حضرتی: باید پیشرفتهای کشور برای همگان اطلاعرسانی شود
۰۸/۱۱/۱۴۰۳مدافع ملی پوش به استقلال پیوست
۰۸/۱۱/۱۴۰۳ایران نتوانسته از ظرفیت بازار محصولات حلال بهره ببرد
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به ۶ هزار میلیارد دلار گردش مالی جهانی محصولات حلال گفت: این بازار، فرصت عظیمی برای ایران است، اما متأسفانه تاکنون ایران نتواسته است بهطور مؤثر از این ظرفیت بهرهبرداری کند.
به گزارش گروه اجتماعی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری دانشجو، مهدی پیر صالحی در نشست «شورای اجرایی همایش حلال و سلامت» گفت: برگزاری این همایش با همکاری و مشارکت فعال و محوریت مرکز ملی تحقیقات حلال و شورای انقلاب فرهنگی بسیار ارزشمند است. این همکاری نه تنها نشاندهنده همافزایی میان نهادهای دینی و علمی است، بلکه اهمیت ویژهای در راستای ترویج و گسترش محصولات حلال در سطح ملی و جهانی دارد. هر اقدامی که در مقولات دینی و موضوعات حساس و مهمی مانند حلال انجام میشود، باید در بهترین حالت و با اجرای دقیق و شایسته صورت گیرد، چرا که شان و جایگاه این مسائل بر اساس اصول و آموزههای اسلامی باید حفظ شود.
وی ارتباط مستقیم محصولات حلال با سبک زندگی اسلامی و تأثیر آن بر سلامت جسمانی و روانی افراد را مورد اشاره قرار داد و گفت: مقام معظم رهبری در سیاستهای ابلاغی خود، بر اهمیت سبک زندگی اسلامی و به تبع آن، توجه به سلامت در تمام جنبههای زندگی تأکید دارند. این نگرش بهطور مستقیم با موضوع حلال در حوزههای مختلف محصولات، از جمله دارو، مکملها، غذا و آشامیدنی، محصولات آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی هم ارتباط دارد.
پیرصالحی با اشاره به ۶ هزار میلیارد دلار گردش مالی جهانی محصولات حلال، تصریح کرد: این بازار شامل کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و برخی از صادرکنندگان بزرگ غیر اسلامی مانند انگلستان، چین و آمریکا است.
وی تأکید کرد: این بازار گسترده، فرصت عظیمی برای ایران است، اما متأسفانه تاکنون ایران نتواسته است بهطور مؤثر از این ظرفیت بهرهبرداری کند. بسیاری از کشورهای دیگر در حال برنامهریزی برای افزایش سهم خود از این بازار هستند، اما در ایران انسجام و هماهنگی لازم برای بهرهبرداری از این فرصت بزرگ وجود ندارد.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: محصولات سلامتمحور حلال تنها در حوزه بهداشت و تغذیه محدود نمیشوند، بلکه نمادی از فرهنگ و ارزشهای اسلامی هستند که میتوانند در سطح جهانی تأثیرگذار باشند. ایران با توجه به جایگاه استراتژیک خود در میان کشورهای مسلمان و ظرفیتهای علمی و دینی غنی، میتواند در این عرصه پیشگام باشد.
وی بر لزوم ایجاد سازوکارهای نظارتی و تحقیقاتی برای محصولات حلال تأکید و بیان کرد: تمامی فعالیتها و تولیدات مرتبط با محصولات حلال باید تحت ضوابط دقیق و شفاف قرار گیرد تا اعتماد عمومی و جهانی به این محصولات حفظ شود. ایران باید با مدیریت صحیح، علاوه بر حفظ شأن و جایگاه موجود در این حوزه، به گسترش و بهبود کیفیت این محصولات نیز توجه ویژهای داشته باشد.
رئیس سازمان غذا و دارو هدف از برگزاری همایش حلال و سلامت را سیاستگذاری و برنامهریزی دقیق برای بهرهبرداری از ظرفیتهای ایران در این زمینه دانست و افزود: این همایشها باید به بستری برای معرفی دستاوردهای علمی و عملیاتی کشور در زمینه محصولات حلال تبدیل شوند و فقط به مباحث نظری محدود نشوند.