کارگردانان و تهیه کنندگان رقابت چهل و سومین جشنواره فیلم فجر + اسامی ۳۳ فیلم و پویانمایی
۲۰/۱۰/۱۴۰۳تعطیلی ۲ ساله خطآهن چابهار-زاهدان یک دروغ بزرگ است
۲۰/۱۰/۱۴۰۳۴ مشکل جدی تعطیلی مدارس برای دانشآموزان و والدین
ادامه تعطیلی مدارس به دلایلی همچون آلودگی هوا علاوه بر کاهش میزان یادگیری دانشآموزان، ۴ مشکل جدی را ایجاد میکند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم، مدارس امسال به دلیل آلودگی هوا به ویژه در دوره ابتدایی تعطیلات زیادی را تجربه میکنند که این تعطیلیها به مدت حدود ۱۵ روز در سال تحصیلی جاری رسیده است.
این تعطیلیهای ناخواسته تبعات مختلفی را برای دانشآموزان و خانوادهها به همراه داشته و مشکلاتی در فرآیند آموزش به وجود آورده است.
مهمترین پیامد تعطیلی مدارس، افت تحصیلی دانشآموزان است. آموزش مجازی به عنوان جایگزین آموزش حضوری معرفی شده اما بسیاری از والدین و کارشناسان معتقدند این روش نمیتواند به خوبی جایگزین آموزش حضوری شود.
نارضایتی از کیفیت آموزش مجازی
در مدارس دولتی عادی، دانشآموزان ملزم به استفاده از شاد برای دریافت آموزشهای مجازی هستند اما بسیاری از مدارس غیردولتی و خاص از این الزام تبعیت نمیکنند.
والدین بسیاری از کیفیت پایین آموزش مجازی، گلایه دارند و به ویژه در خانوادههایی که چند فرزند دانشآموز دارند، هماهنگی برای حضور همزمان آنها در کلاسهای آنلاین با مشکلاتی همراه است. مشکلاتی همچون محدودیت تعداد گوشیهای هوشمند، قطع و وصل شدن مکرر کلاسهای آنلاین، دشواری در شنیدن توضیحات معلمان و عدم تمرکز دانشآموزان، از جمله مشکلات رایج این روزها هستند.
یکی از مادران که دو فرزند دانشآموز در دوره ابتدایی و متوسطه اول دارد، میگوید: فرزندانم معمولاً از کلاس آنلاین استقبال نمیکنند و الزام حضور در مدرسه را در کلاس آنلاین احساس نمیکنند. قطع و وصل مکرر شاد هم یکی دیگر از مشکلات است و این موضوع ارسال پیام صوتی و فایلها را دشوار میکند.
عدم توجه دانشآموزان در آموزش مجازی
برخی دانشآموزان آموزش مجازی را جدی نمیگیرند و نیازی به حضور فعال در کلاسهای آنلاین نمیبینند. در حقیقت کلاس درس مجازی برای آنها الزام کلاس حضوری را ندارد از این رو ممکن است در کلاس آنلاین باشند اما در واقعیت مشغول فعالیتهای دیگر هستند و به توضیحات معلمان گوش نمیدهند.
نگرانی کارشناسان
این وضعیت موجب شده که برخی از کارشناسان آموزشی نسبت به ادامه افت یادگیری دانشآموزان هشدار دهند. آنها معتقدند که نتایج ضعیف دانشآموزان در آزمونهای بینالمللی همچون تیمز و کاهش کیفیت آموزشی در کشور ناشی از برخی سیاستهای اشتباه است که یکی از آنها کاستن از زمان آموزش حضوری است.
مشکلات مادران شاغل
والدین شاغل با مشکلات بیشتری مواجه هستند برخی از آنها مجبورند فرزند خود را در خانه تنها بگذارند و وضعیت حضور او در کلاسهای مجازی را از طریق تماس تلفنی پیگیری کنند. در مواردی حتی برخی والدین با معلمان توافق کردهاند که فرزندشان به دلیل عدم توانایی در پیگیری کلاسها به صورت مجازی، در کلاسهای آنلاین شرکت نکند و مطالب آموزشی را به صورت خودخوان مرور کنند.
در نهایت، برخی والدین دیگر که نتوانستهاند شرایط مناسبی برای حضور فرزندشان در خانه فراهم کنند، او را به محل کار خود میبرند یا از دوستان و آشنایان کمک میگیرند که این امر نیز مشکلات خاص خود را به همراه دارد.
یکی از مادران با انتقاد نسبت به تاخیر در وضعیت اطلاع رسانی تعطیلی مدارس میگوید: تعطیلی مدارس را در ساعات پایانی شب اعلام میکنند که همین موضوع مادران شاغل را با دردسرهای مختلفی برای هماهنگی مواجه میکند چون مجبورم هر بار که مدارس تعطیل میشود از دوستان و اقوام بخواهم که به خانه ما بیایند تا فرزند ۸ سالهام بتواند در کلاس مجازی حضور یابد!
برخی والدین نیز پیشنهاد میکنند که در روزهای آلودگی هوا که مدارس تعطیل میشود، آموزش مجازی هم تعطیل شود. آنها معتقدند که این روش آموزشی به هیچ وجه مؤثر و کارا نیست.
آلودگی هوا علاوه بر تهدید سلامتی، تأثیرات منفی جدی بر روند آموزشی و زندگی روزمره دانشآموزان و خانوادهها گذاشته است.
انتهای پیام/