به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، جلسه شورای عالی فضای مجازی بعد از ظهر سهشنبه ۴ دی ۱۴۰۳ با حضور سران سه قوه و دیگر اعضای این شورا در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد و در جریان برگزاری این جلسه در گاماولِ طرح رفع محدودیت فیلترینگ، واتساپ و گوگلپلی، با اجماع رای مثبت اعضای این شورا رفع فیلتر شد. در این جلسه اعضا ضمن تاکید بر اهمیت حکمرانی قانونمند در فضای مجازی بر حمایت از سکوهای داخلی هم تاکید کردند.
سیدعباس موسوی معاون مراسم و تشریفات دفتر رئیسجمهور در این زمینه درباره «همدلی و همنوایی سران قوا و جدیّت رئیس جمهور پزشکیان در تحقق یکی از وعده های مهم خود در پاسخ به بخشی از مطالبات بحق مردم» به «نگرانی و مخالفت جدی برخی اعضاء» هم اشاره کرد و نوشت: با وجود این دست استدلالات و نگرانی ها، باید بپذیریم فیلترینگ راه حلی کهنه و البته بی اثر برای مسائل مدرن امروز در حوزه حکمرانی فضای مجازی است.
فیروزآبادی دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی در گفتوگویی با بیان اینکه «با نگاههای اقتضایی در شورای عالی فضای مجازی تصمیم رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی اتفاق افتاده است» خاطرنشان کرده اسنت که «وقتی شورای عالی فضای مجازی تصمیم میگیرند یک پیامرسان را رفع فیلتر کند خود حکمرانی قانونی است.»
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر پیشین ارتباطات نوشت: گامهای اول همیشه سخت اما میتواند آغازگر تغییرات بزرگ باشند. رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی اقدامی مثبت و ضروری بود که جای تقدیر از رییسجمهور محترم و وزیر محترم ارتباطات و سایر کسانی که در این امر دخیل بودند، دارد.
حسنعلی اخلاقی امیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفته است: برنامهریزی انجام شده از سوی شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ شامل ۱۰ سیاست و ۳۰ گام اجرایی است. بر اساس این سیاستهای ۱۰ گانه تدوین شده در شورای عالی فضای مجازی، پلتفرم هایی که با این شورا و سیاست های ۱۰ گانه آن هماهنگ باشند، به ترتیب رفع فیلتر می شوند، که در گام اولیه واتساپ گوگل پلی شروط ایران را پذیرفتند و رفع فیلتر شدند.
از سوی دیگر روزنامه کیهان در بخشی از مطلب کنایهآمیزی که امروز؛ ۵ دی ۱۴۰۳ منتشر کرده نوشته است: « … ولی قرار بود مثل همه کشورهای دیگر دنیا، ابتدا این سکوهای اینترنتی (پلتفرمها) را مدیریت کنند و سپس از آنها رفع فیلتر بشود، نه این که مدیریت فضای مجازی را به بیگانگان بسپارند!گفت: تازه با افتخار گفتهاند؛ این گام اول رفع فیلترینگ است و امیدواریم با قدرت ادامه پیدا کند! »
روزنامه هممیهن هم در شماره امروز روزنامه خود درباره اقدام اخیر دولت در گام اول رفع فیلترینگ نوشته است: «اصولاً سیاست گام به گام در جایی موضوعیت دارد که اولاً پروژهای رو به کمال مدنظر باشد و این تکامل به صورت دفعی و یک جا قابل تحصیل نباشد و ثانیاً در پایان هر گام نیاز به ارزیابی نتایج مثبت و منفی کار باشد که بتوان بر مبنای آن برای برداشتن گام بعدی تصمیم درست را گرفت. انتظار بود همه پلتفرمها و بهخصوص پراستفادهترین آنها مانند یوتیوب و اینستاگرام و تلگرام که به تعبیر و تاکید مکرر شخص رئیسجمهور با زندگی و کسب و کار و حتی علوم و فنون جامعه سر و کار دارند رفع فیلتر شوند.»
در اولین روز پس از اعلام این خبر برخی از رسانهها فعالیت خود را در واتساپ آغاز کردند.
ادامه دارد …