اسرائیل توان نظامی سوریه را نابود کرده است
۱۵/۱۰/۱۴۰۳دولتمردان الگوی مردم برای مصرف صحیح باشند/الگوی صحیح مصرف برای مردم تبیین شود
۱۵/۱۰/۱۴۰۳چالشهای فرسودگی ناوگان حملونقل مسافری؛ از افزایش تصادفات جادهای تا تشدید آلودگی هوا
فرسودگی ناوگان حملونقل مسافری تاثیر مستقیمی بر افزایش تصادفات و تلفات جادهای، مصرف سوخت و اثرات زیستمحیطی دارد از اینرو توسعه و نوسازی ناوگان حملونقل عمومی مسافری باید مورد توجه قرار گیرد.
در سالهای اخیر افزایش هزینههای مربوط به ارائه خدمات حملونقل بهویژه در بخش عمومی مسافری جادهای نظیر هزینههای سرمایهگذاری اولیه، تعمیر و نگهداری، اقلام لوازم یدکی و مصرفی باعث شده که سرمایهگذاران بخش خصوصی نیز تمایل کمتری به سرمایهگذاری در توسعه و نوسازی ناوگان جادهای در بخش مسافری داشته باشند.
حمایت همهجانبه از توسعه و نوسازی حملونقل عمومی مسافری در کشور باید در دستور کار قرار گیرد تا ایجاد توازن اقتصادی در این بخش محقق شود، در غیر اینصورت سرمایهگذران بخش خصوصی در توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی بخش مسافری سرمایهگذاری لازم را انجام نمیدهند که ممکن است تبعاتی به همراه داشته باشد.
افزایش استفاده از خودروهای شخصی، افزایش تصادفات و تلفات جادهای، فشار مضاعف به بخش ضعیف جامعه ناشی از عدم دسترسی مطلوب به بلیتهای اتوبوس و سایر وسایل نقلیه بخش مسافری جادهای، بخشی از این تاثیرات نامطلوب است.
ثبت سفارش بیش از ۱۵ هزار دستگاه ناوگان در بخش مسافری و باری
رضا اکبری، معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با میزان درمورد نوسازی و واردات ناوگان حملونقل به کشور، گفت: باتوجه به قوانین بودجه سنواتی، تکالیفی مشخص شده که در این زمینه قانون ساماندهی صنعت خودرو نیز وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرده که نیاز سالانهاش را به وزارت صمت اعلام کند.
وی ادامه داد: اعلام نیاز باید در ۲ بخش مسافری و باری انجام شود که در این بخشها نیاز سالانه ناوگان به وزارت صمت اعلام شده است.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به مصوبه نوسازی ۸۵ هزار ناوگان اظهار کرد: این مصوبه مربوط به شورای اقتصاد است و از محل ماده ۱۲ صرفهجویی سوخت بوده و منابع آن از سوی وزارت نفت و سازمان هدفمندی یارانهها باید تامین شود.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی علاوه بر مصوبه بالا، ۲ هزار دستگاه نیز مصوبه دولت بهنام ناوگان اتوبوسی اربعین است که این مصوبه از سوی وزارت صمت در حال پیگیری است.
اکبری با اشاره به اینکه از اتوبوسهای مربوط به اربعین تاکنون حدود ۱۰۰ دستگاه تهیه شده عنوان کرد: بیش از ۱۵ هزار دستگاه ناوگان نیز در بخش مسافری و باری ثبت سفارش شده که در حال طیکردن فرآیند ورود به کشور است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در توضیح زمان ورود این اتوبوسها به ناوگان حملونقل کشور گفت: تلاش میشود مصوبه ۲ هزار دستگاه اتوبوس هرچه سریعتر عملی شود؛ بخشی از تسهیلات آن تامین شده و مراحل طولانی اداری تاخیر زیادی در مسیر ایجاد کرده است.
فرسودگی ۶۰ درصد ناوگان اتوبوسی در کشور
همچنین داریوش باقرجوان، مدیرکل دفتر حملونقل مسافری سازمان راهداری، در گفتوگو با میزان گفت: درحال حاضر ۱۴ هزار و ۲۰۰ناوگان اتوبوسی در کشور وجود دارد که دارای کارت هوشمند فعال هستند و از این تعداد حدود ۶۰ درصد بالای ۱۵ سال سن دارند ومشمول جابهجایی و تعویض ماشین هستند.
وی در مورد مباحث مرتبط با نوسازی ناوگان مسافری اظهار کرد: در این مورد بیشتر تاکید بر این است که بتوانیم از ظرفیت تولیدداخلاستفاده کنیم که در همین زمینه نیز تعدادی از تولیدکنندگان اعلام آمادگی کردهاند.
به گفته مدیرکل دفتر حملونقل مسافری سازمان راهداری، این تولیدکنندگان محصولات جدیدی طراحی و عرضه کردهاند که در مرحلهپیشنمایش است.
باقرجوان تصریح کرد: برای ارتقای تولید داخل تسهیلاتی نیز درنظر گرفته شده است تا استفاده از توان تولیدداخل در بحث نوسازیناوگان اتوبوسی سرعت بگیرد.
مدیرکل دفتر حملونقل مسافری سازمان راهداری با اشاره به پیگیری مباحث مرتبط با واردات ناوگان اتوبوسی گفت: اگرچه هنوز توفیقزیادی نبوده که بتونیم از این قضیه استفاده کنیم اما فعلا تمرکز بر بحث استفاده از توان داخلی است که مطمئنا مزیت بیشتری هم دارد.
انتهای پیام/