به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط پنتاگون، اوکراین از زمان تشدید درگیری با روسیه در فوریه ۲۰۲۲، مجموعا ۱۲۲ میلیارد دلار کمک نظامی، مالی و بشردوستانه از ایالات متحده دریافت کرده است. بخش نظامی این مبلغ از دو منبع اصلی تامین شده است: یک سری لوایح هزینهای که توسط کنگره تصویب شده و دیگری استفاده از نهاد بازنشستگی ریاستجمهوری – صندوقی که کنگره آن را محدود کرده و بایدن میتواند از آن برای ارسال تسلیحات و مهمات از سهام ایالات متحده مستقیماً به کییف استفاده کند. .
براساس گزارش آرتی، دولت بایدن ۷۲ بار از این اختیار برای انتقال تسلیحات به اوکراین استفاده کرده است، آخرین بار در روز پنجشنبه، زمانی که وزیر دفاع لوید آستین یک بسته تسلیحاتی ۵۰۰ میلیون دلاری شامل موشکهای ضد هوایی، گلولههای توپخانه و موشکهای هوا به زمین را اعلام کرد.
سابرینا سینگ، سخنگوی پنتاگون روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت، در حالی که این بسته آخرین قسط کمک نظامی خواهد بود که به کییف تحت نظارت مقامات کاهش قدرت ریاست جمهوری ارسال می شود، خود این صندوق به طور کامل خرج نشده است.
سینگ گفت: « اختیار چند میلیارد دلار برای دولت آینده باقی خواهد ماند تا تصمیم بگیرد که با این مبالغ باقی مانده چه کند. سینگ دقیقاً نگفت چقدر پول به دولت ترامپ تحویل داده می شود، اما یک خبرنگار حاضر در جلسه توجیهی این رقم را ۴.۸ میلیارد دلار اعلام کرد و سینگ از این ادعا عقب نشینی نکرد. این سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اضافه کرد که پنتاگون قادر به خرج کردن کل مبلغ موجود تا بازنشستگی ریاست جمهوری نیست، زیرا “ما قادر به تامین سریع ذخایر خود” برای جایگزینی سلاح های ارسال شده به کی یف نبودیم.
ترامپ وعده داده است که پس از روی کار آمدن به مناقشه اوکراین، به سرعت پایان خواهد داد. در حالی که او جزئیات کمی در مورد چگونگی دستیابی به این هدف ارائه کرده، گفته است که با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و ولودیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین دیدار خواهد کرد و این زوج را مجبور به مذاکره خواهد کرد.
برخی گزارشهای رسانهها حاکی از آن است که تیم رئیسجمهور منتخب برای توقف درگیریها در امتداد خطوط نبرد فعلی تلاش خواهد کرد، اگرچه مسکو بارها اعلام کرده است کییف میتواند از آن برای تسلیح مجدد خود برای جنگ آینده استفاده کند. انتظار می رود ترامپ از ادامه کمکهای آمریکا به عنوان اهرمی برای وادار کردن زلنسکی به میز مذاکره استفاده کند. ترامپ ماه گذشته در پاسخ به سوال ان بی سی که آیا اوکراین باید پس از مراسم تحلیف «برای کمک کمتر از سوی ایالات متحده آماده شود»، پاسخ داد: «احتمالاً. بله، احتمالاً، بطور قطع.»
انتهای پیام