به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، این شرکت دانشبنیان به عنوان یک شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری اصفهان دارای محصولات صنعتی و آزمایشگاهی پیشرفته است و تاکنون به دانش فنی ساخت انواع کوپلینگهای مغناطیسی مخصوص راکتورهای تحت فشار، کوپلینگ مغناطیسی کابل جمعکنها، راکتورهای صنعتی و آزمایشگاهی همزندار تحت فشار بالا، اتوکلاوهای صنعتی و آزمایشگاهی، فرمانتور، کندانسور و مخازن تحت فشار دست یافته است.
کوپلینگ (Coupling) به معنی اتصال دهنده دو قطعه و برای اتصال دو شفت به یکدیگر استفاده میشود. یکی از موارد استفاده آن در راهآهن است، هنگامی که میخواهند دو ریل را به یکدیگر متصل کنند. وظیفه این موتور انتقال قدرت، گشتاور و سرعت از یک محور به محور دیگر است.
برای آنکه بتوان قدرت را از ماشینهای محرک به قطعات متحرک منتقل کرد، باید از تسمه، کلاچ، کوپلینگ، چرخ دندهها و یا سایر ابزار استفاده کرد. در واقع کوپلینگ در صنعت، یک عنصر مهم در اتصال و انتقال حرکت و قدرت بین دو شفت مجزا به شمار میرود.
این شرکت دانشبنیان توانست با تکیه بر دانش و توان نیروهای جوان، نسل سوم از کوپلینگهای مغناطیسی خود را که قابلیت شستشو دارند و در دسترس بودن این قطعه در برخی از راکتورها ضروری است، روانه بازار کند. همچنین در سال ۱۴۰۲ توانست به عنوان اولین شرکت کوپلینگ مغناطیسی کابل جمعکنها را به طور کامل بومیسازی و نیاز کشور را در این خصوص تامین کند.
برگ زرین دیگر این شرکت استفاده از پروانه دیسپرسر در میکسرهای دابل پلانتری (سیارهای) در سال ۱۴۰۲ است که برای اولین بار در ایران به تولید رساند. تمامی محصولات این شرکت دارای گارانتی یک ساله و خدمات پس از فروش ۱۰ ساله است.
محمدرضا فاضلی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به طراحی و ساخت میکسرهای دو پروانه سیارهای در این شرکت، گفت: این نوع همزنها دارای دو پروانه هستند که هریک از پروانهها علاوه بر چرخش حول محور خود (حرکت دورانی)، به صورت همزمان حول محور مخزن نیز میچرخند (حرکت انتقالی یا سیارهای) و با فاصله بسیار کمی از دیوارهها، مواد را به مرکز میکس هدایت و مخلوط میکنند.
وی اظهار کرد: این میکسرها برای مخلوط کردن مواد با ویسکوزیته بالا (تا ۸ میلیون سانتی پویز) مانند مواد رزین، چسب، بتن و خمیر که حالت چسبنده دارند، مورد استفاده قرار میگیرد و با استفاده از آن میتوان زمان میکس مواد را به حداقل رساند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان خاطر نشان کرد: نحوه چرخش پروانهها و فاصله کم آنها از جداره مخزن و یکدیگر منجر به ایجاد نیروی برشی قابل ملاحظه به منظور اختلاط مؤثر، کاهش زمان اختلاط و همچنین همگن شدن محصول نهایی به طور کامل خواهد شد.
وی تاکید کرد: در میکسرهای معمولی تک پروانهای و در دو پروانهای با محورهای ثابت، امکان هم زدن مواد با ویسکوزیته بالا وجود ندارد و مواد به ظرف یا پروانه میچسبند و با فرار از محوطه میکس، در یک فضای مرده با هم میکس نمیشوند.
به گفته این فناور، از این دستگاه برای تولید چسبهای صنعتی، چسب و جوهرهای رسانا، خمیر باتری، خمیر سیلیکونی، کامپوزیتهای سبک، خمیرهای پزشکی، ترکیبات و مواد مربوط به دندانپزشکی، کرم و لوسیونهای غلیظ و چسبناک، ژلهای دارویی، مواد درزگیری نظیر اورتان، خمیر سیمان، دوغابهای مغناطیسی، خمیر لحیم کاری، روان کنندهها و مواد چسبنده در صنایع نظامی استفاده میشود.
فاضلی، راکتور همزندار تحت فشار را از دیگر دستاوردهای این شرکت دانست و اظهار کرد: این راکتورها، تجهیزاتی هستند که در آنها واکنشهای شیمیایی در دما و فشار و شرایط اختلاط مشخص و کنترل شدهای انجام میشود و طی آن مواد اولیه خام جامد، مایع و یا گاز به محصولات مورد نیاز تبدیل میشوند که در صنایع مختلفی نظیر نفت، پتروشیمی، صنایع شیمیایی، رنگ و رزین و پلیمر مورد استفاده قرار میگیرند.
وی تاکید کرد: ساخت راکتور همزندار با فشار بالا که قادر باشد در عین داشتن فشار و دمای بالا، فرآیند همزدن را برای اپراتور فراهم کند، از نیازهای کشور بود و ما با تکیه بر توانمندی جوانان، امکان طراحی و ساخت کوپلینگهای مغناطیسی خاص (تحمل فشار بالا و کنترل دما در مگنتها با آرایش خاص آنان) در این راکتورها و حل مشکلات فنی مختلف مربوط را فراهم کردیم.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان خاطر نشان کرد: هماکنون قادریم راکتورها را از خلأ تا فشار ۴۰۰ بار و از دمای زیر صفر تا دمای ۶۰۰ درجه سانتیگراد طراحی کنیم و بسازیم.
فاضلی با بیان اینکه این دستگاه در کشورهایی چون چین، آمریکا و هند ساخته میشود، مزیت رقابتی نمونه ایرانی این دستگاه را قیمت تمام شده آن دانست و یادآور شد: این محصول ظرفیت صادرات به کشورهای آسیایی را دارد و ما در این مسیر گامهایی را برداشتهایم.
انتهای پیام