به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، یکی از شرکتهای دانشبنیان به عنوان بزرگترین واحد تولید تجهیزات پیشرفته و دستگاههای تمام اتوماتیک طیفسنجی و آنالیز ایران، به همت جمعی از متخصصین و اساتید فعال دانشگاه در حوزه دانشهای بنیادی در سال ۱۳۹۵ تأسیس شد و در حال حاضر، محصولات خود را در داخل و خارج از کشور به مراکز مختلف علمی، تحقیقاتی و صنعتی ارائه میکند.
این مجموعه در پنج بخش “طراحی سیستمها و دستگاههای حوزه اپتیک”، “اپتوالکترونیک و آنالایزرهای آنلاین”، “تولید ریجنتهای آزمایشگاهی”، “خدمات پس از فروش” “خدمات تعمیر و سرویس، مشاوره” و “انجام پروژههای اپتیک و الکترواپتیک صنعتی و دانشجویی” فعالیت دارد.
محمدجواد کارگر، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در گفتوگو با ایسنا، حوزه فعالیت این مجموعه را ساخت دستگاههای آنالیز و مواد شیمیایی مرتبط با آن در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، آب و فاضلاب، محیط زیست و معادن دانست و گفت: طراحی و ساخت دستگاههای اسپکتروفتومتر، COD آنالایزر آنلاین، اسپکتروفتومتر پرتابل و مواد شیمیایی و مصرفی مربوط به این دستگاهها از جمله محصولات تولیدی این شرکت به شمار میرود.
وی کیت یا تیوپهای تست سنجش گاز فوری را از دیگر دستاوردهای دانشبنیان این شرکت نام برد و ادامه داد: تیوب دتکتور (Detector Tube) یا همان لولههای آشکارساز، یک روش سریع، آسان و دقیق برای اندازهگیری گازهای هدف است. برای استفاده از این تیوپها از پمپهای مخصوص تیوپ دتکتور استفاده میشود. این لولههای آشکارساز یک روش اندازهگیری ساده برای تشخیص غلظت گاز سمی در نمونههای هوا هستند.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به اهمیت این محصول، اظهار کرد: کیتهای تست سنجش گاز فوری از پیچیدگی و دانش فنی بالایی برخوردارند، به طوری که ۹۹ درصد آن مبتنی بر دانش فنی است. این کیتها به صورت ویال طراحی و ساخته شدهاند و عملکرد آنها شبیه به آمپولهایی است که دو طرفشان شکسته میشود و در یک پمپ ساده قرار میگیرند.
وی اضافه کرد: از یک طرف پمپ، هوا را وارد ویال کرده و از طرف دیگر خارج میکند و به این ترتیب گازها و پارامترهای مختلف محیط شناسایی میشوند.
کارگر به بیان کاربردهای این محصول پرداخت و یادآور شد: یکی از اصلیترین کاربردهای این کیتها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است. هنگام راهاندازی مجدد پالایشگاهها یا پتروشیمیها پس از شاتدان، باید گاز موجود در خطوط و فضا در مدت زمان کمی مورد بررسی قرار گیرد؛ چرا که اگر این آنالیز در آزمایشگاهها انجام شود، زمانبر خواهد بود که در این صورت هزینههای زیادی را به صنعت تحمیل میکند، ولی با استفاده از این تیوبها در مدت چند ثانیه، نوع و میزان گاز موجود در فضا قابل اندازهگیری خواهد بود.
به گفته وی این محصول بهویژه در معادن کاربردهای حیاتی دارد و با آنالیز و تشخیص نوع گاز، قادر است از حوادث و تلفات در معادن جلوگیری کند.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان با تاکید بر اینکه ایران سومین کشور تولیدکننده این محصول پس از کشورهای آلمان و ژاپن است، خاطر نشان کرد: این محصول دارای دانش فنی هایتک است، به گونهای که کشور چین دانش فنی این محصول را در اختیار ندارد.
وی مزیت رقابتی کیتهای ایرانی شناسایی گاز نسبت به نمونههای خارجی را قیمت آنها عنوان کرد و ادامه داد: قیمت تمام شده تولید این کیتها ۵۰ درصد کمتر از نمونههای آلمانی و ژاپنی است؛ از این رو توانستیم نمونههایی از این کیتها را برای کشورهای عمان و امارات ارسال کنیم که با استقبال خوبی در کشورهای حوزه خلیج فارس مواجه شدیم.
انتهای پیام