با افزایش سن چه چیزی برای بدن و مغز طبیعی است؟
۰۲/۰۸/۱۴۰۲چین اعتراض کرد، طلا و نقره هاشمیه متقیان و زینب مرادی پس گرفته شد/ رئیس فدراسیون جانبازان: پس گرفتن مدال توسط چین یک سرقت ورزشی بود
۰۲/۰۸/۱۴۰۲کاهش جمعیت مخاطبان تلویزیون در هر فصل | سریالها دیگر خیابانها را خلوت نمیکنند
آمار مخاطبانی که مرکز تحقیقات صدا و سیما در هر فصل اعلام می کند در مقایسه با آمار مخاطبان سال گذشته (۱۴۰۱) کاهش داشته و به نظر می رسد این موضوع رسانه ملی را وارد چالش بزرگی کرده که صدای نمایندگان مجلس هم درآمده است.
فروردین ماه سال جاری بود که به رسم دیرینه مرکز تحقیقات صدا و سیما آمار بینندگان سریال ها و مجموعه ها را اعلام کرد؛ آماری که نشان می داد مخاطبان بهاری تلویزیون به نسبت سال گذشته اش (۱۴۰۱) کاهش داشته؛ ارائه آماری که تقریبا به شکل فصلی اعلام می شود اما آنچه در آمار و ارقام وجود دارد، کاهش قابل توجه مخاطبان تلویزیون است. موضوعی که صدای برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را هم درآورده و به طور حتم در اختصاص بودجه به سازمان موثر خواهد بود.موضوع کاهش بینندگان تلویزیون از یک سو و از سوی دیگر مطالبات مدیران سازمان مبنی بر افزایش بودجه رسانه ملی باعث شده، خیلی از نمایندگان مجلس نسبت به افزایش بودجه نقد داشته باشند. برخی از نمایندگان مجلس از جمله جبار کوچکی نژاد (نماینده کمیسیون تلیفق) عنوان کرده که صدا و سیما با توجه به بودجه ای که دریافت می کند نتوانسته انتظار مردم و مسئولان را برآورده کند و به نظر این درخواست بودجه درست نیست. حتی برخی عنوان کردند که رسانه ملی مرجعیت رسانه ای خود را از دست داده است.
ناگفته نماند که این وضعیت فقط مربوط به ریاست پیمان جبلی نبوده، از دورههای پیشین شروع شده و در دوره جبلی اوج گرفته، در شرایطی که آمار بیننده پرمخاطبترین سریالهای سیما در کمترین درصد قرار گرفته این پرسش بهوجود میآید که وضعیت برنامههای ترکیبی چگونه است؟ این بی مخاطبی تا جایی است که در برخی از آمارهای اعلام شده گاهی یک برنامه تنها ۵ درصد مخاطب دارد.
این وضعیت رسانه ملی در حالی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ در سایت خود وظایف سازمان را اعلام کرده؛ مصوباتش درباره وظایف رسانه ملی و همچنین شبکه نمایش خانگی مدتی است که سرو صدا به پا کرده است.
تابستان پرسریال اما کم بیننده
تابستان ۱۴۰۲ در حالی به پایان رسید که در بهترین حالت هشت سریال روی آنتن رفته اما همین سریال ها هم با کمترین میزان مخاطب روبه رو شده اند. به طور مثال طبق نتیجه نظرسنجی منتشرشده مرکز تحقیقات، بازپرس در جایگاهی بالاتر از عشق کوفی قرار گرفت. در آمار تلوبیون پس از این دو اثر، «نیکان» با میانگین ۸۳ هزار بازدید، «سوران» با میانگین ۶۹ هزار بازدید و «عاشورا» با میانگین ۴۲ هزار بازدید در رتبههای سوم تا پنجم قرار گرفتند.«رحیل»، «همهگیری» و «جرس» نیز جذب کمتر از ۳۰ هزار بازدید به ازای هر قسمت آمارهایی بسیار ضعیف به جا گذاشتند. با مجموع حدود ۱۱ میلیون بازدید برای ۱۵۷ قسمت پخششده از این سریالها میانگین ۷۰ هزار بازدید برای هر قسمت از سریالهای جدید ایرانی تلویزیون در تابستان ۱۴۰۲ ثبت شد. نکته قابلتوجه آن که این رقم از میانگین ثبتشده در مدت زمان مشابه سال گذشته به شکل قابلتوجهی کمتر است.موضوعی که در نوروز امسال و مناسبت هایی چون ماه رمضان، محرم تکرار شده است.
یک رقیب برنده
حالا دیگر رقیب جدی و حتی برنده تلویزیون شبکه نمایش خانگی است، شبکه ای که با وجود سکوهای نمایش متعدد توانسته مخاطب امروز را راضی نگاه دارد. به طور مثال زمانی مردم برای تماشای مسابقات ورزشی مخاطب سرسخت شبکه سیما بودند اما حالا همین مسابقات در پلتفرم ها دنبال می شود.
تیر ترکشی که به سرزمین مادری خورد
بعد از یک دهه بالاخره «سرزمین مادری» کمال تبریزی ابتدا در تلوبیون پخش شد و این مجموعه حالا پایان هر هفته روی آنتن شبکه سه می رود. سریالی که از جمله مجموعههای پرحاشیه سازمان در دو دهه اخیر بود و بسیاری منتظر بودند تا حواشی به پایان برسد و این سریال روی آنتن بیاید. «سرزمین مادری» حالا روی آنتن تلویزیون رفته اما به نظر میرسد کم مخاطبی تلویزیون دامن این سریال پربازیگر و پرهزینه را هم گرفته است.یکی از نکات جالب توجه درباره این سریال، فهرست بازیگران پرتعداد آن است؛ هنرمندانی که اغلب در بازهی زمانی ۱۰ ساله بین تولید و پخش، زمانی در جایگاه متفاوتی به لحاظ حرفهای بودهاند و حالا در فضای دیگری هستند. با این حال این باید دید این مجموعه آیا میتواند مخاطب را به پای تلویزیون بکشاند و خودش هم به گونهای دیده شود.