صفحه نخست روزنامهها – دوشنبه ۲۰ آذر
۲۰/۰۹/۱۴۰۲پشت پردههای جدید از فساد دبش
۲۰/۰۹/۱۴۰۲سازمان جهانی بهداشت قطعنامه «کمکرسانی فوری به غزه» را تصویب کرد
جنگ اسرائیل و حماس وارد شصت و ششمین روز خود شده است، در این بسته خبری جدیدترین تحولات مربوط به این درگیری ها را می توانید دنبال کنید.
۴۴۹ مورد حمله به مراکز درمانی در غزه
سازمان بهداشت جهانی بیش از ۴۴۹ مورد حمله به مراکز درمانی در غزه و کرانه باختری را از ابتدای جنگ در تاریخ ۷ اکتبر تایید کرد.
به گزارش «میدل ایست مانیتور»، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی عنوان کرده است که تحت تاثیر حملات گسترده به این مراکز امکان فعالیت کارکنان بهداشت و درمان «غیرممکن» شده است.
تدروس در جلسه ویژهای که از سوی هیئت اجرایی سازمان بهداشت جهانی در مورد وضعیت بهداشتی سرزمینهای اشغالی فلسطین برگزار شد، بر تاثیر فاجعهبار این درگیریها بر سطح بهداشت مردم غزه غزه تاکید کرد.
وی در این جلسه عنوان کرد: طبق گزارشات منتشر شده تاکنون بیش از ۱۷ هزار نفر در غزه جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد ۷ هزار نفرشان کودکان بودهاند و هنوز آمار دقیقی از جان باختگانی که زیر آوار خانه هایشان مدفون شدهاند، وجود ندارد. علاوه بر این ۴۶ هزار نفر دیگر هم زخمی و مجروح شدهاند.
طبق اظهارات عنوان شده حدود ۱.۹ میلیون نفر دیگر که تقریبا معادل کل جمعیت کنونی غزه است، آواره شدهاند و در هر جایی به دنبال یک سرپناه و منطقه امن هستند. تدروس در این رابطه عنوان کرد: هیچ جا و هیچ کس در غزه امن نیست.
وی با تاکید بر این موضوع که سلامتی افراد نباید هرگز هدف قرار گیرد، عنوان کرد: به طور متوسط به ازای هر ۷۰۰ نفر در غزه یک حمام و به ازای هر ۱۵۰ نفر یک سرویس بهداشتی وجود دارد و علائم نگران کنندهای از بیماریهای واگیردار در بین مردم وجود دارد. در چنین شرایطی تنها ۱۴ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان غزه تا حدودی فعال هستند.
مدیر کل سازمان بهداشت جهانی عنوان کرد با نقل مکان بیشتر و بیشتر مردم به مناطق کوچکتر، ازدحام بیش از حد جمعیت در این مناطق به همراه کمبود مواد غذایی، آب و سرپناه و بهداشت کافی شرایط گسترش بیماریها در بین مردم را تشدید میکند.
وی با اشاره به اقدام آمریکا مبنی بر وتوی قطعنامه مرتبط با برقراری آتشبس در غزه خاطر نشان کرد: آتشبس تنها راه برای حفاظت واقعی و ارتقای سطح سلامت مردم در غزه است و من عمیقا بابت این موضوع متاسفم که شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه نتوانست قطعنامه مرتبط با برقراری چنین آتشبسی را تصویب کند.
سازمان جهانی بهداشت قطعنامه «کمکرسانی فوری به غزه» را تصویب کرد
هیات اجرایی سازمان جهانی بهداشت در نشست ویژهای که در ژنو برگزار شد، قطعنامهای را با هدف رسیدگی به وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه تصویب کرد.
به گزارش ایسنا، این قطعنامه با اجماع به تصویب رسید. این اولین بار از ۷ اکتبر است که قطعنامهای در مورد جنگ غزه با اجماع در سیستم سازمان ملل تصویب میشود.
بر این اساس سازمان جهانی بهداشت کمکرسانی «فوری و مستمر» به غزه را خواستار شده است.
هیات عامل این نهاد بهداشت و درمان سازمان ملل که ۳۴ عضو دارد، این قطعنامه را در نشستی اضطراری در ژنو به تصویب رساند که خواستار «گذر فوری، مستمر و بدون مانع کمکهای انساندوستانه» به غزه شده است.
این قطعنامه را افغانستان، قطر و یمن پیشنهاد کرده بودند. اجازه خروج بیماران و همچنین تهیه و دسترسی به دارو و خدمات و تجهیزات پزشکی از درخواستهای قطعنامه است.
قطعنامه همچنین از «ویرانی وسیع» در غزه ابراز «نگرانی بسیار عمیق» کرده و خواستار محافظت از غیرنظامیان شده است.
به گزارش سایت سازمان جهانی بهداشت، این سند از همه طرفها میخواهد که به تعهدات خود بر اساس قوانین بینالمللی عمل کنند و مجدداً تأکید میکند که همه طرفهای درگیر در درگیریهای مسلحانه باید به طور کامل از تعهدات مربوط به آنها تحت قوانین بشردوستانه بینالمللی مربوط به حمایت از غیرنظامیان در درگیریهای مسلحانه و پرسنل پزشکی پیروی کنند.
با اینکه آمریکا جمعه قطعنامه آتشبس فوری را در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد، اما با وجود «ملاحظات جدی» که داشت با این قطعنامه سازمان جهانی بهداشت، موافقت کرد.
پیش از این نشست، تدروس آدانوم گبریسوس، رئیس این سازمان، تأثیر جنگ بر سلامت ساکنان غزه را «فاجعهبار» خواند و گفت: «سیستم درمانی غزه به زانو درآمده و در حال فروپاشی است.»
او وضعیت بهداشتی غزه را به شدت مستعد شیوع بیماریهای عفونی دانست و گفت از ۳۶ بیمارستان اصلی تنها ۱۴ بیمارستان، آن هم تا حدی امکان پذیرش بیمار را دارند.
السنوار به میانجیهای مصری گفته جنگ به زودی تمام نمیشود
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال روز یکشنبه گزارش داد که یحیی السنوار، رهبر جنبش حماس در غزه، در جریان گفتوگوهای مربوط به تبادل اسرا به مذاکره کنندگان مصری گفته که جنگ به سرعت پایان نخواهد یافت.
به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال مقاله مفصلی درباره یحیی السنوار، رئیس جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در نوار غزه که بیش از دو دهه را در زندانهای اشغالگران سپری کرده، منتشر کرد.
این روزنامه نوشت که السنوار پس از دو دهه مطالعه در زندان، یادگیری زبان عبری، تماشای اخبار محلی و ورود به روان اسرائیلی بر قضاوت خود در مورد جامعه اسرائیل تکیه کرد و راهبردی را برای بهرهبرداری از تمایل اسرائیل برای مبادله اسیران فلسطینی با اسرای نزد حماس رهبری کرد.
این روزنامه توضیح داد که زمانی که السنوار بیش از یک دهه پیش در اراضی اشغالی اسیر بود، او نظریهای را برای یک مقام اسرائیلی توضیح داد که اکنون به محوریت جنگ غزه تبدیل شدهاست. یووال بیتون که مدتی را با السنوار به عنوان رئیس سابق زندانهای رژیم صهیونیستی گذراندهاست، به نقل از السنوار گفت: آنچه اسرائیل یک نقطه قوت میداند – اینکه بیشتر اسرائیلیها در ارتش خدمت میکنند و سربازان از جایگاه ویژهای در جامعه برخوردار هستند – نقطه ضعفی است که میتوان از آن استفاده کرد.
این روزنامه افزود که صحت ایده السنوار در سال ۲۰۱۱ زمانی که او یکی از ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی بود که در ازای یک سرباز اسرائیلی آزاد شدند، ثابت شد.
این روزنامه گزارش داد که السنوار چندین بار تماسهای خود را درباره تبادل اسرا با صهیونیستها متوقف کرد تا بر تلآویو فشار بیاورد و آن را به آتشبسی وادار کند که حماس برای سازماندهی مجدد صفوف خود به گفته میانجیهای مصری به کار گرفت.
زمانی که اسرای صهیونیست آزاد شدند، این کار به دفعات طی چند روز و نه یکباره انجام شد که فضایی از اضطراب را در جامعه رژیم صهیونیستی ایجاد کرد.
السنور به میانجیهای مصری اطلاع داد که جنگ به این زودی آنطور که دورهای قبلی درگیری در نوار غزه پایان یافتهاند، پایان نخواهد یافت.
به گزارش «اسکای نیوز» عربی، وی گفته، جنگ ممکن است برای هفتهها ادامه داشته باشد و این نشان میدهد که او میخواهد تا حدی که میتواند درباره باقی زندانیان صهیونیست که توسط جنبش حماس در بازداشت هستند رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهد.
حضور ۱۴۲ زن اهل غزه از جمله شیرخواران در بازداشتگاههای رژیم صهیونیستی
سازمان امور زندانیان و اسیران سابق و باشگاه اسیران فلسطینی فاش کردند که ۱۴۲ اسیر زن و دختر اهل غزه در بند زندانهای رژیم صهیونیستی هستند که شامل نوزادان دختر شیرخوار و زنان سالخورده میشوند که در حین تجاوز زمینی به غزه دستگیر شدهاند.
به گزارش ایسنا، بر اساس اطلاعات موجود و طبق بیانیه مشترک سازمان اسیران و زندانیان سابق و باشگاه اسیران منتشر شده در عصر یکشنبه، اسیران زن در چندین زندان از جمله زندانهای «دامون» و «هشارون» نگهداری میشوند.
به نقل از خبرگزاری فلسطینی سما، نهادهای اسرا پیش از این نیز بیانیهای صادر کرده و در آن گفته بودند رژیم صهیونیستی جنایات هولناک و وحشتناکی را علیه زندانیان غزه انجام میدهد و همچنین از افشای سرنوشت آنها از نظر تعداد، مکانهای بازداشت و وضعیت سلامت آنها خودداری میکند.
اداره زندانهای اشغالگران در پایان نوامبر از حضور ۲۶۰ اسیر غزه خبر داده بود که آنها را در زمره مبارزان غیرقانونی طبقه بندی کرده بود.
این در حالی است که اخیرا وزیر فاشیست دولت اشغالگر، ایتامار بن گویر، به عنوان بخشی از عملیات سیستماتیک شکنجه و آزار، درخواستی را برای انتقال زندانیان از غزه به بخش سلول (راکفیت) واقع در زیر زندان نیتزان رمله، به مسؤول اداره زندان ارائه کرد؛ زندانی که یکی از بدترین و قدیمیترین زندانها محسوب میشود.
شهادت ۲۲ فلسطینی در اردوگاه المغازی غزه بر اثر بمباران رژیم اسرائیل
تهران – ایرنا – ۲۲ فلسطینی بر اثر بمباران اردوگاه آوارگان المغازی در غزه توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.
به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری معا فلسطین، جنگنده های رژیم صهیونیستی یکشنبه شب بر سر مردم بی دفاع اردو الغازی بمب ریختند و از میان این شهدا شماری زن و کودک بودند..
توپخانه ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی همچنین در ادامه تلاش های خود برای ادامه حمله نیروهای اشغالگر محله های شرق شهر غزه را به شدت بمباران کردند.
جنگنده های رژیم اسرائیل همچنین حملات سنگینی را به شهر رفح در جنوب نوار غزه انجام دادند.
پیشتر در ساعات اولیه امروز وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده بود که شمار شهدای غزه به ۱۷ هزار و ۹۹۷ نفر رسیده است.
در ادامه بیانیه آمده که تعداد مجروحان بالغ بر ۴۹ هزار و ۲۲۹ نفر است.
بمباران و گلوله باران وحشیانه رژیم اسرائیل از هوا، زمین و دریا در سراسر نوار غزه همراه با یورش زمینی به بخش های شرقی شهر غزه، جبالیا، اردوگاه آوارگان النصیرات و مناطق شرقی استان خان یونس ادامه دارد.