روایت آسوشیتدپرس از روزگار کودکان کار در ترکیه
۰۶/۱۰/۱۴۰۳عارف: موفقیت هر پروژه باعث امیدآفرینی است
۰۶/۱۰/۱۴۰۳تقویت اتاق تعاون نیازمند ایجاد اکوسیستم حمایتی
دبیرکل خانه تعاونگران با بیان اینکه تقویت اتاق تعاون نیازمند ایجاد اکوسیستم حمایتی است، گفت: مهمترین چالش ها شامل این است که تعاونیها در ایران معمولاً کوچک مقیاس تر هستند و در بخشهای مختلف اقتصادی پراکندهاند.
علی حسین شهریور، دبیرکل خانه تعاونگران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه تقویت اتاق تعاون برای بخش تعاون ضروری است، گفت: تقویت اتاق تعاون نیازمند ایجاد اکوسیستم حمایتی است.
وی بیان کرد: اغلب در جلسات و در دیدار با تعاونگران این سوال را می پرسند که چرا علیرغم اینکه اهمیت بخش تعاون در اقتصاد کشور روزافزون است، اتاق تعاون هنوز به اندازه اتاق ایران نفوذ و قدرت کافی ندارد؟با توجه به اینکه این پرسش به دلایل مختلف به دغدغه مدیران تعاونیها تبدیل شده است و نظر به ضرورت تقویت جایگاه اتاق تعاون ایران، لازم است به آن پرداخته شود. اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران (معروف به اتاق ایران) و اتاق تعاون ایران هر دو نهادهای مهمی در اقتصاد کشور هستند که از منافع بخشهای خصوصی و تعاونی دفاع میکنند.
شهریور خاطرنشان کرد: تفاوت در جایگاه اتاق ایران و اتاق تعاون، موضوعی است که ریشه در تاریخ اقتصادی و اجتماعی کشور دارد و عوامل مختلفی مانند ماهیت، اهداف، اعضا، ساختار و فعالیتهای آنها، در آن دخیل هستند. برخی از مهمترین دلایل این تفاوت عبارتنداز:۱. اولین دلیل آن تاریخچه و سهم بخش خصوصی در توسعه اقتصادی است. اتاق بازرگانی سابقه طولانیتری در ایران دارد و از دیرباز به عنوان نماینده بخش خصوصی در تعامل با دولت بوده است. این سابقه طولانی، به اتاق بازرگانی اعتبار و نفوذ بیشتری بخشیده است.
وی گفت: بخش خصوصی در اقتصاد ایران همواره سهم قابل توجهی داشته است و اتاق بازرگانی به عنوان نماینده این بخش، از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است. اتاق بازرگانی ایران بر صادرات تمرکز ویژه دارد. با توجه به اهمیت صادرات در اقتصاد ایران، اتاق بازرگانی به عنوان نهادی که از منافع صادرکنندگان، بازرگانان، صنعتگران و صاحبان کسبوکار دفاع میکند، جایگاه ویژهای یافته است.
شهریور افزود: دومین دلیل آن به ساختار و عملکرد اتاق ایران بر می گردد. اتاق بازرگانی به دلیل سابقه طولانی و ارتباطات گستردهتر با دولت، توانسته است در تصمیمگیریهای کلان کشور نقش پررنگتری ایفا کند. اتاق بازرگانی معمولاً از منابع مالی بیشتری نسبت به اتاق تعاون ایران برخوردار است که به آن امکان میدهد فعالیتهای گستردهتری انجام دهد و از نظر مالی مستقلتر باشد.
شهریور ادامه داد: اتاق بازرگانی شامل طیف گستردهتری از کسبوکارها است که از نظر اندازه و نوع فعالیت متنوعتر هستند. این تنوع، به اتاق بازرگانی قدرت چانهزنی بیشتری در مقابل دولت میدهد.اتاق بازرگانی از ساختار مدیریتی قویتری برخوردار است و برنامههای مشخصی برای حمایت از بخش خصوصی دارد. در مقابل اتاق تعاون ایران علیرغم تلاشها و اقدامات سازنده ای که انجام می دهد.
وی با اشاره به چالشهایی پیش روی اتاق تعاون گفت: مهمترین چالش ها شامل این است که تعاونیها در ایران معمولاً کوچک مقیاس تر هستند و در بخشهای مختلف اقتصادی پراکندهاند. این پراکندگی، هماهنگی و سازماندهی آنها را دشوارتر میکند.
دبیرکل اتاق تعاونگران گفت: بخش تعاون در ایران نسبت به بخش خصوصی سابقه کمتری دارد و هنوز در حال شکلگیری است. این امر، به کمرنگی جایگاه اتاق تعاون در مقایسه با اتاق بازرگانی دامن زده است.اتاق تعاون به دلیل محدودیت منابع مالی، توانایی کمتری برای انجام فعالیتهای گسترده و تاثیرگذار دارد. علی رغم اینکه مدیران با تجربه و دارای سابقه چند دورهای، در هیئت رئیسه اتاق تعاون ایران عضویت دارند، اتاق تعاون در مقایسه با اتاق ایران با ضعفهایی در زمینه مدیریت، برنامهریزی و ارتباطات مواجه است و یک برنامه جامع برای توسعه بخش تعاون و حمایت از تعاونیها ندارد و به نظر میرسد نتوانسته است با تعاونیها ارتباطی پویا و کارآمد برقرار کند.
وی در بیان راهکارهای بهبود جایگاه اتاق تعاون گفت: اولین گام تقویت ساختار سازمانی است. اتاق تعاون باید ساختار سازمانی خود را تقویت کرده و ارتباطات بین تعاونیها را گسترش دهد.اتاق تعاون باید به دنبال افزایش منابع مالی خود باشد تا بتواند فعالیتهای گستردهتری انجام دهد. همچنین حمایت از توسعه تعاونیهای بزرگتر و تخصصیتر و فراهم نمودن زمینه عضویت و ارایه خدمات به آنها میتواند به تقویت جایگاه اتاق تعاون کمک کند.تدوین برنامه جامع و بلندمدت برای حمایت و توسعه بخش تعاون، تنظیم برنامه های عملیاتی سالانه و تقویت بدنه کارشناسی میتواند در ارتقای جایگاه اتاق تاثیرگذار باشد.
شهریور اظهار داشت: ایجاد ارتباط موثر با دولت نیز بسیار مهم است. اتاق تعاون باید ارتباط خود را با دولت تقویت کرده و به عنوان یک شریک راهبردی در تصمیمگیریهای کلان کشور نقش ایفا کند.تقویت اتاقهای تعاون استانها، تأسیس اتاقهای تعاون شهرستانی و همکاری با سایر کنشگران بخش تعاون قدرت چانهزنی، گسترش ارتباطات و تأثیرگذاری اتاق تعاون را افزایش خواهد داد.ترویج فرهنگ تعاون در جامعه و افزایش آگاهی مردم نسبت به مزایای تعاونیها، میتواند هم به رشد و توسعه بخش تعاون و هم به ارتقای جایگاه اتاق تعاون ایران کمک کند.
وی با بیان اینکه اتاق تعاون نماینده بخش تعاونی است افزود: هدف آن حمایت از تعاونیها و توسعه بخش تعاون در اقتصاد کشور است. این اتاق به دنبال ایجاد تعادل بین منافع فردی و جمعی و ترویج همکاری و مشارکت در بین اعضا است. بنابراین تقویت اتاق تعاون ضرورتی اجتنابناپذیر است و در همین راستا بهبود جایگاه اتاق تعاون، نیازمند تلاشهای مشترک دولت، اتاق تعاون، تعاونیها و سایر کنشگران بخش تعاون است. با اتخاذ راهکارهای مناسب و ایجاد یک اکوسیستم حمایتی، میتوان به تقویت جایگاه اتاق تعاون و افزایش نقش آن در اقتصاد کشور و رونق فعالیتهای تعاونیها امیدوار بود.
دبیرکل خانه تعاونگران با تأکید بر اینکه اکوسیستم حمایتی اتاق تعاون به مجموعهای از عوامل، سیاستها و اقداماتی گفته میشود که به منظور تقویت و رشد تعاونیها و افزایش قدرت و نفوذ اتاق تعاون در اقتصاد کشور ایجاد میشودبیان کرد:این اکوسیستم شامل مجموعه کاملی از حمایتها، از جمله دسترسی به منابع مالی، آموزش، بازار، زیرساختها و قوانین حمایتی است. برای تقویت این اکوسیستم و افزایش قدرت اتاق تعاون، باید به ایجاد یک برنامه جامع توسعه بخش تعاون پرداخت که شامل تدوین قوانین و مقررات حمایتی، تسهیل دسترسی به منابع مالی، توسعه بازار برای محصولات تعاونی، تقویت آموزش و توانمندسازی تعاونیها، ایجاد شبکههای تعاونی و حمایت از نوآوری و خلاقیت در این بخش باشد. با ایجاد چنین اکوسیستمی، اتاق تعاون میتواند به عنوان یک نهاد قدرتمند و موثر در تصمیمگیریهای کلان کشور نقش ایفا کرده و به توسعه پایدار اقتصاد کشور کمک کند.
انتهای پیام/