به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، رژیم صهیونیستی مکررا در روند مذاکرات کارشکنی میکند و حماس اصرار خود را مبنی بر اینکه تلآویو به آتشبس دائمی متعهد شود، تجدید کرد، مسالهای که صهیونیستها مدتهاست آن را رد کردهاند.
فقدان پیشرفت در آتشبس برای جنگی که رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر در غزه و دیگر مناطق به راه انداخته و جان بیش از ۴۵ هزار فلسطینی را گرفته است، ضربه ای به تیم «جو بایدن» رئیسجمهور دموکرات آمریکاست که زمان و سرمایه سیاسی قابل توجهی را برای فشار بیثمر برای عقد توافق سرمایهگذاری کرده است.
در اراضی اشغالی، خانوادههای اسرای صهیونیست فشار زیادی بر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی وارد میکنند تا به توافقی برسند که آزادی آنها را تضمین کند، با این استدلال که هر روز اسارت، زندگی و رفاه آنها را به خطر میاندازد.
پس از آن که مقاومت حزبالله لبنان در اواخر نوامبر به آتشبس با تلآویو رسید، امیدها برای توافق در غزه افزایش یافت و میانجیها امیدوار بودند که بتواند به سمت توافق دیگری حرکت کنند. حماس در آن زمان به میانجیها گفت مایل است بحث بر سر پایان دائمی درگیریها در غزه را به دور بعدی مذاکرات موکول کند و این امیدواری را ایجاد کرد که در ازای توقف درگیریها، حداقل تعدادی از اسرا آزاد شوند.
به گفته میانجیها، طرفها در حال بررسی یک دوره آتشبس ۶۰ روزه بودند که منجر به آزادی ۳۰ اسیر صهیونیست در غزه میشد.
به گزارش والاستریتژورنال، آنها گفتند که در عوض، رژیم صهیونیستی اسرای فلسطینی را آزاد میکند و اجازه میدهد کمکهای بشردوستانه بیشتری به غزه سرازیر شود. «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید، پس از دیدار اواسط دسامبر با نتانیاهو در قدس گفت فکر میکند توافق آزادی اسرا و آتشبس در غزه نزدیک است.
اما مذاکرات با عمیقتر شدن جزئیات متوقف شد و هر ۲ طرف مواضع خود را سختتر کردند.
براساس گزارش والاستریتژورنال، میانجیها گفتند که رژیم صهیونیستی اصرار داشت که در هر مبادلهای فقط اسیران زنده را دریافت کند و از آزادی برخی از اسرای فلسطینی که حماس به دنبال آن بودند، خودداری کرد، در حالی که این گروه مقاومت فلسطین خواست خود را برای پایان دادن به جنگ احیا کرد.
دفتر نتانیاهو درخواست اظهار نظر را رد کرد، اما حماس را علنا به زیر پا گذاشتن تعهداتش متهم کرد. حماس هم رژیم صهیونیستی را به تغییر شرایط خواستههایش متهم کرد، اما گفت که مذاکرات گرچه به تعویق افتاده، اما هنوز شکست نخورده است. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم به درخواست برای اظهار نظر پاسخی نداد.
«جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا جمعه گذشته گفت: «ما تا جایی که میتوانیم به کار روی این موضوع ادامه میدهیم تا تلاش کنیم تا قبل از ترک قدرت، یک توافق آتشبس برقرار کنیم.» او افزود: «به دلیل ایجاد موانع یا امتناع از حرکت در مورد هر یک از این جزئیات است که ما هنوز به نتیجه نرسیدهایم.»
یک مقام آمریکایی گفت که ساختار توافق احتمالی از بهار تغییر نکرده، اما مهمترین موضوعی که اکنون ۲ طرف را از هم جدا میکند درباره اسیران صهیونیست و زندانیان فلسطینی است. این شکست بر تداوم بیاعتمادی و شکاف بین ۲ طرف علیرغم بیش از یک سال جنگ و ماهها تلاش ایالات متحده، مصر و قطر برای رسیدن به توافق آنها تاکید میکند.
به گفته مقامات بهداشتی فلسطین از زمان حملات ۷ اکتبر، بیش از ۴۵ هزار فلسطینی در غزه به شهادت رسیدهاند. همچنین وضعیت بشردوستانه به شدت بغرنج شده و حملات شدید صهیونیستها در شمال نوار غزه ادامه یافته است.
میانجیهای عرب گفتند که انتظار دارند هر ۲ طرف پس از روی کار آمدن دولت جدید در واشنگتن به میز مذاکره بازگردند. در همین حال «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» با لحنی تهدیدآمیز گفت اگر اسرای صهیونیست قبل از آغاز به کار او در ژانویه آزاد نشوند، «در خاورمیانه جهنمی به پا میکنم.»
رژیم صهیونیستی میگوید ۹۶ اسیر در غزه باقی ماندهاند که بیشتر آنها سکنه اراضی اشغالی هستند. آنها شامل افراد دوتابعیتی و حداقل ۳۰ اسیری هستند که تلآویو به این نتیجه رسیده است که دیگر زنده نیستند. چهار اسیر دیگر که قبل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ گرفته شده بودند، مجموع آنها را به ۱۰۰ نفر میرساند.
حماس تاکنون فهرست کاملی از اسیران صهیونیست را به میانجیها ارائه نکرده و گفته است که برای تأیید مکان و شرایط آنها به زمان و مکث بیشتری در جنگ نیاز دارد.
به گفته میانجیها، این جنبش مقاومت فلسطینی اکنون از آمریکا، قطر و مصر ضمانت میخواهد که مذاکرات برای آتشبس دائمی و خروج کامل نیروهای رژیم صهیونیستی از غزه پس از تکمیل توافق اولیه ادامه یابد.
بیشتر جمعیت ۲.۲ میلیون نفری غزه به دلیل جنگ آواره شدهاند و بسیاری از مردم در چادرهای موقت در نزدیکی ساحل در جنوب غزه زندگی میکنند. با کاهش دما و وقوع طوفانهای متوالی در این منطقه، مردم غزه میگویند که شرایط در اردوگاهها سختتر میشود و هر روز کودکان فلسطینی بیشتری بر اثر سرما و کمبود دارو و تجهیزات به شهادت میرسند.
انتهای پیام