به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، دکتر سیاوش ملکی فر در نشست روسای پارکهای علم و فناوری سراسر کشور که با موضوع روشهای تامین مالی و ظرفیت سرمایهگذاری در پارکهای علم و فناوری در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، با اشاره به فعالیت شرکتهای دانش بنیان در پارکهای علم و فناوری و با تاکید بر اینکه بازدید از این شرکتها نشاط مضاعف را ایجاد میکند، اظهار کرد: ۶ سال است که در صندوق فعالیت داریم و تاکنون روسای شهرکهای صنعتی که امروز تعداد آنها بالغ بر ۱۰۰ شهرک شده است، پیگیر مسائل شرکت های دانش بنیان نبودند.
وی افزود: ولی روسای پارکهای علم و فناوری همواره پیگیر مسائل و رفع چالشهای شرکت های دانش بنیان بوده و هستند. سرمایه صندوق در سال گذشته با محدودیتهای زیادی روبرو بود؛ چون منابع صندوق دست شرکتها بود و ما نتوانستیم جوابگوی نیازهای شرکتها باشیم و برخی از شرکتها اذیت شدند.
ملکی فر با اشاره به تجربیات دانشگاههای جهان به اقدامات دانشگاه ام آی تی اشاره کرد و یادآور شد: طبق اعلام انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه، فارغ التحصیلان این دانشگاه تا امروز حدود ۳۰ هزار شرکت تاسیس کرده اند که بیش از ۴.۶ میلیون نفر را در استخدام خود دارند و درآمد سالانه آنها حدود ۱.۹ تریلیون دلار است. اگر این شرکتها را در کنار هم یک کشور فرض کنیم، رتبه دوازدهم اقتصاد دنیا در رتبه بندی تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهند. همچنین گفته میشود در بین این شرکتها حدود ۵۰ یونیکورن وجود دارد.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی به تجربیات دانشگاه کمبریج اشاره کرد و گفت: اثر اقتصادی دانشگاه کمبریج سالانه ۳۰ میلیارد پوند برآورد شده که ۲۳ میلیارد پوند آن ناشی از تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی به ویژه از طریق اسپین آفها بوده است. هر یک پوند هزینه در دانشگاه به ۱۱.۷ پوند اثر اقتصادی تبدیل میشود.
وی تاکید کرد: پارکهای علم و فناوری خلق شده تا موتور محرک اکوسیستم نوآوری کشور باشند؛ ولی آیا ما برآوردی از اثرات اقتصادی دانشگاه ها را انداز گیری کرده ایم؟ ما از دانشگاهها و مراکز آموزشی به عنوان مراکز هزینهای یاد میکنیم که دولت باید نفت را بفروشد و در دانشگاهها مصرف شود؛ در حالی که دانشگاهها می توانند موتور محرک اقتصاد دانش بنیان باشند.
ملکی فر اضافه کرد: کمبریج برای آثار اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی خود در افق ۲۰۳۵ اهداف کمی تعیین کرده است؛ مثلاً ۶۰ هزار شغل مستقیم جدید، ایجاد ۴۰ شرکت چند ملیتی جدید، جذب ۲۰ میلیارد پوند سرمایه جسورانه، دستیابی به رتبه نخست سرانه پتنت فعال جهان، ایجاد ارزش افزوده سالانه ۱۰ میلیارد پوندی، ایجاد ۱۵ یونیکورن فعال جدید، ۱۵۰۰ شرکت زایشی جدید و، بیش از ۵۰ پروژه نوآوری محلی.
وی دستیابی ۹۰ درصد شرکتها به اهداف آب و هوایی، ایجاد گردش مالی ۵۵۰۰ شرکت دانش بنیان مستقر در شهر کمبریج و درآمد سالانه ۲۴ میلیارد پوند و اشتغال بیش از ۷۳ هزار نفر در این شرکتها را از دیگر دستاوردهای دانشگاه کمبریج عنوان کرد و افزود: این دستاوردهای شگرف حاصل یک اکوسیستم بالنده به وسعت شهر کمبریج است که دانشگاه کمبریج در کانون آن میدرخشد. شهر کمبریج به بالاترین سرانه یونیکورن جهان دست یافته است.
وی با بیان اینکه در سال ۲۰۲۳ دانشگاه کمبریج رتبه نخست دانشگاههای اروپا در زمینه پرورش نخبگان و کارآفرین و همچنین تعداد فارغالتحصیلان موفق به جذب سرمایه بیش از ۱۰ میلیون دلار را کسب کرده است، گفت: کمبریج برای کمک به کارآفرینی برنامه های متعددی دارد که یکی از آنها «استارت» است. دانشگاه در سال ۲۰۱۴ یک صندوق سرمایه گذاری جسورانه با سرمایه نیم میلیارد پوندی راهاندازی کرده که ظرف ۱۰ سال گذشته روی ۴۰ شرکت سرمایهگذاری کرده و در بین آنها ۴ یونیکورن به چشم میخورد. این ۴۰ شرکت روی هم رفته ۲۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده اند و این صندوق تا الان ۷ خروج موفق داشته است.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: تسهیلات این صندوق به شرکتها ۱۰ همتی شده و تاکنون ۷۵ همت به شرکتها پرداخت شده است.
انتهای پیام