به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، شرکت علوم و فناوری هوافضای چین(CASC) با نمایش اجرای پروژههای بزرگ هوافضا در سال جدید میلادی، پنج آزمایش موتور موشک را در یک روز در پکن انجام داد.
بدین ترتیب موسسه ۱۰۱ آکادمی فناوری نیروی محرکه هوافضا تحت نظارت CASC چهار نوع موتور، از جمله یک موتور هیدروژن-اکسیژن جدید آزمایش شد.
این آزمایشها به عنوان یک گام مهم در توسعه موتور موشکها، شامل دهها نوع ماموریت است که هر کدام برای ارزیابی جنبههای مختلف عملکرد و قابلیت اطمینان موتورها طراحی شدهاند.
انتظار میرود این آزمایشها در مراحل مختلف، قبل و بعد از توسعه موتور انجام شود تا اطمینان حاصل شود که هر جزء، استانداردهای لازم را برآورده میکند.
این فرآیند آزمایش جامع، دادههای ارزشمندی را برای اصلاح طراحی موتورها و پشتیبانی از استقرار موفقیت آمیز آنها در ماموریتهای فضایی آینده ارائه میدهد.
این آزمایش، یک موتور هیدروژن-اکسیژن مخصوص مرحله بالایی موشک را نشان داد که روشن شد و قبل از خاموش شدن حدود ۱۰۰ ثانیه کار کرد.
شیا وی(Xia Wei) یک متخصص در CASC، آزمایش هماهنگی کلی این موتور را ارزیابی کرد و پارامترهای عملکرد کلیدی را جمعآوری کرد.
به گفته وی، این آزمایش که به تازگی انجام شده است، یک موتور هیدروژن-اکسیژن مرحله بالایی را آزمایش کرد و هماهنگی کلی موتور آزمایش شد و دادههای عملکردی به دست آمد و پس از ارزیابی به این نتیجه رسیدیم که این آزمایش کاملاً موفقیت آمیز بوده است.
سه آزمایش دیگر نیز انجام شد که بر روی موتور محرکه اصلی موشک، موتور مرحله بالایی و موتور کنترل ارتفاع مدار متمرکز بود.
علاوه بر اینها، یک آزمایش روی موتور متان-اکسیژن مایع و موتور هیدروژن-اکسیژن با رانش بالا انجام شد.
در گزارشها آمده است که تمامی آزمایشهای ذکر شده بسیار موفقیتآمیز بوده و انجام پنج آزمایش را در یک روز ممکن ساختهاند.
شیا افزود که در سال ۲۰۲۵، آنها بر روی تحقیق و آزمایش چندین موتور برای اکتشافات اعماق فضا، موشکهای سنگین و انواع دیگر موتورها تمرکز خواهند کرد که به اجرای موفقیت آمیز پروژههای فضایی بزرگ چین کمک میکند.
این دستاورد جدید بر اساس موفقیتهای سال گذشته، از جمله بازیابی اولین ماهواره آزمایشی قابل استفاده مجدد و قابل برگشت چین به نام «شیجیان-۱۹»(Shijian-۱۹) محقق شده است. «شیجیان-۱۹» اهداف خود را در چندین حوزه فناوری از جمله قابلیت استفاده مجدد، ظرفیت بارگیری و ورود مجدد برآورده کرد. این ماهواره همچنین به عنوان یک سکوی موثر برای تحقیقات در علوم ریزگرانشی و علوم حیات فضایی عمل کرد.
علاوه بر این، این آزمایشهای پروازی مشخصات فنی نسل جدیدی از سکوهای آزمایش فضایی با کارایی بالا و قابل استفاده مجدد را تأیید کردند. محمولهها شامل ۲۰ دسته نظیر محصولات صنعتی، نمونههای پرورش میکروبی، قطعات الکترونیکی و آزمایشهای فناوری فضایی بودند.
«شیجیان-۱۹» که در تاریخ ۱۱ اکتبر ۲۰۲۴ بازیابی شد، بخشی از مجموعهای است که توسط آکادمی پنجم گروه علوم و فناوری هوافضا برای اکتشافات و آزمایشهای علمی توسعه یافته است. این موشک در ۲۷ سپتامبر از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان(Jiuquan) روی یک موشک لانگ مارچ ۲دی(Long March ۲D) پرتاب شد.
انتهای پیام