رمضانعلی سبحانیفر در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به دلایل شکل گیری و پایداری انقلاب اسلامی، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران یک تفاوت با سایر انقلاب های دنیا دارد. انقلاب اسلامی، انقلابی نبود که یک گروه یا یک جناح یا یک طیف خاصی آن را انجام داده باشد بلکه انقلاب اسلامی یک انقلاب مردمی بود که مردم از کارگر، کشاورز، کارمند و همه اقشار در این انقلاب نقش داشتند. مهمترین هدفی که بین همه اقشار برای پیروزی انقلاب اسلامی مشترک بود، این بود که مردم باید در تعیین سرنوشت خود نقش داشته باشند. در اصل هدف از انقلاب این بود که اداره کشور به دست مردم باشد نه اینکه فرد خاصی کشور را اداره کند.
مشارکت مردمی، انقلاب اسلامی را ۴۶ سال پابرجا نگه داشته است
وی اظهار کرد: مردم با انقلاب اسلامی در اداره کشور سهیم شدند. این هدف اصلی انقلاب بود که معنای شعار استقلال، آزادی و جمهوریت است. از سوی دیگر مباحث اعتقادی نیز در انقلاب ما موثر بود. مردم ما به اسلامیت رای دادند، اما آنچه که باید امروز به آن توجه شود و توانسته تا به امروز انقلاب را حفظ کند، مردم هستند. آنچه سبب شده تا انقلاب تا به امروز پا برجا بماند، تعیین سرنوشت کشور به دست مردم است. هر گاه این اصل کمرنگ شود، طبیعتا به انقلاب ضربه خواهد خورد.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: آنچه که تا به امروز انقلاب را در مقابل همه تهدیدها سرپا نگه داشته است، حضور مردم در صحنه بوده است. نمونه بارز آن جنگ پرهزینه جانی و مالی بود که هشت سال بر ایران تحمیل شد. این جنگ توسط مردم اداره شد و به پیروزی رسید. اگر تا به امروز انقلاب پابرجا مانده است، دلیل آن حضور مردم است. از این به بعد هم اگر بخواهیم انقلاب حفظ شود باید توجه داشته باشیم که حضور مردم را داشته باشیم. مردم چگونه در صحنه باقی می مانند؟ آنچه که خواسته مردم است باید حاکمیت و نظام به آن بپردازد. اگر یک عده خاصی بخواهند منویات خود را بر اکثریت غالب کنند بزرگ ترین ضربه را به انقلاب وارد خواهند کرد.
باید به خواسته اکثریت جامعه توجه شود
وی تاکید کرد: باید به خواسته اکثریت جامعه توجه شود. از سوی دیگر عدالت اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی باید در جامعه دنبال شود. توجه به معیشت مردم از نکات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. فاصله بین غنی و فقیر در جامعه باید به حداقل برسد. تبعیض ها کنار برود تا از نارضایتی ها در بین مردم کاسته شود. برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم باید ساز و کارهای خاصی لحاظ شود. اگر به این دغدغه های مهم مردم توجه نکرده و عدهای حداقلی بخواهند نظر خود را بر اکثریت غالب کنند، قطعا ضربه بزرگی به انقلاب وارد خواهد شد.
سبحانیفر ادامه داد: امیدوار هستیم که با یک وفاق، انسجام، وحدت و دلسوزی نسبت به منافع ملی نه منافع گروهی و جناحی مسئولان بتوانند نارضایتی در جامعه را به حداقل برسانند. از نگاه بنده بزرگ ترین خطری که انقلاب اسلامی را تهدید میکند، خطر بی توجهی به مردم است. هر چقدر مردم از حکومت و نظام فاصله بگیرند و نارضایتی ایجاد شود این بزرگ ترین خطری خواهد بود که انقلاب را تهدید می کند و جبران ناپذیر است. تهدیدهای خارجی موثر است اما نمی تواند ضربه مهلکی به نظام ما وارد. آنچه میتواند ضربه بزرگی به انقلاب ما وارد کند، فاصله گرفتن مردم از نظام است.
اسلام جدا از آسیاش مردم نیست
وی خاطرنشان کرد: نظام ما جمهوری اسلامی نام دارد. هم اصل جمهوریت مهم است و هم اصل اسلامیت. زمانی اسلامیت می تواند در کشور حاکم شود که این جمهوریت وجود داشته باشد. اگر اصل جمهوریت زیر سوال رفته و مردم در صحنه نباشند، طبیعی است که اسلامیت نیز وجود نخواهد داشت. باید دو بال جمهوریت و اسلامیت در کنار یکدیگر دیده شود تا نظام ما تداوم داشته باشد و به اهداف بلند خود برسد. باید مردم را در هر شرایطی همراه خود داشته باشیم. اگر مردم را همراه نداشته باشیم، اصل اسلامیت نیز خود به خود اجرا نمی شود. اسلام برای رفاه و آسایش مردم آمده است. اسلام جدا از آسایش مردم نیست. اگر خدایی نکرده با ابزار اسلامیت کاری کنیم که مردم از نظام ناراضی شوند، آنگاه اصل اسلامیت قابل اجرا نیست. دین ما برای آرامش، آسایش و بهبود زندگی مردم آمده است. ما هم باید برای کسب رضایت مردم تلاش مضاعف کنیم.
انتهای پیام