به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان در سفری ۲ روزه که عصر روز پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ آغاز شد برای دومین بار طی ۶۰ روز گذشته به شهرستانهای چابهار و زابل در استان سیستان و بلوچستان سفر کرد.
او در این سفر درخواست ۲۰ ساله مردم استان برای احداث آزادراه زابل- زاهدان را اجرایی کرد.
رئیسجمهور در سفر به چابهار علاوه بر دیدار با مردم جنوب استان در نشستهایی با موضوعات نهضت مدرسهسازی با مشارکت مردم، توسعه فرصتهای سرمایهگذاری منطقه آزاد چابهار و بررسی مسائل جنوب استان شرکت کرد.
وی در زابل در دیدار مسئولان استانی و شهرستانی در نشستی به بررسی مسائل شمال استان پرداخت و در پایان نیز در نشستی تلویزیونی نتایج و دستاوردهای این سفر را برای مردم تشریح کرد و شامگاه جمعه در اوج آلودگی هوای تهران وارد پایتخت شد.
فقر و محرومیت سیستان و بلوچستان را ریشه کن میکنیم
پزشکیان در فرودگاه کنارک با اشاره به اهداف دومین سفرش به سیستان و بلوچستان، گفت: در درجه اول آشنایی با مشکلات، امکانات و روند کارها از نزدیک را در دستور کار داریم و به دنبال این هستیم که در حد امکان این دولت فقر، محرومیت، بی عدالتی و تبعیض را از ریشهکن کند.
رییس جمهور ادامه داد: استان سیستان بلوچستان جایی است که باید از آنجا شروع میکردیم و باید تمام فکر و اندیشه ما این باشد که کشور توسعه پیدا کند.
عبور از بحران صرفا با اتکا به اهل فن
رئیس جمهور در ادامه سفرش به استان سیستان و بلوچستان، در نشست مجمع عمومی «فرهنگستان علوم» شرکت کرد.
پزشکیان با اشاره به اینکه مدیران جوان با وجود برخورداری از انگیزه و انرژی، اما عموما تجربه کافی و مرتبط با حوزههای تحت مدیریت خود ندارند، افزود: اینجاست که باید این مدیران متکی به تجارب موفق انباشته شده در کانونها و مجامعی مثل فرهنگستان علوم باشند، در حالی که متاسفانه در گذشته نه تنها از ظرفیت این مجامع علمی استفاده نشده، بلکه حتی شاهد برخوردهای قهری برآمده از جهتگیریهای سیاسی با این تشکلهای علمی و اساتید و متخصصان نیز بودهایم.
وی با اشاره به ناترازیهای متعدد، متنوع و شدید در کشور از جمله در عرصه برق، آب، گاز، محیطزیست، سیاست داخلی و خارجی، فرهنگ و اقتصاد، با بیان اینکه این ناترازیها با توصیه و دستور رفع نمیشوند، گفت: راهحل خیلی از این ناترازیها مشخص است، اما نکته مهم چگونگی اجرا و عملیاتی کردن این راهکارها در جامعه است که اساتید و کارشناسان باید آن را به ما ارائه کنند.
دغدغه «دولت» رفع تبعیض و بی عدالتی است
رئیس جمهور در ادامه سفرش به استان سیستان و بلوچستان به «چابهار» رفت.
وی در دیدار با اقشار مختلف مردم جنوب سیستان و بلوچستان با اشاره به استراتژیک بودن منطقه مکران و چابهار گفت: همه چیز این منطقه طلاست. ما در ایران با این همه منابع کلی گرفتاری داریم ولی اگر اراده کنیم و دست به دست هم بدهیم جای به جای این کشور مملو از امکانات است.
وی با تاکید بر اینکه «ما مصمم هستیم که تبعیضها را در تمام مناطق محروم که تا کنون دیده نشده اند از بین ببریم» به سفر چندباره خود به این استان اشاره کرد و یادآور شد: هنوز به استان های آذربایجان غربی و شرقی نرفتهام ولی به این استان آمدهام و این نشان میدهد که در رفع تبعیض ها مصمم هستیم. ان شاالله در جلسات مختلف با ریش سفیدان و کارشناسان ، امام جمعه و نمایندگان و … هر کاری که از دستمان بر بیاید، بی منت، دریغ نخواهیم کرد. این وظیفه ماست، بار سنگینی است و به کمک شما قادریم مشکلات را حل کنیم.
یک ساله مدارس استان را میسازیم
پزشکیان در ادامه سفرش به استان سیستان و بلوچستان با حضور در نشست نهضت مدرسهسازی در چابهار در واکنش به مطالبات مردم منطقه با بیان اینکه «مدارس مورد نیاز چابهار را در طول یکسال خواهیم ساخت» تاکید کرد: اراده کردهایم که با کمک مردم همه نیازهای مناطق نیازمند را اجرایی کنیم.
وی با یادآوری ساخت خانههای بهداشت در مناطق محروم و میزان کمک دولت و شیوه افتتاح آنها گفت: تصمیم گرفتیم که همه را بسازیم. میگفتند نمیتوانید و مدیریت نکردهاید. اما در بهداشت و درمان چهار اصل داریم؛ عدالت، روابط بینبخشی، مشارکت مردمی و تکنولوژی مناسب. الان بخش همان دولت است، فقط اول باید عزم و اراده این باشد که بچه های ما زمین نمانند. اگر این باور در ما ایجاد شود، راه پیدا می کنیم و می سازیم.
رییس جمهور با بیان این که «باید دست به دست هم بدهیم نه اینکه ۴۵ سال از انقلاب گذشته هنوز میخواهیم مدرسه بسازیم » از مردم، بسیج ، ائمه جماعات و خیرین دعوت به همکاری کرد و فرماندهی کشیدن نقشه را بر عهده استاندار گذاشت.
اقدامات دولت در سیستان در راستای نگاه رهبری به استان است
پزشکیان در آخرین برنامه کاریش در روز پنجشنبه شرکت کرد.
وی در نشست توسعه فرصتهای سرمایهگذاری در منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه آمدنش به منطقه برای کمک به استان و رفع محرمیتها و عقب افتادگی هاست، گفت: در جلسات متعددی که با دستگاههای مختلف داشتم اطلاعاتی درباره وضعیت استان شما به دست آورده ام و اقدامات انجام شده تا قبل از این سفر در راستای نگاه رهبری به منطقه مکران بوده است.
رئیس جمهور گفت: آنچه باید در چشمانداز ۲۰ ساله محقق شود، چیزی نیست که امروز در حال انجام است، معنای این حرف این نیست که اقدامات انجام شده اقدامات کوچکی است اما متناسب با سند چشم اندازه توسعه نبوده است. طبق این سند ایران طی ۲۰ سال باید به کشوری توسعه یافته، دارای جایگاه نخست اقتصادی، علمی، فرهنگی و مدیریتی در منطقه و الهام بخش و الگو دهنده تبدیل شود بنابراین برای الگو و بهترین شدن، باید تلاشهای بسیاری انجام شود در غیر این صورت این مهم به راحتی انجام نمیشود.
بازدید از بندر شهید بهشتی در چابهار
رییس جمهور در ادامه سفر ۲ روزهاش به استان سیستان و بلوچستان صبح روز جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ از بخشهای مختلف فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار بازدید کرد و با توضیحات مسئولان و مدیران استانی از جزئیات فعالیتها و برنامههای توسعه تنها بندر اقیانوسی کشورمان مطلع شد.
به گفته مدیران این بندر، با کمک بخشهای مختلف وزارت راه و شهرسازی از جمله سازمان بنادر و دریانوردی، این بندر در حال حاضر فعالیتهای منظمی در زمینههای واردات، صادرات و ترانشیپ و نیز خدمات لجستیک مربوط و ارائه خدمات به صاحبان بار و تخلیه کالا انجام میشود.
رییس جمهور بعد از بازدید از بندر شهید بهشتی به جلسه بررسی مسائل جنوب استان سیستان و بلوچستان رفت.
پزشکیان در این جلسه اظهار داشت: زیاد نمیخواهیم بنشینیم و حرف بزنیم؛ من جایی قول نمیدهم که اجرا نکنم. در انتخابات نیز عدد و رقمی نگفتم که بگویید چی شد؟
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بنده قول میدهم و باور دارم که اگر مردم پای کار بیایند میتوانیم مشکلات را حل کنیم و اگر مشارکت نداشته باشند، حل و فصل مشکلات امکانپذیر نیست، گفت: ۴۵ سال است که همواره منتظر بودهایم دولت برای ما کاری کند؛ قبل از پیروزی انقلاب اسلامی زمانی که بنده در زابل سرباز بودم، مردم روستاهای مختلف هر کدام بخشی از نهرها را لایروبی میکردند و مشکلی در این زمینه وجود نداشت، اما بعد از انقلاب گفتند دولت میآید این کارها را میکند و حالا نمیدانم اساسا توانستند مشکلات آب و فاضلاب خودشان را حل کنند یا نه!
پزشکیان با بیان اینکه ما با کمک مسوولان ملی و محلی نقشه خوبی برای توسعه منطقه طراحی می کنیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه آنچه به عنوان نقشه توسعه برای منطقه تهیه شده، جامع و آیندهنگر نبوده است. همین مناطقی که برای گردشگری در نظر گرفته شده، تازه اگر ساخته شود، تبدیل به بستری برای تشدید ترافیک میشود. همین الان هم بندر در جایی ساخته شده که برای رسیدن به آن باید از وسط شهر رد شد. جای تعجب است که با وجود این همه زمین وسیع، نقشههای توسعه باز به گونهای طراحی شده که با اجرای آنها معضلات مثل ترافیک و آسیب به محیط زیست به وجود میآید.
بازدید پزشکیان از شهر در حال ساخت «تیس»
رییس جمهور ظهر جمعه در آخرین بخش از سفر به شهرستان کنارک و پیش از عزیمت به زابل، از شهر جدید تیس در محدوده شهرستان کنارک بازدید کرد.
شهر جدید تیس در محدودهای به وسعت ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار و با کاربری مسکونی ـ گردشگری برای سکونت ۱۵۰ هزار نفر با رویکردهای نوین و استانداردهای بالای خدماتی با مشارکت بخش خصوصی در محدوده شهرستان کنارک در حال اجرا است.
رفتن رئیس جمهور به خانه دوران سربازی
رئیس جمهور در ادامه سفر ۲ روزهاش به استان سیستان و بلوچستان از فرودگاه زابل مستقیماً به روستای کلوخی که قبل از انقلاب دوران خدمت سربازیش را در آن گذرانده بود. رفت.
پزشکیان در واکنش به درخواست مردم محلی برای تامین آب کشاورزی منطقه، قول داد این مشکل را تا زمان رفع، پیگیری کند.
رئیس جمهور به خانهای که در دوره سربازی در آن ساکن بود نیز حضور یافت و با صاحبخانه، به مرور خاطرات پرداخت.
تلاش میکنم به هر شکلی شده وضعیت را تغییر دهم
رییس جمهور در دیدار با مردم محلی زابل گفت: برای من به عنوان یه ایرانی و یک مسئول وضعیت موجود قابل قبول نیست. به شما دروغ نخواهم گفت ولی تلاش میکنم به هر شکلی شده این وضعیت را تغییر دهم.
پزشکیان اظهار کرد: اراده ما بر این است که مشکلات شما را تا جایی که ممکن است حل کنیم. با کمک مدیرانی که هستند تغییر ایجاد خواهیم کرد. مطمئن باشید به فکر شما بودیم، هستیم و خواهیم بود.
پزشکیان قطعه پایانی بزرگراه زابل-زاهدان را افتتاح کرد
مسعود پزشکیان در ادامه سفر ۲ روزه اش به استان سیستان و بلوچستان قطعه پایانی بزرگراه زابل-زاهدان را به طول ۲۰۰ کیلومتر افتتاح کرد.
رئیس جمهور در مراسم افتتاح این بزرگراه گفت: ما هر کاری که از دستمان بر بیاید برای رفع محرومیت و حل مشکلات مردم عزیز استان سیستان و بلوچستان و سایر استانهای محروم کشور انجام خواهیم داد.
پزشکیان با تاکید بر رفع مشکلات و محرومیتهای استان گفت: وضعیتی که امروز در آن قرار داری، شایسته مردم ایران نیست؛ لذا میخواهیم به کمک نخبگان استان و سرمایهگذاران و تولیدکنندگان و با همراهی شخصیتهای فرهنگی و مذهبی طرحی نو دراندازیم و تغییرات مورد نیاز را اعمال خواهیم کرد.
رئیس جمهور با اشاره به خاطرات حضورش در زابل در دوران جوانی گفت: آن موقع که در زابل بودیم تمام راهها خاکی بود، اما اکنون به لطف خدا یکی دیگر از بزرگراههای مهم استان افتتاح شد، امیدواریم سایر مشکلات استان سیستان و بلوچستان نیز در راستای خدمترسانی به مردم رفع شود.
وزیر راه و شهرسازی نیز در این مراسم گزارشی درباره روند احداث این بزرگراه به دکتر پزشکیان ارائه کرد.
بزرگراه زابل-زاهدان به طول ۲۰۰ کیلومتر با ۲۵ هزار میلیارد ریال بودجه افتتاح شد.
وعده افزایش اختیارات استاندار سیستان و بلوچستان توسط پزشکیان
رییس جمهور شامگاه جمعه در نشست «بررسی مسائل شمال استان سیستان و بلوچستان» با بیان اینکه مردم استان با وجود مشقات مختلف اما همچنان بسیار مهربان و صمیمی هستند، افزود: شما مدیران اگر چه امروز با سختیهای زیادی مواجه هستید، اما امکانات و ظرفیتهایی نیز دارید که اگر به درستی از آنها استفاده کنید میتواند تغییرات بزرگی ایجاد کند؛ شما اگر نگاهتان را تغییر دهید همه این مشکلات حل میشود.
وی با بیان اینکه همه این مشکلات راهحلهایی دارد، تصریح کرد: ما به شما اختیارات لازم را میدهیم تا با بهرهگیری موثر از راهکارها و راهحلها بر مشکلات غلبه کنید. اینجا فرصتهای زیادی وجود دارد که اگر همه دستها را به دست هم دهید و اختلافات را کنار بگذاریم میتوانیم همه مشکلات را رفع کنیم. باید بپذیریم که همه ما فارغ از قومیت و جنسیت و نظایر آن مثل هم و با هم برابر هستیم.
پزشکیان با اشاره به توصیههای مقام معظم رهبری افزود: چرا باید پذیرفت که ۶۰ درصد مردم این سرزمین در شرایط دشوار زندگی کنند؟ این وضعیت قابل قبول نیست. باید با تغییر نگاهها و دست به دست هم دادن، مشکلات را پشت سر گذاشت.
مسعود پزشکیان در پایان سفر ۲ روزه اش به استان سیستان و بلوچستان در گفتوگو با شبکه تلویزیونی استان، به تشریح دلایل دومین سفرش طی ۲ ماه گذشته به استان پرداخت.
رییس جمهور گفت: بار اول که اینجا آمدیم قرار بود چند روز بمانیم، اما به علل مختلف نشد ولی لازم بود بیشتر بمانیم و مشکلات را از نزدیک ببینیم و راههای حل مشکلات را در گفتوگو با کارشناسان و وزرا و مدیران بررسی کنیم و به نتیجه برسیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه «تلاش میکنیم تا جای ممکن فقر و محرومیت و تبعیض را در سراسر کشور به خصوص در این استان از بین ببریم» خاطرنشان کرد: یکی از نقاط کشور که نیاز به توجه بیشتر دارد همین استان سیستان و بلوچستان است. مدیران و وزرا و مسئولین ما باهم هم قسم شدهایم که تا جای ممکن این فاصلهای که در رابطه با شاخصهای توسعه بین این استان و سایر نقاط کشور به وجود آمده است، از بین ببریم و به جایی برسانیم که شایسته مردم عزیز این استان است.
پزشکیان درباره حقآبه هیرمند تصریح کرد: درباره حقآبه هیرمند قرار شد استاندار و تیمی از وزارت نیرو در این رابطه با کشور همسایه و برادر وارد مذاکره شوند. با استانداری و وزارت نیرو پیگیر هستیم که مشکلات را حل کنیم.
وی در پایان درباره حضور خود در این استان در جوانی گفت: سیستان و بلوچستان به خصوص زابل جایی است که من در آن مدیریت آموختم و ذهنیت و برنامهای که ۵۰ سال پیش برای من در این نقطه به وجود آمد، همه خاطره است و با خاطره خوشی در این جا زندگی کردیم و امیدوارم با کارهایی که در این استان انجام میدهیم و مشکلات را برطرف میکنیم خاطرات شیرینی بیشتری را برای این مردم ایجاد کنیم.
انتهای پیام