عارف: جوان نخبه بعد از فارغ التحصیلی در هفتخوان جذب، پیر میشود
۰۲/۱۰/۱۴۰۳فرانسه پس از ۲۵ سال اولین رآکتور هستهای را به شبکه متصل کرد
۰۲/۱۰/۱۴۰۳افتتاح نمایشگاه روایت تحول عدلیه باحضور معاون اول قوه قضاییه
نمایشگاه روایت تحول عدلیه با سه بخش اصلی «پیشینه دستگاه قضا قبل از آغاز رویکردهای تحولی»، «کلان پروژههای تحولی صورت گرفته در عدلیه» و «چشمانداز سه سال آینده دستگاه قضایی» افتتاح شد.
به گزارش گروه اجتماعی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم، امروز یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، نمایشگاه «روایت تحول قوه قضاییه » کاری از مرکز رسانه قوه قضاییه با حضور حجتالاسلام خلیلی؛ معاون اول دستگاه قضا، صاحبکار؛ معاون راهبردی عدلیه، حجتالاسلام قدیانی؛ دادستان انتظامی قضات و تعدادی دیگر از مدیران قضایی افتتاح شد.
نمایشگاه روایت تحول از سه بخش اصلی «پیشینه دستگاه قضا قبل از آغاز رویکردهای تحولی»، «کلان پروژههای تحولی صورت گرفته در عدلیه» و همچنین «چشمانداز سه سال آینده دستگاه قضایی» تشکیل شده است.
حجتالاسلام خلیلی؛ معاون اول قوه قضاییه پس از بازدید از بخشهای مختلف نمایشگاه روایت تحول، طی سخنانی ضمن قدردانی از دستاندرکاران و برگزارکنندگان این نمایشگاه، گفت: برپایی نمایشگاه روایت تحول قوه قضاییه، یک قدم رو به جلو و یک پایهریزی ارزشمند است که ضرورت دارد در دورهها و سنوات آتی، ارتقاء پیدا کند.
وی افزود: بازدید نخبگان از نمایشگاه روایت تحول قوه قضاییه، در آگاهیبخشی به آنها پیرامون اقدامات گسترده عدلیه در مسائل و موضوعات گوناگون، بسیار نافذ و مؤثر خواهد بود.
خلیلی تصریح کرد: من به شخصه از این پس، اغلب نشستها و دیدارهای خود با مجامع نخبگانی و مسئولان را در سالن مجاور نمایشگاه روایت تحول و بعد از بازدید مدعوین از این نمایشگاه، برگزار خواهم کرد.
معاون اول قوه قضاییه همچنین خطاب به دستاندرکاران و برگزارکنندگان نمایشگاه روایت تحول توصیه کرد که در راستای ارتقاء بیش از پیش سطح نمایشگاه، پذیرای انتقادات نخبگان و بازدیدکنندگانِ از آن، باشند.
خلیلی ادامه داد: بسیاری از مطالبی که در نمایشگاه روایت تحول قوه قضاییه ارائه میشود، به سبب کمبود فضای فیزیکی نمایشگاه، در هم ادغامشده هستند و از همین رو، ضرورت دارد که برای سنوات و دورههای آتی، به فکر تدارک یک مکان وسیعتر برای این نمایشگاه باشیم.
وی همچنین اظهار کرد: ما باید با اقدامات خود به سمت و سویی پیش برویم که اجرای عدالت در جامعه را برای مردم، عینی و ملموس کنیم.
معاون اول دستگاه قضا در ادامه گفت: قوه قضاییه متولی حجم بزرگی از امور است و در پیشبرد این امور نیز ابتکارات و دستاوردهایی را عرضه داشتهایم؛ گسترش بهکارگیری از ابزراهای فناورانه و نوین در جهت تسهیل و تسریع خدماترسانی حقوقی و قضایی به مردم از جمله این ابتکارات و دستاوردهاست.
خلیلی ادامه داد: هدف نمایشگاه حاضر که به همت مجموعه قوه قضاییه و معاونتها و بخشهای ذیربط آن تمهید شده است، روایت سیر تحولات در دستگاه قضایی برای آشنایی و آگاهی هر چه بیشتر مردم با مجموع امور در عدلیه است.
وی در ادامه بیان کرد: در این نمایشگاه بر آن هستیم تا علاوه بر روایت سیر تحولات در عدلیه که مرتبط با خدماترسانی مطلوبتر و عادلانهتر به مردم میشود، حجم کار بالا و شبانهروزی در مراجع و مراکز قضایی را نیز برای مردم روایت کنیم.
معاون اول قوه قضاییه گفت: یکی از هدفگذاریها در برپایی نمایشگاه روایت تحول در قوه قضاییه آن است که بر مبنای دستاوردهای فعلی بتوانیم به آینده، پل بزنیم؛ تا در آینده نیز هرچه بیشتر برای عدالتگستری تمهید مقدمات کنیم و اسباب و ابزار لازم برای آن را تدارک کنیم.
خلیلی همچنین گفت: یکی از اولویتها و تأکیدات مؤکد رییس قوه قضاییه آن است که امور قضایی و حقوقی مردم هرچه راحتتر، ارزانتر و سریعتر، در دسترس آنان قرار گیرد؛ بر همین مبنا، بهرهگیری از ابزارهای فناورانه و نوین و استمرار تحول در دستگاه قضایی ضروری است.
صاحبکار؛ معاون راهبردی قوه قضاییه نیز طی سخنانی اظهار کرد: در نمایشگاه روایت تحول عدلیه، دستاوردهای بخشهای مختلف قوه قضایه به صورت ادغام شده با هم، به مخاطبان و نخبگان ارائه میشوند؛ در این نمایشگاه سعی شده از کثرت اقدامات صورت گرفته، عبور کنیم و به وحدت موضوعی دستاوردها برسیم.
صاحبکار همچنین بر ضرورت بروزرسانی آمار و ارقام عملکردها و دستاوردهای قضایی در نمایشگاه روایت تحول، تأکید کرد.
بنا بر اعلام این خبر؛ در نمایشگاه روایت تحول، نحوه فعالیت و همچنین جدیدترین آمار و ارقام مربوط به سامانههای هوشمند عدلیه نظیر سامانه استعلامات مالی و قضایی، سامانه ارجاع هوشمند کارشناسی، سامانه انتشار آرا و احکام قضایی، سامانه سنجش رضایت برخط مردمی، سامانه اطلاعاتی موثر اشخاص، سامانه اعتبار معاملاتی اشخاص، سامانه شناسایی شهود حرفهای، سامانه ثبت من، سامانه بانک ژنتیک، سامانه سجام و همچنین سامانه مدیریتی پایش، ارائه میشود.
نمایشگاه روایت تحول همچنین آخرین اطلاعات مربوط به خودکاربریهای قضایی، نصب دوربین بر روی لباس ضابطان، نصب پابند برای سارقان حرفهای، فرآیندهای مربوط به ابلاغ الکترونیک و پایان نسل ابلاغهای کاغذی و سنی، میزان دادرسیهای الکترونیک و دادگاههای علنیِ برخطِ برگزار شده را به اطلاع مخاطبان خود میرساند.
تصویرسازی اقدامات گسترده عدلیه در حوزه اشتغال زندانیان، بخش دیگری از این نمایشگاه را تشکیل میدهد؛ اشتغالزایی برای ۴۵ هزار نفر در زندانها طی سال ۱۴۰۲، تولید پنج هزار نوع محصول زیر نظر بنیاد تعاون زندانیان و راهاندازی ۴۰ فروشگاه زنجیرهای حامی و همچنین پوشش قریب به ۵۸ هزار و ۷۰۰ خانوار توسط انجمنهای حمایت از زندانیان در سال گذشته، گوشهای از آمارهایی است که در این قسمت از نمایشگاه ارائه میشود.
ارائه آمارهای عملکردی قوه قضاییه در زمینه حمایت از تولید طی سه سال اخیر، از دیگر قسمتهای نمایشگاه روایت تحول است؛ جلوگیری از تعطیلی دو هزار و ۱۵۱ کارخانه و ممانعت از بیکاری بیش از ۱۹۱ هزار نفر در سراسر کشور، از جمله مطالب ترسیم شده در این بخش است.
نمایش تصویری شادی زندانیان در روز اعلام خبر عفو معیاری محکومان و متهمان در بهمنماه سال ۱۴۰۱ و به تصویر کشیدن وضعیت سه سال پیش و امروز انبارهای اموال تمیلکی، از دیگر بخشهای نمایشگاه روایت تحول قوه قضائیه است.
یکی دیگر از قسمتهای این نمایشگاه، سیر اقداماتِ صورت گرفته توسط عدلیه در پروندههای مهم حوزه مبارزه با فساد اقتصادی نظیر پروندههای «بابک زنجانی»، «گروه عظام»، «گروه صنعتی رستمی صفا» و همچنین پروژه رومافارست نوشهر را به تصویر کشیده است.
ارائه گزارش از سامانههای ۱۵۸۰ ستاد خبری مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه و ۱۳۶ سازمان بازرسی، از جمله بخشهای نمایشگاه روایت تحول است؛ افزایش ۳۴ درصدی دریافت گزارشات مردمی سامانه ۱۵۸۰ در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن و رشد ۳۶ درصدی ثبت شکایات در سامانه ۱۳۶ طی سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، از جمله آمارهایی است که در این دو قسمت به مخاطبان ارائه میشود.
تشریح آماری دستاوردهای تحولی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در حوزه کاداستر و حدنگاری اراضی و همچنین تشریح اقدامات صورت گرفته در راستای تصویب قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، یکی دیگر از بخشهای طراحی شده در نمایشگاه روایت تحول عدلیه است.
در این نمایشگاه همچنین جدیدترین آمار و ارقام مربوط به عملکرد مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در حوزه ارائه مشاورههای حقوقی رایگان به مردم، ترسیم و طراحی شده است.
طراحی گرافیکی از سفرها، بازدیدهای میدانی و نشستهای تخصصی و مسئلهمحور حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه طی سه سال گذشته بخشِ دیگر نمایشگاه روایت تحول را تشکیل میدهد.
تبیین عملکرد معاونت امور بینالملل قوه قضائیه طی سه سال اخیر از جمله در حوزههای انعقاد ۲۴ قرارداد دو یا چندجانبه در راستای گسترش ارتباطات و تعاملات حقوقی و قضاییِ بینالمللی و تشکیل ۲۳ پرونده حقوقی در جهت پیگیری حقوق ملت ایران در عرصه بینالملل، از دیگر قسمتهای این نمایشگاه محسوب میشود.
همچنین در نمایشگاه روایت تحول، گوشههایی از اقدامات مرکز رسانه قوه قضائیه از جمله در زمینه برپایی تورهای رسانهای و فعالیتهای صورت گرفته در کارگروه فیلم و سریال، به تصویر کشیده شده است.
انتهای پیام/