محققان طول عمر باتری لیتیومی را با کمک آب ۷۵۰ درصد افزایش دادند
۲۵/۰۹/۱۴۰۳ناترازی انرژی زنگ خطر برای اقتصاد
۲۵/۰۹/۱۴۰۳اثر ناترازی انرژی بر صنایع بورسی
به گزارش بازار سرمایه ایران (سنا)، از آنجا که تقریبا تمام صنایع به مصرف برق و گاز وابستگی بالایی دارند، محدودیتهای وضع شده برای مصرف انرژی در صنایع به کاهش تولید و مقادیر فروش و نهایتا سودآوری بنگاههای اقتصادی منجر خواهد شد. این در حالی است که نرخ فروش صنایع کامودیتی محور بواسطه افزایش نرخ دلار حواله (رشد ۳۶ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته) با افزایش همراه بوده است.
براساس این گزارش، در آبان ماه ۱۴۰۳ میزان مصرف گاز به میزان ۲۳درصد نسبت به ماه پیش از آن کاهش یافته که بیشترین میزان کاهش مربوط به صنایع نیروگاهی و فلزات اساسی به ترتیب به میزان ۳۹ و ۷ درصد و صنعت فراوردههای نفتی و سایر صنایع به ترتیب با ۴ و ۲۷درصد افزایش در مصرف انرژی گاز داشته اند. برآیند میزان مصرف گاز صنایع بازار سرمایه نشان میدهد، ناترازی گاز در حال تسری از فصل زمستان به پاییز است.
از سوی دیگر، کاهش میزان گاز با وجود افزایش زودهنگام در میزان مصرف گازوئیل در صنعت نیروگاهی که وظیفه تامین برق خانوارها و صنایع را بر عهده دارد خود نشان دهنده آغازی بر کاهش میزان عرضه برق و احتمال قطعی برق مشترکان است.
اثر ناترازی بر صنایع
گزارش اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران، نشان میدهد؛ در یک سال گذشته، بهجز صنعت تولید فرآوردههای نفتی که با رشد روبهرو بوده، میزان تولید صنایع خودرو، استخراج کانههای فلزی و محصولات شیمیایی به دلایلی، چون ناترازی انرژی با افت روبهرو شده است.
افت ۷ درصدی در میزان تولید خودرو
مقدار تولید صنعت خودرو از ۸۶ هزار و ۴۵دستگاه در آبان پارسال به ۷۹هزار و ۷۶۶ دستگاه در آبان امسال رسید. مقدار تولید این صنعت در این بازه زمانی با افت ۷ درصدی روبهرو شده است.
مقدار تولید این صنعت نسبت به مهرماه امسال نیز ۲۰ درصد کاهش داشته است. علت اصلی کاهش تولید در این صنعت عمدتا ناشی از افزایش قیمت بهای مواد اولیه یا همان نهادههای تولید، و رشد پیدا نکردن نرخ فروش متناسب با آن و در نتیجه بالا رفتن زیان انباشته صنعت خودرو است که پیامد آن موجب شده امکان حفظ ظرفیت تولیدی خودروسازان سخت شود.
حفظ وضعیت تولید در صنعت فلزات اساسی
براساس این گزارش، مقدار تولید صنعت فلزات اساسی در آبان امسال نسبت به پارسال تفاوت با اهمیتی نداشته است. میزان تولید صنعت فلزات اساسی در مقایسه با مهر ماه، اما با کاهش ۴ درصدی روبهرو شده است. این کاهش ناشی از اعمال محدودیت گاز صنایع فولادی بوده است.
کاهش جزئی استخراج کانههای فلزی
افزون براین، میزان تولید صنعت استخراج کانههای فلزی نیز با کاهش یک درصدی از ۷ میلیون و ۶۵۱ هزار تن در آبان پارسال به ۷ میلیون و ۵۴۹ هزار تن در آبان امسال رسیده است.
در عین حال، میزان تولید این صنعت در آبان ماه نسبت به ماه گذشته ۶ درصد افزایش داشته است. مقدار تولید این صنعت به دلیل افزایش مقدار تولید نماد «کچاد» و «کگهر» بوده است.
رشد ۴ درصدی تولید فرآوردههای نفتی
دادههای آماری گزارش اداره میزهای صنعت و رتبهبندی ناشران سازمان بورس نشان میدهد؛ میزان تولید صنعت فرآوردههای نفتی با ۴ درصد رشد از ۵ میلیون و ۴۶۲هزار مترمکعب در آبان به ۵ میلیون و ۷۰۱هزار مترمکعب در آبان امسال رسیده است.
همچنین، میزان تولید ۱۲ ماه این صنعت در آبان ماه امسال نسبت به آبان پارسال افزایش داشته است که این امر ناشی از افزایش ظرفیت تولیدات نمادهایی چون «شپنا» است.
افت ۷ درصدی تولید مواد و محصولات شیمیایی
بررسیها نشان میدهد؛ میزان تولید صنعت مواد و محصولات شیمیایی ۷ درصد کاهش یافته است. میزان تولید این صنعت از ۳ میلیون ۸۵۵ هزار تن در آبان پارسال به ۳ میلیون و ۶۰۹هزار تن در آبان امسال رسیده است.
کاهش ۱۷ درصدی تولید صنعت مواد و محصولات شیمیایی در آبان ماه امسال نسبت به ماه گذشته ناشی از کاهش تعداد تولید نمادهای «زاگرس، پارس، شپدیس، نوری، آریا شیراز، جم و بوعلی» بوده است.
البته ناگفته نماند، اعمال محدودیت گاز علت اصلی کاهش ظرفیت تولیدی شرکتها بوده است. همچنین، در برخی نمادها بخشی از تولید واحد پلی اتیلن آن به دلیل انجام تعمیرات از سرویس خارج شده است.
انتهای پیام/