به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، حسین صمصامی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز سه شنبه با اشاره به جلسه غیرعلنی مجلس درباره سیاستهای ارزی گفت: یکی از موضوعاتی که در مباحث ارزی مغفول مانده، بحث جنگ ارزی است که دشمن علیه کشور ما آغاز کرده است.
وی توضیح داد: کشور ما به لحاظ مسائل سیاست، نظامی و منطقه ای در شرایط خاصی قرار گرفته است. در حال حاضر جنگی که علیه ما ایجاد شده، جنگ اقتصادی است و جنگ اقتصادی نیز ابزار اصلی دشمن در شرایط موجود است؛ به طوری که وزارت خزانهداری آمریکا و سازمان سیا و سایر سازمانها در حال اندیشه ورزی برای جنگ اقتصادی با ایران هستند.
صمصامی اضافه کرد: سردمداران آمریکایی متفکرین خود را جمع کرده و درحال اندیشه ورزی بر این نکته هستند که چگونه کشور را وارد جنگ ارزی کنند که کردهاند. این افراد به دنبال این هستند که چگونه اقتصاد مردم ایران را با مشکلات معیشتی مواجه سازند تا نهایتا مردم را به خیابان آورده و تغییر رژیم را رقم بزنند. دشمن در این زمینه کتابها و مقالات علمی زیادی را منتشر کرده است.
وی توضیح داد: این کتابها می گویند مهمترین، کاراترین و برترین شمشیر در ایجاد مشکلات اقتصادی کشور ایران، تضعیف پول ملی است. همچنین اقتصاددانان این مسئله را به باور دارند و تاکید دارد اگر میخواهید یک کشور را از بین ببرید و مردم به خیابان بریزند ابتدا پول ملی آنها را تضعیف کنید، اما در این شرایط چه کار کردهایم؟
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره سیاست اخیر بانک مرکزی و توضیح مسئولین این نهاد در جلسه غیر علنی بیان کرد: یکی از سیاستهای برشمرده شده از بین بردن رانت و عرضه بیشتر درآمدهای نفتی است. سوال ما این است که آیا پیرو سیاستهای اخیری که بانک مرکزی اتخاذ کرده، رانت از بین رفته است؟ فاصله بین نرخ بازار ارز رسمی و آزاد کاهش پیدا کرده است یا سیاست افزایش نرخ ارز رسمی باعث افزایش نرخ بازار آزاد شده است؟
صمصامی معتقد است: سیاست شکست خورده فعلی از سال ۱۳۶۹ یعنی بیش از ۳۰ سال است که اجرایی میشود و انواع بازارها نظیر بازار توافقی، بازار مبادله ارز و طلا و بازار کذایی که جدیدا ایجاد شده ابزاری برای افزایش نرخ ارز بوده است.
این عضو کمیسیون اقتصادی بیان کرد: برای رفع مشکلات ارزی موجود ما ۱۶ راهکار به دولت پیشنهاد دادهایم؛ یکی از این بخشها مربوط به قاچاق کالاست و قانون باید در این بخش اجرا شود. در قوانین مدیریت شناور شده ارزی وجود دارد اما باید بدانیم قانون در بعد دیگری به ثبات نرخ ارز نیز اشاره کرده است لذا ما باید به سمت تورم تک رقمی حرکت کنیم.
وی در پایان اظهار کرد: پیشنهادات ۱۶ بندی ما مربوط به مدیریت تقاضا و مدیریت عرضه ارز بوده و این موارد را به دولت داده ایم. تا زمانی که این موارد اجرایی نشود، مشکل ارزی ما برطرف نخواهد شد.
انتهای پیام