به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، مدتهاست که موضوع میزان ماینرهای غیرمجاز مطرح بوده و حتی برای آن جایزه نیز در نظر گرفته شده است و طبق آخرین آماری که مجری نظارت و ساماندهی استخراج رمزدارایی شرکت توانیر اعلام کرده ۹۶۵۰ دستگاه ماینر از ابتدای امسال تا پایان آذرماه در کشور کشف و توقیف شده است.
کشف ماینرها براساس جایزه بود
امرزو نیز عباس علی آبادی_وزیر نیرو در حیاط دولت در پاسخ به پرسشی در خصوص کشف ماینرها اظهار کرد که تاکنون چندین ماینر غیر مجاز کشف شده که تعدادی نیز مجاز بودهاند، یعنی از برق مجاز استفاده کردهاند. تعداد ماینرهای غیرمجاز زیاد است و با آنها برخورد میشود.
به گفته علی آبادی کشف ماینرها نیز براساس جایزهای بوده که وزارت نیرو در نظر گرفته است. هر کس ماینر تحویل دهد جایزه می گیرد. عدد تعداد ماینر های غیرمجاز کشف شده در ذهنم نیست، اما عدد کشف ماینرها زیاد است.
البته صحبتهای وزیر نیرو فقط مختص به ماینرها نبود و علی آبادی به برنامههای وزارتخانه برای مدیریت ناترازیها نیز اشاره کرد و گفت که برنامه گستردهای در این خصوص در دستور کار است. وزارت نفت برنامهای را در خصوص زمستان دنبال میکند همچنین برنامه اصلی برای تابستان است و امیدواریم با تحقق این برنامه در تابستان سال آینده به مراتب وضعیت از سال جاری بهتر شود و زمستان آینده هم ان شاالله مشکل نخواهیم داشت.
اعلام اسامی وظیفه ما نیست!
موضوع دیگری که شاید بحث داغ این روزها باشد بحث فیلترشکن فروشهاست نباید از نظر دور داشت که فروش فیلترشکن و کسب درآمد از آن مجاز نیست، اما جرمانگاری هم نشده و تلاشهایی صورت میگیرد که این مسئله علاوه بر غیرمجاز بودن، جرمانگاری هم شده و طبیعتا نهادهای مربوطه باید آن را دنبال کنند.
اما آن چیزی که امروز ستار هاشمی_ وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا فیلترشکن فروشها را معرفی نمیکنید اظهار کرد که اعلام اسامی فیلترشکن فروشها وظیفه وزارت ارتباطات نیست.
به گفته وی برآورد میزان فروش فیلترشکن هم براساس پیمایشهای میدانی انجام شده و بر اساس این پیمایشها، رقم فروش فیلترشکن را اعلام کردهایم و اگر این افراد مشخص باشند، نهادهای ذیربط در این زمینه طبیعتا ورود میکنند.
هاشمی همچنین در خصوص رفع فیلتر سایر پلتفرمها نیز گفت که طرحی که در شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلتر تصویب شد، ادامه داشته و در دستور کار است. پیگیری این مسائل براساس بحث های کارشناسی و زبان مشترک است. تلاش ما این است که مسیری که فکر میکنیم درست است را دنبال کنیم.
البته صحبتهای وزیر ارتباطات به این موضوعات ختم نشد و او همچنین در زمینه رفع فیلتر یوتیوب برای دانشجویان نیز اظهارنظرهایی کرد و گفت که یکی از بزرگترین اساتید من که چیزهای زیادی از آن یاد گرفتم، یوتیوب بوده و باید این مسائل با کار کارشناسی طی شود.
تسهیل سرمایهگذاری تاجیکها در چابهار
در این روزها یکی از موضوعات مهم تقویت مراودات تجاری با دو کشور تاجیکستان و روسیه است که رئیس جمهور به این دو کشور سفر کرده و در طول این سفر تفاهم نامههایی نیز به امضا خواهد رسید .
فرزانه صادق_وزیر راه وشهرسازی و عضو کابینه دولت چهاردهم نیز جزو وزرایی است که رئیس جمهور را در سفرهای تاجیکستان و روسیه همراهی خواهد کرد و وی امروز به تفاهماتی که قرار است با این دو کشور در حوزههای راه و مسکن منعقد شود، اشاره کرد.
بنابر گفته این مقام عالی وزارت راه وشهرسازی اولین موضوع تسهیل سرمایهگذاری طرف تاجیک در چابهار به عنوان پروژهها و سایتهای لجستیک است. تاجیکستان محصور در خشکی است و نیاز به دسترسی به آب های آزاد دارد. یادداشتی را رد و بدل خواهیم کرد که در چابهار بتوانیم سرمایهگذاری را تسهیل کنیم.تفاهم دیگر نیز مربوط به صدور خدمات مهندسی هم در حوزه راه و هم در حوزه ساختمان با تاجیکستان است.
وی همچنین اضافه کرد که در مورد تفاهمنامههای روسیه، در سال ۱۴۰۲ وزیر وقت توافقتنامهای را به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران با طرف روس به امضاء رساند مبنی بر تکمیل کریدور شمال به جنوب یعنی رشت به آستارا. این یکی از موضوعاتی است که توافقهای بعدی آن در این سفر انجام خواهد شد تا به اجرا نزدیکتر شود. البته نقشه راهی هم در مدت یک ماه و نیم گذشته با جلسات متعددی که با وزیر حمل و نقل روسیه داشتیم، در جهت توسعه حمل و نقل کریدوری، ریلی، جادهای و البته دریایی و بندری در سال ۲۰۲۵ ترسیم شده است. نقشه راه که به تایید هر دو طرف رسیده ، یکی از دستاوردهای این سفر خواهد بود که بین دو وزیر حمل و نقل دو کشور امضاء خواهد شد.
گفتنی است؛ سید عباس عراقچی – وزیر امور خارجه ایران – نیز اخیرا درباره سفر رئیس جمهور به تاجیکستان گفته است که در این سفر، نشستهای اقتصادی و تجاری بین بازرگانان و فعالان اقتصادی دو طرف برگزار میشود. همچنین، حدود ۲۰ یادداشت تفاهم در حوزههای بازرگانی، سرمایهگذاری، صنعت آب و برق، صدور خدمات فنی و مهندسی، حمل و نقل، گردشگری و تسهیل ارتباطات مردمی امضا خواهد شد.
آنچه که اخیرا در برخی منابع گزارش شده روابط تجاری و اقتصادی ایران و تاجیکستان در سالهای اخیر روندی رو به رشد داشته، اما با این حال، سهم ایران از بازار واردات تاجیکستان فقط حدود ۳.۵ درصد است که نشاندهنده ظرفیتهای بالقوه برای توسعه بیشتر همکاریهای اقتصادی دو کشور است. همچنین در سه سال گذشته، حجم تجارت بین ایران و تاجیکستان به حدود ۳۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است. با این وجود، هدفگذاری قبلی برای رسیدن به تجارت ۵۰۰ میلیون دلاری هنوز محقق نشده است.
روز آرام بورس
با وجود خبرهای داغ از حیاط دولت اما بازار بورس امروز روز آرامی را سپری کرد و از ثبات نسبی برخوردار بود.در بیست و ششمین روز دی ماه ۱۴۰۳ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۴۳۱ واحد کاهش یافت و به رقم دو میلیون و ۸۵۷ هزار و ۳۱۱ واحد رسید. در چهار روز کاری اخیر این بازار دچار نوسان شده به طوری که دو روز منفی، یک روز مثبت و یک روز ثبات نسبی داشته است.
بخاری ها قدیمی خود را عوض کنید
یکی از خبرهای مهم منتشر شده در بخش اقتصادی گزارشی با عنوان کاهش ۵۰ درصدی مصرف گاز با تعویض بخاریهای قدیمی بود. آن طور که در این گزارش آمده در شرایطی که مصرف گاز طبیعی در زمستان به بیش از ۱۰۰۰ میلیون متر مکعب در روز میرسد، تعویض بخاریهای گازی قدیمی با بخاریهای هوشمند میتواند مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری را تا ۵۰ درصد کاهش دهد و بخشی از کمبود گاز نیروگاهها و صنایع را جبران کند.
ارز چند نرخی فاجعه است
یکی از نکات مثبتی که میتوان با روی کار آمدن دولت چهاردهم به آن اشاره کرد و این دولت بر این موضوع واقف بود این بود که نظام چند نرخی ارز فاجعه آفرین است. بنابراین، تلاش کرد تا عملا ارز نیمایی را کنار گذاشته و یک نرخ نزدیک به نرخ بازار آزاد و تعدیل شده را اعمال کند، وحید شقاقی_ یک کارشناس اقتصادی در گفتوگویی با ایسنا عنوان کرده که دولتهای گذشته، یک نظام چند نرخی ارز را به دلیل تحریمهای اقتصادی در کشور اعمال کردند. اما ایراد کار در آن بود که نظام چند نرخی ارز الزاماتی دارد که متاسفانه در هیچ کدام از دولتهای گذشته رعایت نشد و نظام چند نرخی ارز بدون الزامات مورد اشاره فاجعه به بار آورد که باعث ایجاد و توزیع رانت بزرگ ارزی، تشدید خروج سرمایه از کشور، افزایش کسریهای تجاری غیر نفتی و هم چنین حیف و میل شدن منابع ارزی در کشور شد.
رشد صادرات آبزیان در ۹ ماهه امسال
از دیگر مصاحبههایی که امروز در بخش اقتصادی منتشر شد اعلام آمار صادرات محصولات شیلاتی بود. عباس مختاری – مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان اعلام کرد در حالی که در ۹ ماهه ابتدایی سال گذشته حدود ۱۴۹ هزار تن محصول شیلاتی به ارزش حدود ۲۶۸ میلیون دلار صادر شده بود، در ۹ ماهه ابتدایی امسال حدود ۲۲۸ هزار تن محصول شیلاتی و به ازش۳۶۱ میلیون دلار محصول شیلاتی صادر شد که از رشد ۵۳ درصدی از لحاظ وزنی و رشد ۳۵ درصدی از لحاظ ارزشی برخوردار است.
هزینه سبد معیشت کارگران بر اساس تورم مهر ماه اعلام شد
اعلام هزینه سبد معیشت کارگران بر اساس تورم مهرماه یکی دیگر از خبرهای مهم منتشر شده در بخش اقتصادی در آخرین چهارشنبه ماه بود. عضو کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان تهران در گفتوگویی اعلام کرد که کمیته مزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور به طور جداگانه محاسبه سبد معیشت را آغاز کرده و طبق محاسبات کمیته، رقم به دست آمده بر اساس تورم منتهی به مهر ماه و با توجه به شاخصهای زندگی و معیار اندازهگیری مرکز آمار ایران، میانگین دهکهای دهگانه کشور و متوسط قیمتها، عدد ۲۷ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بوده است.
انتهای پیام