراجعه کردند. براساس برآورد و گزارشهایی که داشتیم متوسط بازدیدکنندگان ما هر روز ۳۰۰ نفر بوده است. ۱۴ روز نظرسنجی الکترونیکی و مسابقات معماهای قرآنی داشتیم و ۴۰ عدد تابلوی هنری دانشجویان نیز در این نمایشگاه نصب شده بود.» او درخصوص عملکرد دانشگاه آزاد در این نمایشگاه نیز توضیح داد: «طی هفت سال اخیر اولین بار است که دانشگاه آزاد در این نمایشگاه میزبان بوده است؛ نهاد دانشگاه آزاد نسبت به سایر دانشگاهها فوقالعاده عمل کرد چون دانشگاهها به دلیل تعطیلات نوروز در این نمایشگاه شرکت نکردند و حتی میتوانست بخش دانشگاهی تعطیل باشد اما دانشگاه آزاد در میدان بود و برخی از دیگر نهادهای دانشگاهی به ما پیوستند و با برنامهریزیهای انجامشده این بخش را پیش بردیم. بنابراین میتوان گفت نسبت به اینکه نمایشگاه در تعطیلات نوروز برگزار شد فراتر از انتظار حضور پیدا کرد.»
معرفت با بیان اینکه نقطهعطف این نمایشگاه را میتوان یک سری اتفاقات نوآورانه و بازدید مسئولان کشوری دانست افزود: «در این نمایشگاه عملکرد قرآنی دانشگاه آزاد اسلامی را به اطلاع مسئولان کشوری رساندیم. بنابراین یکسری اتفاقات نوآورانه مثل اینفوگرافی قرآنی که برای اولین بار اجرا شد و بحثهایی مثل پردهخوانی قرآنی اجرا شد.
این اتفاقات نگرش نوآورانه یک نقطهعطف و نقطهعطف دوم استقبال معاونان وزیر و مسئولان کشوری از نمایشگاه بود.»
مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه آزاد در خصوص برنامههای اداره کل تبلیغات در سال جدید نیز توضیح داد: «برنامههایی که نهاد دانشگاه آزاد اسلامی متولی آن است بسیار گسترده بوده و ابعاد آموزشی، فرهنگی را نیز دربرمیگیرد. بنده در اداره کل تبلیغ فعالیتهای متنوعی را در راس کار قرار دادهام؛ مثل درس انس با قران کریم که خدا را شکر روی روند جدید قرار گرفته است، ازجمله برگزاری فراخوانهای جذب مدرس. در سال ۱۴۰۳ برنامه زمانبندی را اعلام کرده و الان بیشتر از یک ماه است اعلام کردهایم تا همه مطلع باشند و برنامهریزی کنند.» او تصریح کرد: «دو فراخوان در سال ۱۴۰۳ و دو پایش در این درس خواهیم داشت؛ یعنی هر ترم حدود ۳۵۰۰ کلاس انس با قرآنکریم در کشور برگزار میشود و هر ترم اینها را پایش میکنیم. در واقع یکی از برنامههای جدید در دانشگاه آزاد اسلامی پایش درس انس با قرآن کریم است و برنامه داریم امسال در پایشهای جدید خود بتوانیم از تجربیات سال گذشته استفاده کنیم و این برنامه زمانبندی را پیش ببریم.»
معرفت خاطرنشان کرد: «یکی از برنامههای امسال ما برگزاری همین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم بود که بار سنگینی بود که ۱۴ شب در حالی که خود بخشهای دانشگاهها تعطیل بودند برگزار شد. البته خوشبختانه امسال یک کانال اداره کل تبلیغ راهاندازی کردیم که برنامهها را در این کانال بازتاب میدهیم و خود نمایشگاه اعلام کرد که امسال استقبال مردم فراتر از انتظار بود. یعنی جمعیتی که هر شب از نمایشگاه بازدید میکرد بینظیر بود و نشان میداد مردم علاقمند به قرآن کریم هستند و روز به روز این اشتیاق بیشتر شده است.»
مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه آزاد با بیان اینکه یکی دیگر از برنامههای مهم ما در سال جدید برگزاری مرحله نهایی و اختتامیه بیست و هشتمین دوره مسابقات عترت دانشگاه است، اظهار کرد: «این مسابقات کار بسیار بزرگ و کشوری است که از مهرماه ۱۴۰۲ شروع شده و با ابلاغ آییننامه از طرف دکتر طهرانچی مرحله واحدی و کشوری انجام شده است. ما هدفمان این است که در پایان اردیبهشت ماه مرحله نهایی و اختتامیه بیستوهشتمین دوره مسابقات قرآن و عترت را برگزار کنیم. بیش از ۴۰ رشته از رشتههای بخش معارفی، آوایی، جشنواره هنر و ادبیات دینی در این مسابقات حضور دارند و داوران در بخش جشنواره آثار را داوری میکنند.»
او در پایان تصریح کرد: «سامانههایی در چند ماه گذشته راهاندازی شده است؛ مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی با بیست و هفت دوره در سالهای گذشته یک سامانه جامع برای برگزاری مسابقات نداشت اما به لطف خدا در نهاد دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد برای اولین بار یک سامانه جامع طراحی و برنامهنویسی شد و ما در بستر همین سامانه بیست و هشتمین دوره را برگزار کردیم. بیش از ۹۰ هزار شرکتکننده در این مسابقات حضور پیدا کردند که یکی از مزیتهای این سامانه این بود، زیرا جمعیت ما را به نزدیک ۳ برابر افزایش داد که دلیل آن نیز سهولت در ثبتنام بود. حتی پنل داوری نیز دراین سامانه ایجاد و داوران وارد سامانه شده و آثار را داوری میکنند و امیدوارم اگر این سامانه نواقصی دارد روز به روز برطرف شود.»
گزارش تصویری