به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی و در راستای تسهیل تجارت خارجی کشور، توسعه بازار ارز تجاری و مدیریت بازار ارز، از روز شنبه عرضهکنندگان و تقاضاکنندگان در سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما) میتوانند نسبت به انجام معامله بر اساس نرخهای توافقی اقدام نمایند.
حمیدرضا جیهانی؛ کارشناس بازارهای مالی در گفتگو با ایسنا با اشاره به اطلاعیه مهم بانک مرکزی درباره تعمیق بازار یکپارچه ارز، گفت: مفاد این اطلاعیه بسیار مهم و موثر است که میتواند در مدیریت بازار ارز تاثیرگذار باشد.
وی تاکید کرد: انتقال معاملات نیما به بازار توافقی ارز در شرایط کنونی که به آغاز سال نو میلادی نزدیک میشویم و تقاضا برای تسویه ارزی بالا میرود، باعث افزایش عرضه ارز و مدیریت بازار خواهد شد.
جیهانی با اشاره به سیاست تثبیت اقتصادی که بانک مرکزی در دو سال گذشته در دستور کار داشت، افزود: این سیاست موثر واقع شد و توانست علاوه بر جلوگیری از جهشهای ارزی باوجود تحولات بیسابقه سیاسی در کشور و منطقه، تورم تولیدکننده و مصرفکننده را از سطوح بالا به سطح تعادلی خود نزدیک کند.
این کارشناس بازارهای مالی با بیان اینکه خوشبختانه راهاندازی سامانه ارز تجاری مورد وثوق تمامی تجار نیز قرار گرفته و ثبات نسبی نیز بر بازارهای مالی حاکم شده است، تاکید کرد: هم اکنون با سیاستهای موثر بانک مرکزی شرایط برای تحقق ارز تکنرخی و کمرنگ کردن نقش بازار غیررسمی ارز به عنوان لنگر اسمی تورم فراهم شده است.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: البته باید توجه داشت که در شرایط تحریمی حرکت به سمت ارز تک نرخی باید بهتدریج و با ملاحظه سبد معیشتی مردم صورت بگیرد که خوشبختانه ارز مورد نیاز کالاهای اساسی طبق بودجه ۱۴۰۴ با نرخ ترجیهی دیده شده است.
به گفته وی، حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز براساس تاکید قانون برنامه هفتم توسعه و همچنین کاهش رانت و جلوگیری از تقاضای مازاد ارزی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
جیهانی تاکید کرد: سیاستهای بانک مرکزی در کنار عملکرد بازار ارز توافقی تاثیر خود را گذاشته است؛ چراکه در این تحولات سیاسی و نظامی یکسال گذشته، شاهد جهشهای ارزی بالا و نابسامانی شدید بازار ارز و طلا نبودهایم.
این کارشناس بازارهای مالی همچنین به تاثیر سامانه ارز تجاری در رونق تجارت کشور اشاره کرد و گفت: این بازار توافقی به رونق صادرات، تولید و تقویت بازار سرمایه نیز کمک میکند که در نهایت میتواند به مدیریت بهینه منابع ارزی، تامین مالی تولید و ثبات بازارهای مالی نیز منجر شود.
انتهای پیام