ماجرای یارانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی چیست؟
۱۴/۰۴/۱۴۰۲ریزش سنگین قیمت خودروهای وارداتی؛ شاسی بلند کره ای ۷۰۰ میلیون ارزان شد!
۱۴/۰۴/۱۴۰۲امروز وزرا در حیاط دولت چه گفتند؟/ از موضوع نصب دوربینهای فراتر از تعهدات ایران توسط آژانس تا تغییر قانون خدمت سربازی
اسلامی: «نصب دوربینهای آژانس فراتر از تعهدات ایران» کذب است
رییس سازمان انرژی اتمی نصب دوربینهای آژانس فراتر از تعهدات ایران را تکذیب کرد.
محمد اسلامی در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست هیات دولت در پاسخ به اینکه گفته شده است که در اصفهان دوربین بیش از تعهدات نصب شده است؟ گفت: خیر، اینطور نیست.
وی تاکید کرد که روابط ایران با آژانس بر مبنای پادمان و ان پی تی است نه یک کلمه اضافه نه یک کلمه کمتر.
علی خضریان رئیس کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش ۱۰ خرداد مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به شورای حکام مبنی بر توافق این آژانس با سازمان انرژی اتمی ایران در مورد افزایش نظارت ها و ایجاد نظارت های فراپادمانی گفت: پس از استماع گزارش رئیس سازمان انرژی اتمی، برای اعضا کمیسیون محرز شد که توافق صورت گرفته، خلاف قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و تأکید رهبر معظم انقلاب بر عدم تخطی از این قانون است که ایشان این موضوع را در دیدار با دانشمدان و مقامات صنعت هسته ای تصریح فرمودند.
وی با اشاره به برخی از ابعاد توافق صورت گرفته، گفت: در حالی که جمهوری اسلامی ایران خود را مکلف به همکاری و تعامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی در چارچوب مقررات پادمانی دانسته و با توجه به اینکه بر اساس تأکید رهبری معظم انقلاب نباید تعهدات فرا پادمانی را بپذیرد متأسفانه بر اساس بیانیه آژانس حدود ۱۰ دوربین فراپادمانی در کارگاه تولید سانتریفیوژ در سایت اصفهان نصب شده است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل نود تصریح کرد: همچنین ۲ دستگاه EMD در تأسیسات فردو و نطنز جهت نظارت برخط غنی سازی برای اولین بار در جهان بدون کسب مجوزهای قانونی از مراجع مربوطه قرار گرفته که این موضوع نه تنها خلاف مصوبه مجلس بلکه فراتر از تعهدات برجامی است چرا که در برجام اندازه گیری سطح غنی سازی، دستگاه OLEM ذکر شده از این رو باید روشن شود این ۲ دستگاه چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند.
وی با اشاره به نقش نظارتی مجلس شورای اسلامی بر اساس قانون گفت: در این جلسه با وجود تأکید کمیسیون اصل نود و دیگر نمایندگان مجلس جهت اطلاع ازجزئیات توافق، مشخص شد که مجلس هیچ اطلاعی از جزئیات متن توافق که خلاف قانون و تعهدات فراپادمانی بوده، ندارد و امکان نظارت بر قانون مجلس نیز وجود ندارد.
خضریان در پایان خاطر نشان کرد: پیش از این، درباره محتوای توافق مذکور از وزیر امور خارجه نیز سوال شده بود که وی اعلام کرد این پرونده توسط این وزارتخانه دنبال نشده و در سازمان انرژی اتمی دنبال می شود.
مرتضوی: قرار نیست مشکل صندوقهای بازنشستگی از جیب کارگران برطرف شود
وزیر کار گفت: موضوع حل مشکل مدیریتی صندوقهای بازنشستگی از جیب کارگران مطرح نیست و هیچکس این کار را قبول ندارد اما صندوقها با ناپایداری جدی مواجه و به اصلاحات اساسی نیازمندند.
صولت مرتضوی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت طرح کالابرگ الکترونیکی، اظهار کرد: فرایند کاملاً به روال طبیعی ادامه پیدا میکند و قرار است تغییراتی بر حسب دستور آقای مخبر به عمل آوریم که در حیطه کارشناسی است تا پس از انجام و تایید مراجع صاحبنظر، ابلاغ شود.
وی افزود: استقبال از این طرح خیلی مطابق با انتظار ما نبوده است.
وزیر کار در پاسخ به پرسشی درباره رد پیشنهادات تغییر شرایط بازنشستگی از سوی مجلس و واکنش دولت به این امر، تصریح کرد: دولت لایحه میدهد و مجلس اختیار رسیدگی دارد. باید دید در کمیسیون تلفیق چه تصمیمی گرفته میشود. آنچه از صحن مجلس بگذرد و به تأیید شورای نگهبان برسد و تبدیل به قانون شود برای همه لازمالاجراست.
مرتضوی در پاسخ به این پرسش که آیا با حل مشکل مدیریتی صندوقهای بازنشستگی از جیب کارگران موافق است یا نه، یادآور شد: نه. بحث تأمین مشکل مدیریتی صندوقها از جیب کارگران مطرح نیست و هیچکس این را قبول ندارد اما مسلم است صندوقها با ناپایداری جدی مواجه شدند که دلایل خاص خودش را دارد و قطعاً صاحبنظران در این زمینه بر این باور هستند که اصلاحات در مدیریت و شیوههای اداره انجام شود و تبدیل به قانون شود.
وی تاکید کرد: این امر اساسا به خاطر آینده کارگران انجام میشود. این صندوقها بینالنسلی هستند و کارگران امروز و فردایش را توأمان میخواهند. ما حتماً باید به فکر آتیه کارگران و بازنشستگان و بازماندگان باشیم. وظیفه ما صیانت از این صندوقها و اتخاذ ترتیبی برای پایداری این صندوقهاست.
زارع پور: فیلترینگ خارج از چارچوب تصمیم گیری دولت است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تاکید کرد:امیدوار هستیم که مرکز ملی فضای مجازی از ظرفیت های خود در دوره جدید استفاده کند تا نقش موثرتری نسبت به گذشته در حوزه فضای مجازی کشور ایفا کند.
عیسی زارع پور در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران، بیان کرد: به مرکز ملی فضای مجازی ماموریت داده شد و ما امیدوار هستیم که مرکز ملی فضای مجازی از ظرفیت های خود در دوره جدید استفاده کند تا نقش موثرتری نسبت به گذشته در حوزه فضای مجازی کشور ایفا کند. از این نقش فرادستگاهی که این مراکز دارد استفاده کنیم برای اینکه مشکلاتی که خارج از اراده وزارت ارتباطات در حوزه شبکه است، برطرف شود.
وی در ادامه اظهار کرد: به عنوان مثال در حوزه حاکمیت شرکتی و نقشی که شرکت های خصوصی در شبکه که بنا به دلایلی که در گذشته بوده ماموریت خود را به درستی انجام ندادند. به عنوان مثال شرکت مخابرات ایران که در این روزها بحث آن مطرح است و در حوزه تجمیع و شبکه داخلی شهرها و استان ها طی سالیان گذشته وظیفه خود را به درستی انجام نداده است و شبکه اشباع بوده و در برخی از ساعات مشکلاتی را در برخی از استان ها ایجاد کرده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه تصریح کرد: موضوع دوم بحث فیلترینگ است که خارج از چارچوب تصمیم گیری دولت بوده و کمیته ای که در این زمینه وجود دارد، دولت سهم عمده ای در آن ندارد. امیدوار هستیم همان طوری که در حکم انتصاب دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی که توسط رئیس جمهور صادر شده است، بازنگری در سیاست ها و مصادیق فیلترینگ مطرح شده و یکی از خواسته های رئیس جمهور از ایشان بوده، این امر مورد توجه قرار گیرد. بخشی از گلایه های مردم از سرویس ها و سایت هایی است که به اعتقاد ما نیز بلاوجه بسته شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: بارها عرض کردم به عنوان مثال بستن گوگل پلی یا مصادیق آن، بازی های پرکاربرد یا برخی از سرویس هایی که مردم به آن نیاز دارند، باید در کارگروه بررسی شود. بخشی از نارضایتی مردم ناشی از بستن این سرویس ها است.
وی خاطرنشان کرد: همچنان که قبلا هم اعلام کردیم در خصوص شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها تابع مصوبات مراجع بالادستی هستیم و آنها کماکان برقرار است. اما به اعتقاد ما یکسری از سرویس ها و خدمات است که می توان در بستن آنها تجدید نظر شود، که از عهده وزارت ارتباطات و دولت خارج است. امیدواریم مرکز ملی فضای مجازی در این حوزه نیز در قالب همین کارگروه نقش آفرینی داشته باشد که ما اثرات آن را در کاهش نارضایتی های مردم و افزایش سرعت و کیفیت شبکه داشته باشیم.
کل مسایل سربازی با قاعده جدید دنبال می شود. به دنبال آن هستیم که فرآیند سربازی در بحث مهارت آموزی ، فراهم کردن فضای مناسبتر، علاقه مندی جوانان به سربازی و استفاده از ظرفیت جوانان در بخشهای مختلف را شامل شود
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در مورد دولت هوشمند نیز با موعدی که رئیس جمهور تعیین کردند و در قانون نیز دستگاه ها مکلف شدند که این کار را انجام دهند، کار پرشتابی شروع شده است. چند دستگاهی که متصل نشده بودند، به سرعت دارند کار خود را پیش می برند. بنده از وزیر علوم نیز مطلع شدم تعداد دانشگاه هایی که متصل شده اند، سه رقمی شده اند. مابقی دستگاه ها نیز در حال انجام این کار هستند. دستگاه ها باید تا پاییز تمام استعلامات خود را به شکل برخط انجام دهند. هیچ مراجعه کننده ای برای گرفتن استعلام نباید از یک اداره به اداره دیگر یا از یک وزارتخانه به یک وزارتخانه دیگر برود.
وی افزود: از سوی دیگر دستگاه باید تمام خدمات خود را از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه کنند. یعنی غیر از اتصال تکلیف دارند که خدمات خود را نیز از طریق این پنجره ارائه کنند. از سوی دیگر باید ۲۰ درصد خدمات خود را هوشمند کنند. این سه تکلیف مهمی است که رسانه ها باید از دستگاه دنبال کنند. موعدهای قانونی وجود دارد. یکی تا آبان، یکی تا آذر و دیگری تا دی است که ان شاءالله این اتفاقات خوب برای مردم رقم بخورد و مردم طعم شیرین استفاده از فناوری را در استفاده از دولت بچشند. سال گذشته سال پنجره واحد بود و امسال سال افزایش کیفیت خدمات و حذف کاغذ از مراودات بین دستگاهی است که ان شاءالله بتوانیم دولت هوشمند را به معنای واقعی کلمه در سال جاری محقق کنیم.
وزیر دفاع : ناوشکن دنا۲ به سامانه های به روز مجهز می شود
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: ناوشکن دنا۲ به سامانه های به روز مجهز می شود.
امیر آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی در حاشیه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در رابطه با انعقاد قرارداد های تسلیحاتی با کشورهایی که اخیرا رئیس جمهور به آنجا سفر داشته، اظهار کرد: کشور هایی که در مسیر مقاومت قرار دارند و به دنبال ثبات و صلح جهانی هستند، با تمامی آنها در همه زمینه ها فعالیت داریم.
وی افزود: قرارداد های نظامی در چارچوب خاصی منعقد میشوند و به طور کلی جمهوری اسلامی با کشور هایی که در مسیر صلح حرکت میکنند، ارتباطات مختلف دارد.
وزیر دفاع در پاسخ به این سوال که آیا ناوشکن دنا ۲ به موشک های هایپرسونیک مجهز شده است؟ بیان کرد: سعی میکنیم تمامی تسلیحات در حوزه های پدافندی و پدافند هوایی به سامانه های جدید و به روز تجهیز شوند.
امیر آشتیانی در رابطه با تاریخ رونمایی دنا۲ اعلام کرد: که در آینده در این خصوص اطلاع رسانی خواهد شد.
وزیر دفاع همچنین درباره زمان تحویل جنگنده سوخو۳۵ اظهار کرد: از نظر فناوری ما در زمینه ساخت هواپیما در مراحل خوبی هستیم و اگر روزی احساس نیاز به هواپیمای شکاری شود تا جایی که بتوانیم در داخل تولید می کنیم و خرید خارجی هم براساس ضوابط و شرایطی دارد که دنبال می شود.
امیر آشتیاتی درباره تغییر قانون خدمت سربازی بیان کرد: قوانین جدید در دولت و کمیسیون سیاسی و دفاعی بررسی میشود. کل مسایل سربازی با قاعده جدید دنبال می شود. به دنبال آن هستیم که فرآیند سربازی در بحث مهارت آموزی ، فراهم کردن فضای مناسبتر، علاقه مندی جوانان به سربازی و استفاده از ظرفیت جوانان در بخشهای مختلف را شامل شود.
ضرغامی:مسوولیت فرماندهی سواحل آزاد شده مشخص شد
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: بر اساس پیشنهادی که در لایحه برنامه هفتم ارایه شد برای در اختیار گرفتن سواحل آزاد شده از سوی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مسوولیت فرماندهی این مساله به عهده استانداران و شورایی با مسوولیت استانداران و دبیری مدیرکل میراث گردشکری و صنایع دستی گذاشته شد.
سید عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره آخرین تحولات آزادسازی سواحل گفت: یکی از مسایل گردشگری در کشور عدم فرماندهی واحد در این بخش است به شکلی که هر کار خوبی که قرار است انجام شود دستگاههای مختلف به حسب انجام وظایف خود میتوانند مخالفتهایی داشته باشند. اما در لایحه برنامه هفتم این مساله حل شده است و مسوولیت این فرماندهی به عهده استانداران گذاشته شد و شورایی پیش بینی شده با مسوولیت استانداران و دبیری مدیرکل میراث گردشکری و صنایع دستی که به این مساله رسیدگی شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: پاشنه آشیل توسعه و رونق کشور، عدم فرماندهی واحد در بسیاری از ماموریتهای مهم ملی به ویژه گردشگری است. اداره ناکارآمدی این بخش که از گذشته بوده است، اجازه تحقق برنامهها را نمی دهد. وظیفه مدیر صرفا توصیف نیست بلکه باید پیشنهاد هم بدهد و خوشبختانه ما برای حل این مسایل پیشنهاد دادیم و دولت هم از آن استقبال کرد.
وی ادامه داد: این شورا یک فرماندهی و انسجام واحد بین همه دستگاهها ایجاد خواهد کرد. استاندار و این شورا میتوانند حرف نهایی را بزنند و بسیاری از طرحهای خوب با وجود این شورا انشاءالله انجام خواهد شد.
ضرغامی گفت: از جمله کارهای جدید ما درباره بناهای تاریخی این است که تلاش کنیم آن بخشی از ابنیه که در اختیار دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی و حاکمیتی است با اعتبار خود آنها اقدام به مرمت این ابنیه کنیم.
وی ادامه داد: گزارشهای ما وضع خوبی به لحاظ مرمت و نگهداری این ابنیه را نمی گوید. یک دفتری را ویژه این کار در معاونت میراث ایجاد کردیم تا نظارت بر ابنیه را به عهده بگیرد و هشدارهای لازم را به دستگاهها بدهد. بر اساس قوانینی که در کشور داریم این دستگاهها موظف هستند از ابنیه تاریخی با بودجه و اعتبارات خودشان نگهداری کنند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: من در این مساله جدی هستیم و پیگیرم تا آنچه قانون تعیین کرده با استفاد از اعتبارات دستگاهها انجام شود.
ضرغامی با تاکید بر اینکه از ابتدا به عنوان یک سیاست راهبردی موضوع خروج غیرقانونی اشیاء تاریخی از کشور پیگیری شده است، گفت: در نشست سال قبل کشورهای صاحب تمدن باستانی در عراق به عنوان یک پیشنهاد محوری مطرح کردم و ریاست جلسه تایید کرد که اشیاء تاریخی که غیرقانونی از این کشورها خارج شده باید به کشور مبداء بازگردد.
وی ادامه داد: در دولت مردمی در این مورد اقداماتی با جدیت انجام شده و تا الان سی اثر برگشته و مهمترین آن مجسمه سرباز هخامنشی بوده است. این مجسمه ها یک موجود زنده است وقتی شیءای وارد کشور می شود بعد از ۴۸ ساعت باز می شود و این یک اثر ارزشمند تاریخی است و اقداماتمان را برای باقی اشیاء نیز انجام می دهیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره دریافت مالیات از اینفلوئنسرها گفت: دقیقا درباره این قانون اطلاع ندارم. اما درباره مسایل مالیاتی در این حوزه مسایل خودمان را با وزارت اقتصاد داریم و اینها را در دولت حل می کنیم. در هر جلسهای با آقای خاندوزی مواردی از این دست را مطرح کردم و همکاری وزارت اقتصاد هم در این مورد خوب بوده است به ویژه در باره صنایع دستی و لایجه اصلاح مالیاتها که دو سه مورد جدی داشتم که همه اینها تصویب و حل شد.
ضرغامی درباره وضعیت جذب توریست در سال جاری گفت: آمار خرداد ماه در گردشگری خارجی نشان می دهد که ۵۵۰ هزار نفر جذب گردشگر داشتیم.
وی ادامه داد: با وجود اغتشاشات سال گذشته، یک مقایسه آماری دو ماه اول امسال با دو ماه اول سال گذشته نشان میدهد افزایش ۵۵ درصدی ورود گردشگر به کشور داشتیم و این روند صعودی است. برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه اعلام کردند که گردشگر به ایران نیاید، اما فرانسوی ها گرفتار این مساله شدند و مصداق “مکرو مکرالله” خود مکرون است و کشورشان در آشوب مطلق و آتش سوزی و غارت است. من فکر می کنم با درک صحیحی که مسوولان و همه مردم نسبت به اهمیت گردشگر دارند و درک درست از وظایف می توانیم با این روند شاهد افزایش گردشگر باشیم.
صحرائی اعلام کرد: رتبهبندی معلمان همچنان در مرحله رسیدگی به اعتراضات
وزیر آموزش و پرورش گفت: رتبه بندی معلمان در مرحله رسیدگی به اعتراضات قرار دارد.
رضامراد صحرایی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره رتبه بندی معلمان گفت: رتبه بندی معلمان در مرحله رسیدگی به اعتراضات است و در سطح مناطق هم کارشان بالا رفته است. در رسیدگی به اعتراضات باید یک پله بالاتر بررسی شود، اگر کسی رتبه شهرستانی یک و دو دارد، در مرحله اعتراض، باید کشوری پیگیری شود. کار در حال انجام است و از وعده خودمان عقب نیستیم.
وی درباره جشنواره “الف تا” گفت: این جشنواره به معنای الفبای تحول است. بزرگترین جشنواره تربیتی ما بعد از انقلاب است و هر چه کار تحولی کردیم، ان شاءالله هفته آینده آن را نشان می دهیم و تصویر واقعی نظام تعلیم و تربیت را می توانیم در آن جشنواره ببینیم؛ در مصلی برگزار می شود و اهداف مهمی دارد و در سطح بین المللی در آن شرکت کردند. آثار برتر علمی و فرهنگی و آموزشی و تربیتی از سراسر کشور به تهران می آیند و در آن دیده می شود.