به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، عاطفه سعیدی نژاد، رئیس بنیاد ملی ـ مردمی نهضت پیشرفت بانوان در حاشیه اختتامیه جشنواره فیلم عمار در نشستی با عنوان (زن در خانواده و اجتماع) که با حضور زینب شریعتمدار، استاد دانشگاه و فعال رسانه ای زن و خانواده در عرصه بین الملل با بیان اینکه بنیاد ملی ـ مردمی نهضت پیشرفت بانوان به عنوان حلقه میانی به دنبال توسعه شبکه کنشگری بانوان در عرصه های اولویت دار کشور است، گفت: واقعیت این است که عرصه هنر یک عرصه مهم و حتما اثرگذار ناظر به ظرفیت ویژه زنان است و متاسفانه متناظر با ظرفیتی که امروز زنان کشور ما می توانند در عرصه هنر و رسانه تجلی داشته باشند، ما میدان و بستر آماده برای این جنس کنشگری ها فراهم نکرده ایم.
وی اظهار کرد: امروزه در رسانه، تولید مدیای مردمی یک جریان مهم و قابل توجهی است و بسترسازی برای حضور بانوان در چنین عرصه ای یکی از رسالتهای جدی ما در نهضت پیشرفت بانوان است.
سعیدی نژاد افزود: جشنواره مردمی عمار به عنوان یک فرصت ارزشمند برای توسعه ظرفتهای مردمی در امر هنر و رسانه، ما را بر این داشت که در این فضا ظرفیت زنان را بیش از گذشته مورد توجه قرار دهیم.
وی بیان کرد: اینجا زن از چند منظر قابل اعتناست. زن به مثابه مخاطب این صحنه و زن به مثابه موضوع و کنشگر؛ یعنی هم آثاری که به موضوع زن پرداخته اند برای ما موضوعیت دارد و هم کنش بانوان مورد توجه است، اینکه کنش هایی که در فیلم های عمار پرداخته می شود چقدر با الگوی مترقی ما در انقلاب اسلامی قابل سنجش است.
رئیس بنیاد ملی ـ مردمی نهضت پیشرفت بانوان گفت: خوشبختانه به برکت انقلاب اسلامی و مفاهیم غنی شیعی، الگوی متفاوتی برای جهانیان در حوزه زنان باید عرضه کنیم که هم یک جنس کنشگری و توجه جدی در فضای خانه و خانواده و به نوعی مدیریت زن را در خانواده به رسمیت شناخته و هم اثرگذاری زنان را در اجتماع نشان می دهد. این مدل تنوعی از الگوها را می تواند به خود اختصاص دهد و نگاه ما در جشنواره این است که بتوانیم این تنوع را در آثار مختلف پیدا کنیم و یا توجهی را در تولیدکنندگان ایجاد کنیم که به این تنوع بپردازند. جامعه ما به فهم این ظرفیت احتیاج دارد و ما به مرور باید قابلیت این را داشته باشیم که این ظرفیت را به جامعه بین الملل معرفی کنیم.
وی اظهار کرد: حضور ما در این جشنواره برای سال اول بود. رویکردهای مهم محتوایی که در نهضت پیشرفت بانوان در امر کنشگری بانوان در حوزه زن و خانواده و در حوزه تربیت دختران وجود دارد، موضوعات جذاب برای آینده فیلم سازی خواهد بود که باید مورد توجه قرار گیرد.
سعیدی نژاد عنوان کرد: بنیاد ملی ـ مردمی نهضت پیشرفت بانوان اولا با یک نگاه فرهنگی به مسائل خودش را شکل داد و در زیست بوم فرهنگی و تبلیغی کشور خودش را تعریف کرد، اما آن چیزی که در طول زمان برای ما روشن شد نسبت به اینکه اگر ما بخواهیم نسبت به ظرفیت امروز زنان کشورمان، ظرفیت های بالفعل که وجود دارد و خوب روایت نشده و حتی ظرفیت های بالقوه که باید جهت پیدا کند و در جای خود به شکوفایی برسد را به ظهور برسانیم و در میدان تبدیل به یک رویکرد باشکوهی توسط زنان کنیم، ناگزیر به رسانه نیاز داریم و بدون رسانه امروز در میدان فضای فرهنگی نمی توانیم توفیق چندانی داشته باشیم.
وی افزود: رسانه یکی از واقعیت های امروز جامعه از منظر هویت سازی و کنش های مهم اجتماعی است. شاید یکی از مشکلات امروز ما روایت نادرست یا روایت نکردن از واقعیت های متعالی است که در زندگی زنان ما در گذشته پررنگ بوده و چون خوب روایت نشده امروز مورد توجه جامعه زنان ما نیست. زدن عینکی که توجه جامعه را برانگیزد، امر مهمی است. به عنوان مثال در رابطه با موقعیت های مهمی که یک زن می تواند در فضای فامیل خلق کند. اثرگذاری یک زن در فضای فامیل اولا موجب ایجاد همبستگی و انسجام فامیلی و بعد حل مسائل می شود که کاملا متناسب با آموزه های دینی است.
رئیس بنیاد ملی ـ مردمی نهضت پیشرفت بانوان بیان کرد: در حوزه آسیب های اجتماعی مسائلی از جنس اعتیاد، کاهش فرزند آوری و کمبود اشتغال و ازدواج و … مسائل لایه اول کشور تلقی می شود و همه این موارد در فضای فامیلی که همدیگر را مراقبت می کنند قابل حل است و این توجه باعث می شود جنس زن امروز دعوت شود
به فعالیت هایی در فضای فامیل خود، سابقا این فعالیت ها خیلی پررنگ بود اما امروز چون مورد توجه قرار نگرفته و شأنیت بخشی به این فعالیت ها صورت نگرفته، می بینیم که این فعالیت ها روز به روز کمتر می شود هرچند قائل به این هستیم که ظرفیت فضای ارحام و فامیل در جامعه ایرانی هنوز ظرفیت بالایی است اما نیاز به مراقبت دارد.
وی در ادامه عنوان کرد: یکی از عرصه هایی که برای بانوان لازم می دانیم این است که باید زبان بانوان در گفتن حقایق و ضرورت هایی که می فهمند و درست می فهمند و جامعه به آن نیاز دارد باز شود؛ یعنی بانوانی که می توانند برای جامعه رهاوردهای معرفتی داشته باشند باید سخن گفتن برایشان ساده شود و راحت بتوانند تولیداتی در فضای رسانه داشته باشند که با المانهای دینی ما نیز سازگاری داشته باشد. ایجاد عرصه به صورت مردمی یکی از ماموریت های ما در نهضت پیشرفت بانوان است. امروز در دنیا هم در لایه کنش و هم در لایه مخاطب، انبوه مخاطبان را در عرصه رسانه داریم اما متاسفانه این کنش ها به صورت فعالانه و از دایره معرفت دینی شکل نگرفته است.
سعیدی نژاد عنوان کرد: نگاه ما در نهضت پیشرفت بانوان این است که ناظر به پیشرفت کشور، نیازی که به حضور بانوان داریم را بتوانیم احیا کنیم و این بسترسازی را رسالت خودمان می دانیم و در اینجا اعلام می کنیم که عزیزانی که در حوزه کارگردانی، فیلم نامه نویسی و تهیه کنندگی می خواهند تولیدات آثار در موضوعاتی اینچنینی که کشور نیاز دارد، داشته باشند تلاش می کنیم که این آثار توسط ظرفیت های دیگر در کشور دیده شود و به نوعی حمایت شوند.
وی گفت: یکی از گفتمانهای مهم و موثر که به سمتش رفتیم بحث ترسیم آینده کشور است. از ترسیم ایران آینده با عنوان «ایران ۱۴۴۰» یاد می کنیم. امروز اگر کشور بخواهد به سوی مقاصد عالی در مسیر پیشرفت کشور حرکت کند و به نوعی گام دوم انقلاب اسلامی آن گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی انتظار دارند محقق شود باید افق ۱۴۴۰ برای جامعه ترسیم شود. یکی از رسالتهای ما به جهت موضوعی در فعالیتی که در «همای زرین» تعریف شده توجهی است که جامعه رسانه ای ما می تواند به ترسیم ایران آینده داشته باشد و حتی به صورت خاص تر نقشی که بانوان در شکل گیری آینده می توانند داشته باشند.
رئیس بنیاد ملی ـ مردمی نهضت پیشرفت بانوان اظهار کرد: یکی دیگر از ظرفیت ها در نهضت پیشرفت بانوان با عنوان حرف آورد است که جایی برای دیده و شنیده شدن حرفهای بانوان است، درواقع به دنبال ساخت سکو و جایگاه به عنوان سکوی مردمی بانوان هستیم که جایی باشد بانوان بتوانند مسائل و نیازهای به حقشان را در حوزه های مختلف مطرح کنند، این رویکرد، رویکردی است که می تواند حتی به تولید آثار متفاوتی با آنچه امروز در جشنواره عمار داریم برسد.
وی تصریح کرد: حرف آوردی های ما در سال آینده در جشنواره عمار می توانند تولید آثاری در زمینه نیازهای عمومی مبتلابه جامعه زنان داشته باشند و بیان کردن درست این نیازها انشاالله زمینه برآورده شدن به حق نیازها را فراهم خواهد کرد.
انتهای پیام