به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، «عبدالامیر یارالله»، رئیس ستاد نیروهای ویژه ارتش عراق و «عبدالعزیز المحمداوی»، رئیس ستاد الحشد الشعبی و «خیر الله عیسی»، فرمانده گارد مرزی نیروهای حوزه دوم در مورد سطح آمادگی نیروهای امنیتی و الحشد الشعبی برای حفاظت از مرزهای عراق در برابر هرگونه عواقب احتمالی مطلع شدند.
طبق گزارش العهد، روسای ستاد کل ارتش و نیروهای الحشد از تلاشهای بسیج امنیتی از ابتدای حوادث و تحولات اخیر در سوریه در راستای ارتقای امنیت مرزهای عراق و سوریه در راستای اجرای دستورات فرماندهی کل قوا قدردانی کردند و در عین حال بر ضرورت تداوم حرکت امنیتی، همکاری و هماهنگی تاکید کردند.
در بیانیه منتشر شده از سوی الحشد الشعبی آمده است: روسای ستاد ارتش و الحشد الشعبی وارد فرماندهی عملیات الانبار در شهر القائم در مرز با سوریه در غرب عراق شدند و مورد استقبال نیروهای ارتش قرار گرفتند. «قاسم مصلح» فرمانده عملیات الانبار و تعدادی از فرماندهان میدانی، بلافاصله در یک جلسه امنیتی به بحث و بررسی درباره آخرین آمادگیهای امنیتی برای تامین امنیت مرزهای عراق و سوریه پرداختند.
در این بیانیه آمده است که المحمداوی بر پایبندی به دستورات و توصیههای فرمانده کل ارتش عراق در کنترل مرزها و جلوگیری از هر گونه خطری که امنیت کشور را تهدید میکند، تاکید کرد.
او بر لزوم همکاری با نیروهای امنیتی ارتش، کشور و گارد مرزی عراق، ارتقای آمادگی کامل یگانهای نظامی و تشدید وظایف برای تامین امنیت نوار مرزی از هرگونه شرایط اضطراری احتمالی با مرز سوریه تاکید کرد.
این بازدید در حالی است که کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق روز یکشنبه (۲۹ دسامبر ۲۰۲۴) تأکید کرد که عراق از اصل نظامی کردن مرزها برای تامین امنیت بیش از ۶۰۰ کیلومتر با سوریه دوری میکند.
«مصطفی عجیل»، مشاور این کمیته و از اعضای پارلمان عراق در گفتوگو با «بغداد الیوم» گفت: «شتابگیری حوادث در سوریه، بغداد را بر آن داشت تا یک سری اقدامات پیشگیرانه را مستقیماً برای ایمنسازی بیش از ۶۰۰ کیلومتر از مرزها در چارچوب گزینههای کاملاً دفاعی انجام دهد و اولویتهای امنیت ملی کشور را در نظر بگیرد.
وی افزود: بیش از ۲۰ هزار نفر از تشکیلات مختلف در مراحل تقویت مستقیم چهار کمربند دفاعی در مسیرهای دوردست مرزی با سوریه برای ایمن سازی اراضی عراق از عملیات نفوذی یا هرگونه هدف گیری مستقیم اعزام شدند.
عجیل خاطرنشان کرد: «این اقدامات بخشی از روندهای نظامی سازی مرز نبود، بلکه عمدتاً بر سه عامل دیگر حمایت کننده از امنیت مرزی، از جمله دوربینهای حرارتی پیشرفته و پهپادها، مضاف بر تلاش اطلاعاتی متکی بود که نشان دهنده یک مسیر استراتژیک در تعیین اولویتها و ارائه تصویر روشنی از سیر وقایع است.
وی ادامه داد: مرزهای با سوریه امن است و از ماهیت اقداماتی که در سه هفته گذشته انجام شده است اطمینان وجود دارد. این اقدامات به عنوان گامهای فعالانه مستقیم در چشمانداز فرماندهی کل برای رسیدگی به چالشها و راههای مقابله با آن هستند.
همچنین «فالح الفیاض»، رئیس الحشد الشعبی روز جمعه اعلام کرد که نیروهای بسیج مردمی «برای مقابله با هرگونه وضعیت اضطراری که ممکن است ناشی از تحولات سوریه و قدرت گرفتن مخالفان مسلح در این کشور باشد، آماده هستند».
انتهای پیام