به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، در روز شنبه ۱۵ دی ماه سری به حوزههایی همچون علم، فناوری، دانشبنیان، آموزش، پژوهش، صنفی،فرهنگی و دانشجویی، هوش مصنوعی، فضا و جهاد دانشگاهی زدهایم که در ادامه قصد داریم مروری بر این اخبار داشته باشیم. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید.
هوش مصنوعی، ذخایر بزرگ مس را کشف میکند
هوش مصنوعی در یک پروژه جدید قرار است به کشف ذخایر مس کمک کند.
فناوریهایی که در نمایشگاه CES ۲۰۲۵ شاهد خواهیم بود
نمایشگاه فناوری ۲۰۲۵ CES از فردا(یکشنبه) در لاس وگاس آمریکا برای اصحاب رسانه و از سهشنبه برای عموم آغاز به کار میکند و علاقهمندان از سراسر دنیا مشتاقانه منتظرند فناوریهای جدید و شگفت انگیزی را که هر ساله در این نمایشگاه رونمایی میشوند، نظاره کنند.
آیا آینده موتورسواری با کلاههای ایمنی بازیافتی رقم میخورد؟
زبالههای مرتبط با موتورسیکلتها یک مشکل جدی است و ظاهرا ضایعات وسایل موتورسیکلت بیشتر از خود موتور واقعی است و به ویژه کلاه ایمنی در این دسته قرار دارد. به همین دلیل است که Dainese، شرکت صاحب کلاه ایمنی AGV، یک استراتژی بازیافت کلاه ایمنی را آغاز کرده است.
زمان ثبت نام آزمون دستیاری اعلام شد
زمان ثبت نام پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی از سوی مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام شد.
آشنایی با مسائل فرهنگی و درآمدزایی از مهمترین اهداف برگزاری سومین دوره نمایشگاه شرکتهای خلاق است
مدیر فناوری پارک و مدیر نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و خلاق گفت: ایجاد آشنایی با مسائل فرهنگی و بررسی امکان درآمدزایی در این بخش، از مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
اولین ساعت کوانتومی بریتانیا برای حملات موشکی
هدف محققان بریتانیا این است که این فناوری را برای تولید انبوه به اندازه کافی کوچک کنند تا بتوان از آن در بسیاری از وسایل نقلیه نظامی و هواپیماها استفاده کرد.
بلو اوریجین اولین موشک نیوگلن خود را این هفته پرتاب میکند
به گفته اداره هوانوردی فدرال، اولین پرتاب موشک نیو گلن ممکن است بین روزهای ۶ تا ۱۲(۱۷ تا ۲۳ دی ماه) ژانویه انجام شود.
پارک ملی علوم و فناوریهای نرم جهاد دانشگاهی، مسئول تقویت ارتباطات فرهنگی ایران با اعضای بریکس شد
رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: با پیوستن ایران به سازمان بریکس، ظرفیت بزرگی برای حضور کشور در بخشهای فرهنگی کشورهای عضو شده است. در همین راستا، رایزنیها و جلساتی با وزارت امور خارجه برگزار شده و مقرر شد پارک ملی علوم و فناوریهای نرم به نمایندگی از ایران، تبادل فرهنگی در این بخش را انجام دهد.
خورشید با پرتاب یک شراره قوی در روز سوم ژانویه، باعث خاموشی رادیویی در بخشهایی از زمین شد.
با یک رنگ نانویی کاربرد صنعتی میکروسکوپ SEM بیشتر میشود
به جای استفاده از پوشش طلا در آمادهسازی نمونههای SEM، محققان رنگ پلیمری ارائه کردند که میتواند عملکرد بهتری نسبت به پوشش طلا داشته باشد و موانع موجود در مسیر استفاده از SEM در مطالعه مواد سرامیکی و زیستی را از میان بردارد.
تسهیلات قرضالحسنه ۳ میلیاردی با ضمانت صندوق نوآوری برای دانشبنیانهای ۱۰ استان کمتر برخوردار
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در راستای تحقق عدالت اجتماعی و افزایش ضریب نفوذ صندوق در سراسر کشور، امکان بهرهمندی شرکتهای دانشبنیان ۱۰ استان کمتر برخوردار از تسهیلات قرضالحسنه بانکی تا سقف ۳ میلیارد تومان تنها با ارائه چک و سفته شرکت و با ضمانت صندوق نوآوری و شکوفایی فراهم شده است.
زمان مصاحبه متقاضیان تکمیل ظرفیت فلوشیپ اعلام شد
دانشگاه علوم پزشکی تهران زمان و مکان مصاحبه متقاضیان تکمیل ظرفیت پذیرش مقطع فلوشیپ از طریق فراخوان دانشگاهی را اعلام کرد.
ضرورت ارائه راهحلهای علمی و عملیاتی برای حل چالشهای ملی
رئیس فرهنگستان علوم بر لزوم ارائه راهحلهای علمی و عملیاتی توسط این فرهنگستان برای حل چالشهای ملی تاکید کرد و گفت: اگر فرهنگستان علوم نتواند راهحلهای مشخص و عملیاتی ارائه دهد، از اهداف اصلی خود فاصله گرفته است.
ساخت زئولیت نانوحفرهای ویژه برای تولید کاتالیستهای نفتی
محققان یک زئولیت آلومینوسیلیکات پیشگامانه به نام ZMQ-۱ ساختهاند که حاوی کانالهای متقاطع متمایز با ابعاد میکرو و نانومتری است. این نوآوری برای بهبود قابل توجه فرآیندهای کاتالیزوری در صنعت پتروشیمی مناسب است.
دانشگاه امیرکبیر، میزبان برگزاری نخستین سمپوزیوم «حسابرسی فناوری اطلاعات»
نخستین سمپوزیوم «حسابرسی فناوری اطلاعات» در روز ۱۹ دیماه از ساعت ۱۴ تا ۱۹ در سالن اصلی آمفیتئاتر مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار میشود.
کارگروه سلامت روان برای کاهش آمار خودکشی دستیاران تشکیل شد
معاونت آموزشی وزارت بهداشت کارگروه سلامت روان دستیاران با اولویت پیشگیری از خودکشی را تشکیل داد.
۲۰ دی، آخرین مهلت ثبت نام اعتکاف دانشجویی در دانشگاه خواجه نصیر
آخرین مهلت ثبت نام برای مراسم اعتکاف دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ۲۰ دی ماه است.
متا شخصیتهای هوش مصنوعی خود را حذف کرد
پس از اینکه شخصیتهای هوش مصنوعی تولید شده توسط هوش مصنوعی شرکت متا باعث برانگیخته شدن خشم و تمسخر گسترده توسط کاربران در رسانههای اجتماعی شدند، این شرکت تعداد زیادی از این شخصیتهای تولید شده توسط هوش مصنوعی خود را از اینستاگرام حذف کرد.
تعیین ظرفیت پذیرش دانشجو به دانشکدهها واگذار شد
رئیس دانشگاه تربیت مدرس تصمیمگیری در خصوص تعیین ظرفیت پذیرش دانشجو را به دانشکدههای این دانشگاه واگذار کرد.
پژوهانه ماهانه ۱۵ میلیونی بنیاد ملی نخبگان به کدام دانشجویان دکتری تعلق میگیرد؟
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان از پرداخت پژوهانه ماهیانه ۱۵ میلیون تومان به دانشجویان دکتری برگزیده در طرح «پژوهشیار» بنیاد ملی نخبگان خبر داد و گفت: این طرح که به منظور کمک به افزایش کیفیت پژوهش و کاهش مدت زمان تحصیل دانشجویان دکتری طراحی شده، شامل تسهیلات ویژهای برای پژوهشگران نخبه بوده و شرایط خاصی برای بهرهمندی از آن در نظر گرفته شده است.
رونمایی از ویدئو پروژکتورهای جدید الجی
شرکت الجی نمایشگاه CES ۲۰۲۵ را با معرفی دو ویدئو پروژکتور قابل حمل جدید آغاز میکند که میتوانند تصاویر را با کیفیت ۴K و UHD پخش کنند.
فراهم شدن زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی برای دانشبنیانها در ازبکستان/آخرین مهلت ثبتنام
با حمایت سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی، دومین نمایشگاه تخصصی ایران در ازبکستان با حضور شرکتهای دانشبنیان حوزه فنی و مهندسی برگزار میشود.
تولید برق خورشیدی و اکوتوریسم راههای صحیح سرمایهگذاری در کاشان
رئیس کمیته محیط زیست کرسی سلامت اجتماعی یونسکو، گفت: باورمندی به سرمایهگذاری در فعالیتهایی چون تولید برق از انرژی خورشیدی و اکوتوریسم روشی صحیح برای تأمین انرژی و ثروت برای اهالی کاشان است.
اولین پرتاب موشک «فالکون ۹» در سال جدید میلادی انجام شد
شرکت «اسپیسایکس» اولین پرتاب موشک «فالکون ۹» را در سال ۲۰۲۵ انجام داد و ماهواره ارتباطی «ثریا ۴» را به مدار زمین فرستاد.
گامی برای ارتقای پژوهشها و فناوریهای حوزه شیلات و آبزیپروری در کشور
دوره تخصصی آزمایشگاهی در حوزه ماهی و میگو با حمایت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی ریاستجمهوری و با همکاری پژوهشکده اکولوژی عمان و خلیج فارس برگزار میشود.
دریافت موافقت نامههای ایجاد ناحیه فناوری/ پارک علم و فناوری در دو کشور خارجی راهاندازی میشود
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه تا دو هفته آینده تقریبا اسناد، تاییدیهها و موافقتنامههای مربوط به ایجاد ناحیه نوآوری را دریافت خواهیم کرد، گفت: دنبال راهاندازی پارک علم و فناوری دانشگاه در دو کشور عراق و عمان هستیم.
رونمایی از اولین نمایشگر ۷۵۰ هرتزی جهان
شرکت کوروی(Koorui) قرار است از اولین نمایشگر ۷۵۰ هرتزی جهان با نقاط کوانتومی در نمایشگاه CES ۲۰۲۵ رونمایی کند و همچنین طیف وسیعی از مانیتورهای مقرون به صرفه را به نمایش خواهد گذاشت.
ابر مولکولی «شکارچی» در یک شب زمستانی
ناسا عکسی را از یک شب زمستانی منتشر کرده است که ابر مولکولی «شکارچی» در آسمان آن خودنمایی میکند.
آخرین مهلت دفاع از پایاننامه دانشجویان در ترم جاری اعلام شد
دانشجویان تمامی واحدهای دانشگاه تهران تا ۳۰ بهمن ماه سال جاری میتوانند برای نیمسال جاری، دفاع از پایاننامه یا رساله خود را انجام دهند.
بومیسازی نانوکاتالیستهای پیشرفته واحد RCD در کشور
محققان کشور موفق به بومیسازی نانوکاتالیستهای پیشرفته واحد RCD شدند؛ فرآیند RCD یک فرآیند برای گوگردزدایی از ته مانده برج تقطیر است که برای آمادهسازی خوراک واحد RFCC با بهکارگیری نانوکاتالیستهای پیشرفته ایرانی انجام میشود.
آیا سال ۲۰۲۵ سال استارشیپ خواهد بود؟
فضاپیمای استارشیپ ممکن است در سال میلادی ۲۰۲۵ در هر ماه دو بار پرتاب شود.
خرید و فروش تعهدات پزشکی امکانپذیر نیست/پزشکان میتوانند با سندگذاری به مسافرت بروند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه تعهدات دوره تحصیل پزشکی به طور کامل حذف نمیشود، گفت: پزشک میتواند با سندگذاری به مسافرت برود؛ اما امکان خرید و فروش تعهدات وجود ندارد.
روش درمانی جدید سرطان با روش مبتنی بر ترشحات سلولهای بنیادی مزانشیمی
یکی از شرکتهای دانشبنیان با استفاده از ترشحات سلولهای بنیادی روشی را برای از بین بردن سلولهای سرطانی بدون آسیب زدن به سلولهای سالم ارائه کرده است که به گفته محققان این شرکت، این روش عوارض شیمی درمانی را در پی ندارد، ضمن آنکه بعد از گذشت دو هفته از تزریق اگزوزوم، بدن مبتلایان شروع به ترمیم میکند که از نشانههای آن بهتر شدن حال عمومی بیمار است.
تامین برق با انرژیهای تجدیدپذیر/نیروگاههای هیبریدی جایگزین سوختهای فسیلی
با توجه به نیاز روزافزون به انرژی پاک و پایدار، ایران در حال توسعه گستردهای در بخش نیروگاههای تجدیدپذیر است. در این راستا، احداث ۳۰۰ نیروگاه با مجموع ظرفیت ۸۴۰۰ مگاوات در دستور کار قرار دارد. این پروژهها شامل نیروگاههای خورشیدی و بادی بوده و به منظور کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار در نظر گرفته شدهاند. توسعه این نیروگاهها به عنوان یکی از مهمترین اقدامات جهت افزایش تولید انرژی پاک و تامین برق پایدار برای آینده کشور شناخته میشود.
ثبت ۱۳ زمینلرزه در ۱۰ شهر استان کرمان/زیرآب مازندران با ۵ زلزله لرزید
در هفته گذشته ۱۳ زلزله در ۱۰ شهر استان کرمان با بزرگای بین ۲.۵ تا ۴.۵ به ثبت رسید، ضمن آنکه زیرآب استان مازندران با ۵ زلزله لرزید و تخت استان هرمزگان زلزلهای به بزرگای ۴.۲ را تجربه کرد.
انتهای پیام