به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، در هفته جاری گزارش جدید مرکز آمار ایران از بررسی وضعیت اشتغال در بخشهای عمده فعالیت اقتصادی نشان داد که در پاییز ۱۴۰۳، بخش خدمات با ۵۲.۷ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است.
طبق این گزارش بخشهای صنعت با ۳۳.۵ درصد و کشاورزی با ۱۳.۷ درصد در رتبههای بعد قرار دارند البته سهم شاغلان بخش کشاورزی و بخش خدمات در پاییز ۱۴۰۳ نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب ۰.۱ و ۰.۶ درصد افزایش و سهم شاغلان بخش صنعت ۰.۷ درصد کاهش داشته است.
این هفته احمدرضا پرنده -مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی – ضمن تشریح جزئیات مشاغل سخت و زیان آور، میزان مرخصی سالیانه کارگران این مشاغل را ۳۵ روز در سال اعلام کرد.
وی با یادآوری ماده ۵۲ قانون کار گفت که در کارهای سخت و زیانآور ساعات کار نباید از ۶ ساعت در روز و ۳۶ ساعت در هفته تجاوز کند و اضافه کاری در این گونه مشاغل ممنوع است.
آنطور که مدیرکل بازرسی کار وزارت کار گفته طبق آیین نامه اجرایی بازنشستگی پیش از موعد پیش بینی شده افرادی که ۲۰ سال متوالی و ۲۵ سال متناوب در حوزه مشاغل سخت و زیانآور کار کرده باشند میتوانند از این قانون بهرهمند شوند.
نخستین جلسه کمیته مزد شورای عالی کار این هفته برگزار شد هرچند که بیشتر وقت جلسه به تعیین اعضای کارگروه و مدعوین و موضوعات کلی نظیر طرح پیشنهاد مزد منطقه ای گذشت.
جلسات کمیته مزد دوشنبه هر هفته برگزار میشود و به نظر میرسد از هفته آینده این کمیته با ترکیب مصوب و مشخص شده کار بررسی هزینه ماهانه سبد معیشت خانوارهای کارگری را آغاز کند.
اعلام رقم هزینه سبد معیشت کارگران بر اساس تورم مهر ماه خبر دیگر این هفته بود.
به گفته محسن باقری – نماینده کارگران در شورای عالی کار، کمیته مزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور – به طور جداگانه کار محاسبه سبد معیشت را آغاز کرده و طبق محاسبات، رقم به دست آمده بر اساس تورم منتهی به مهر ماه و با توجه به شاخصهای زندگی و معیار اندازهگیری مرکز آمار ایران، میانگین دهکهای کشور و متوسط قیمتها، عدد ۲۷ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بوده است.
رویداد دیگر این هفته راهاندازی نخستین مرکز آموزشمهارتهای پیشرفته فنیوحرفهای در عسلویه با سرمایهگذاری ۱۰۰۰ میلیارد ریالی بود و احمد میدری- وزیر کار – با اشاره به امضای تفاهم نامه مذکور اعلام کرد که این مرکز در راستای رویکرد جدید آموزشهای فنیوحرفهای، در جهت توسعه منطقهای، بهبود زیرساختهای آموزشی و بسط عدالت آموزشی بر پایه مهارتهای تقاضامحور ایجاد شده است.
آنطور که وی خبر داده راه اندازی این گونه مراکز با سرمایهگذاری صنایع مختلف در استانهای متعددی نظیر فارس، خراسان، خوزستان، کرمان، البرز، ایلام، تهران در دست پیگیری است و به مرور افتتاح و شروع به کار این مراکز آغاز خواهد شد.
در نشست هماندیشی با نمایندگان دستگاه های اجرایی که این هفته برگزار شد، سید مالک حسینی – سرپرست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار – با تشریح اقدامات و برنامه ها و رویکردهای اصلی اشتغال در دولت چهاردهم، مقدمه ایجاد سالانه یک میلیون شغل در طول برنامه هفتم را رشد اقتصادی ۸ درصدی ذکر کرد.
وی تاکید کرد که اجرای طرح اتصال بنگاه های خرد و کوچک به بنگاه های بزرگ و استفاده از ظرفیت نهادهای توسعه ای اشتغال مانند مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی برای ارتقاء بهره وری منابع تخصیصی و شفاف سازی وضعیت بازار کار، از رویکرد های اصلی ما محسوب می شود.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز از نامه نگاری با دولت برای تشکیل جلسه شورای تعاون خبر داد و اعلام کرد که از طریق مکاتبه درخواست کردیم که نخستین جلسه شورای تعاون با حضور رئیس جمهور برگزار شود تا سند توسعه تعاون فعالیت خود را از سر بگیرد.
انتهای پیام