متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ اجرایی میشود
۰۴/۱۱/۱۴۰۲لیدرهای اغتشاشات، قبادلوها را به کشتن دادند
۰۴/۱۱/۱۴۰۲لزوم قانونگذاری در حوزهی فضای مجازی
کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی و رسانه گفت: در حال حاضر قوانینی که مشخصا برای فضای مجازی تعریف شده باشد نداریم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی؛ محمد افصحی کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی و رسانه و مسئول قرارگاه فعالان فضای مجازی در گفتگوی زنده با برنامه مرز پرگهر رادیو انقلاب بر لزوم قانونگذاری در حوزهی فضای مجازی تاکید کرد.
محمد افصحی در پاسخ به این سوال که در بحث قانونگذاری فضای مجازی با چه کمبودهایی در کشورمان مواجه هستیم و آیا این کمبودها میتواند آسیبهای جدی با خودش به همراه داشته باشد یا خیر؟ گفت: در حال حاضر قوانینی که مشخصا برای فضای مجازی تعریف شده باشد نداریم و می شود گفت که اکثر قواعد و قوانینی که به عنوان قوانین فضای مجازی مطرح می شود اثرگذاری خودش را هم ندارد. بیشتر این قوانین مربوط به قوانین تجارت الکترونیک و امثالهم هست. حضرت آقا می فرمایند که کشور در فضای مجازی ول و رها هست بنابراین همین موضوع یکی از معضلات اساسی امروز که ما گرفتار آن هستیم و گریبانگیر خانوادههای ایرانی شده عدم وجود قانون هست.
کارشناس و پژوهشگر فضای مجازی و رسانه بیان کرد: یک مثال عرض کنم، چند روز پیش خبری مبنی بر هک یکی از پلتفرم های خدمات آنلاین منتشر شد. همانطور که می بینید نقاط ضعفی که هست بدلیل بحث قانونگذاری است که به آن توجه ویژهای نداشتیم، به همین خاطر الان میبینیم که شرکتهای مختلفی اطلاعاتشان افشا می شود و متاسفانه قانونی هم نیست که از حقوق شهروندان در فضای مجازی بتواند حمایت کند. نکته جالب اینجاست در تمام کشورهای غربی که خودشان فضای مجازی را مطرح کرده اند همگی به قانونمدار کردن فضای مجازی تاکید دارند. شما اتحادیه اروپا را ببینید. قوانین اتحادیه اروپا در فضای مجازی به شدت سختگیرانه است در صورتی که ما در ایران هیچ قاعده و قانونی نداریم.
وی در ادامه با اشاره به متولیان امر فضای مجازی کشور افزود: یکی از بخشهای مهم برای قانونگذاری فضای مجازی مجلس است، بخش مهمتر از مجلس که می تواند در حوزهی فضای مجازی و قوانین و مقررات آن سیاستگذار باشد مرکز ملی فضای مجازی است.
مسئول قرارگاه فعالان فضای مجازی با اشاره به اهمیت قانونگذاری در فضای مجازی گفت : مهمترین نکاتی که باید به آن دقت کنیم این است که اول بپذیریم فضای مجازی ما بی قانون، ول و رهاست. دوم آنکه همانطور که حضرت آقا دستور دادند موضوع قانون مدار کردن فضای مجازی باید یک موضوع کوتاه مدت باشد بدین معنی که باید سریع به آن رسیدگی و پرداخت.
افصحی در پاسخ به این سوال که طی دو سه هفتهی اخیر حداقل دو بار از زبان وزیر محترم ارتباطات شنیدیم که چهل میلیون ایرانی از سکوهای داخلی در حوزههای مختلف از تولید محتوا تا فقط کاربر صفر استفاده میکنند. با این رویکرد ما چگونه میتوانیم در چشمانداز کوتاه مدت، میان مدت یا بلند مدت دست برتر را در توفیق اثرگذاری این سکوهای داخلی داشته باشیم؟ گفت: بله در حال حاضر ما ۴۰ میلیون کاربر آنلاین داریم که البته یکی از نقاط قوت ماست. این پتانسیلها و زیرساختهایی که ما اجرا کردیم به شدت عالی است ولی با وجود همه این قابلیت ها، ما باید یک سیاست گذار در حوزه فضای مجازی داشته باشیم که در واقع همان شورای عالی فضای مجازی است. این سیاست گذار اگر بتواند کار سیاست گذاری را در حوزه فضای مجازی به خوبی انجام دهد قطعا میتوانیم اثرگذاری همین پلتفرم ها که الان ۴۰ میلیون کاربر دارند و یکی از نعمت های ما در بحث فضای مجازی هست را داری اثربخشی بیشتری کند. فقط به شرطی که سیاستگذاری در حوزهی فضای مجازی را فراموش نکنیم که همانطور که عرض کردم یکی از متولیان اصلی آن به جز مجلس، مرکز ملی فضای مجازی است که باید در این حوزه خوب کنشگری کند.