به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، مطالعه جدید مرکز علوم بهداشت دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو(UT Health San Antonio) نشان داده است که استفاده از یک اپلیکیشن تلفن هوشمند به عنوان درمان حمایتی همراه با دارو، باعث میشود بیماران مبتلا به اختلال مصرف مواد مخدر روزهای مصرف خود را کاهش دهند و مدت طولانیتری در دوره درمان بمانند.
به نقل از مدیکالاکسپرس، یک مطالعه بر روی ۶۰۰ بیمار نشان داد که کسانی که استفاده از این اپلیکیشن را در کنار دارو انتخاب کردند، روزهای مصرف مواد مخدر خود را ۳۵ درصد در مقایسه با افرادی که فقط با دارو درمان میشدند، کاهش دادند. علاوه بر این، کاربران اپلیکیشن تقریبا ۱۹ درصد بیشتر از افرادی که تنها با دارو درمان میشدند، در دوره درمان باقی ماندند.
الیز مارینو(Elise Marino)، مدیر عملیات تحقیقاتی میگوید: این یافتهها نشان میدهد که افزایش دارو برای اختلال مصرف مواد مخدر با مدیریت پیشامد غیرمترقبه مبتنی بر اپلیکیشن ممکن است مزایای بالینی برای بیماران داشته باشد.
گسترش در دسترس بودن مدیریت پیشامد غیرمترقبه مبتنی بر اپلیکیشن ممکن است به کاهش بار اجتماعی، اقتصادی و شخصی بسیار زیاد مصرف مواد مخدر کمک کند.
این مطالعه نشان میدهد که اپلیکیشن تلفن هوشمند میتواند به کاهش مصرف مواد مخدر کمک کند و بیماران را در طول دوره درمان نگه دارد.
نیاز به افزایش دارو
اختلال مصرف مواد مخدر همچنان یک بحران به شمار میرود و به عوارض و مرگ و میر قابل توجهی منجر میشود. این مطالعه خاطرنشان میکند که هزینه اجتماعی سالانه آن در ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ به ۹۶۸.۹ میلیارد دلار رسیده است.
مصرف دارو برای اختلال مصرف مواد مخدر به عنوان تنها درمان مبتنی بر شواهد برای این بیماری شناخته شده است. این درمان به طور قابل توجهی عوارض و مرگ و میر مرتبط با مواد مخدر را کاهش میدهد و مزایای ثابتی در صرفهجویی در هزینهها دارد.
با این حال، برخی از بیماران همچنان مشکلاتی را در کاهش مصرف مواد مخدر و ادامه درمان خود تجربه میکنند که به نیاز به افزایش دارو دارد.
یکی از درمانها، مدیریت پیشامد غیرمترقبه است که مشوقهای مالی را برای دستیابی به اهداف درمان فراهم میکند.
این درمان به طور سنتی در کلینیکها ارائه میشود و در حالی که یافتهها متفاوت بوده است، بررسیها و مطالعات متعدد نشان دادهاند که افرادی که با دارو به علاوه مدیریت پیشامد غیرمترقبه درمان میشوند، به نتایج بهتری دست مییابند.
با این حال، یک محدودیت طولانی مدت این است که بیماران باید در هفته برای درمان در چندین قرار ملاقات حضوری شرکت کنند و با همهگیری کووید-۱۹، بسیاری تمایلی به ملاقات حضوری نداشتند. موانع دیگر مانند حمل و نقل، فاصله از کلینیک و مراقبت از کودک، از دلایل دیگری است که استفاده از فناوریهای جدید را تبدیل به گزینهای مناسب میکند.
یک اپلیکیشن
یکی از این فناوریها اپلیکیشن WEconnect Health CM تلفنهای هوشمند است. این برنامه مدیریت پیشامد غیرمترقبه مبتنی بر شواهد را به صورت تعبیه شده ارائه میدهد.
این اپلیکیشن علاوه بر ارائه اهداف رفتاری مرتبط با مواد، به بیماران این امکان را میدهد تا اهداف روزانهای را تعیین کنند که از نظر شخصی معنادار هستند، چه در رابطه با مصرف مواد و چه موارد دیگر، مانند پیادهروی یا مطالعه.
این اپلیکیشن همچنین دارای پلتفرمی برای پیگیری پیشرفت بیماران است و گزینههای تشویقی برای تکمیل اهداف روزانه تعیین میکند. علاوه بر این، پشتیبانی همتایان و جلسات آنلاین ارائه میشود. برخلاف روشهای سنتی، این اپلیکیشن به بیماران این امکان را میدهد تا در مورد اهداف خود برای درمان تصمیم بگیرند.
در این تحقیق جدید، دانشمندان تصمیم گرفتند تا ارزیابی کنند که آیا افزایش دارو با مدیریت پیشامد غیرمترقبه مبتنی بر برنامه با روزهای کمتر استفاده از مواد مخدر در پایان درمان و ماندگاری بیشتر در دوره درمان مرتبط است یا خیر.
نتایج نشان داد که افرادی که تصمیم گرفتند دارو به همراه مدیریت پیشامد غیرمترقبه مبتنی بر اپلیکیشن دریافت کنند، میانگین مدت زمان مصرف مواد مخدر خود را در پایان درمان ۸.۴ روز گزارش کردند در حالی که برای کسانی که فقط دارو را انتخاب کردند، ۱۲ روز گزارش شد. تجزیه و تحلیل حفظ نشان داد که بیمارانی که دریافت دارو به علاوه مدیریت پیشامد غیرمترقبه مبتنی بر اپلیکیشن را انتخاب کردند، به طور متوسط ۲۹۰.۲ روز در طول دوره درمان خود باقی ماندند، در مقایسه با ۲۳۶.۱ روز برای کسانی که فقط دارو را دریافت کردند.
محققان نتیجهگیری کردند که این نتایج امیدوارکننده هستند و اهمیت بالقوه تصمیم بیمار برای استفاده از مدیریت پیشامد غیرمترقبه مبتنی بر اپلیکیشن را نشان میدهند.
انتهای پیام