تیغ سانسور بر اسناد خاندان سلطنتی انگلیس
۲۳/۱۰/۱۴۰۳مونتاژ معکوس گوشی برای خدمات/تخلفات عجیب بازیگران جدیدموبایل
۲۳/۱۰/۱۴۰۳علائم بزرگی پروستات/چند درمان خانگی برای این بیماری
بزرگ شدن غده پروستات بیماری شایعی در مردان سالمند است که با مراجعه به پزشک به راحتی درمان میشود، متخصصان طب سنتی ایرانی نیز راهکارهای ساده و در دسترسی برای درمان خانگی این بیماری ارائه میکنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم، پروستات غدهای است که در تمام مردان زیر مثانه روی کف لگن قرار دارد و مجرای خروج ادرار که از مثانه شروع میشود از میان آن عبور میکند.
بزرگ شدن غده پروستات باعث ایجاد اختلال در ادرار کردن به ویژه در مردان سالمند بالای ۶۰ سال میشود، به دلیل افزایش امید به زندگی و طول عمر مردان در سالهای اخیر میزان بروز بیماری خوش خیم پروستات نیز افزایش یافته است.
بزرگی پروستات به چه معناست؟
بزرگی خوش خیم پروستات به معنی درگیری پروستات با منشا غیر سرطانی است که تقریباً در تمام مردان با افزایش سن اتفاق میافتد. به عبارت دیگر با حرکت فرد به سمت سالمندی غده پروستات به طور آهسته رشد کرده و بزرگ میشود. پروستات بزرگ شده موجب ایجاد وقفه در جریان ادرار شده و باعث ایجاد مشکل در ادرار کردن میشود.
علائم بزرگی پروستات چیست؟
علائم بزرگی خوش خیم پروستات معمولاً بعد از ۵۰ سالگی شروع میشود و بیش از نیمی از مردان در ۶۰ سالگی و تا ۹۰ درصد مردان در ۷۰ و ۸۰ سالگی علائم این بیماری را تجربه خواهند کرد. اکثر علائم بزرگی خوش خیم پروستات به تدریج شروع میشود و پس از چند سال بدتر میشود، شایعترین علائم آن شامل موارد زیر است:
- تکرر ادرار خصوصاً در شب
- آهسته یا ضعیف شدن جریان ادرار وجود اشکال و یا نیاز به زور زدن در شروع جریان ادرار حتی وقتی احساس پر بودن مثانه وجود دارد
- قطع شدن جریان ادرار
- قطره قطره شدن انتهای ادرار
- عدم تخلیه کامل مثانه
عوارض بزرگی خوش خیم پروستات چیست؟
اگر بزرگی خوش خیم پروستات شدید باشد و درمان نشود بعد از مدتی میتواند در برخی از بیماران مشکلات جدی و مهمی ایجاد کند. از جمله:
- انسداد ناگهانی و تدریجی ادرار
- قطع ناگهانی یا تدریجی کامل و در اغلب موارد دردناک جریان ادرار
- آسیب به مثانه یا کلیه
- عفونت مجاری ادراری
- سنگهای مثانه
راه تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات
برای تشخیص بزرگی خوشخیم پروستات باید حتماً به پزشک مراجعه کنید، پزشک از طریق معاینه یا سونوگرافی یا با اندازهگیری حجم ادرار باقیمانده میتواند این بیماری را تشخیص دهد.
روشهای درمان خانگی بزرگی پروستات
روشهای رایج درمان بزرگی خوش خیم پروستات شامل تغییر شیوه زندگی و درمان دارویی و جراحی است اما طب سنتی ایرانی راهکارهایی برای درمان این بیماری به روش خانگی دارد که در کنار مراجعه به پزشک میتواند کمک کننده باشد؛ این توصیهها در ادامه آمده است:
انتهای پیام/