به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا امین ترفع در بیست و نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه که امروز با حضور فرزانه صادق وزیر و راه شهرسازی و عمر بولات وزیر تجارت ترکیه برگزار شد ، اظهار کرد:بیست نهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه ظرف سه روز گذشته در تهران برگزار شد. هیات مفصلی از ترکیه در تهران حضور پیدا کردند و همه افراد ذی ربط و مقام هایی که در همه حوزه های تجاری، اقتصادی، بانکی و فرهنگی سرمایه گذاری در حوزه توافقات کشور مسئول بودند در جلسه حضور پیدا کردند.
وی افزود:به جمع بندی مناسبی در مورد سند یادداشت تفاهم بیست و نهمین کمیسیون مشترک رسیدیم و این سند دقایقی پیش به امضای وزیر راه و شهرسازی ایران و وزیر تجارت ترکیه رسید.
سرپرست مرکز امور بین الملل وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد :موضوع همکاری اقتصادی در خصوص تفاهماتی است که به منظور گسترش همکاریهای تجاری و اقتصادی دو کشور تا سال آینده و برگزاری سی امین اجلاس کمیسیون است.یعنی تفاهمات جدیدی است که به توسعه روابط اقتصادی و تجاری دو کشور کمک می کند.
ترفع عنوان کرد:این تفاهمات در حوزه های تجاری خصوصا گمرک، حمل و نقل، ترانزیت، همکاری های سرمایه گذاری و بانکی، همکاری های وزارت نیرو، بخش کشاورزی، فرهنگی، گردشگری و تبادلات تعاون به صورت مفصلی صورت گرفته است.
وی اضافه کرد:روابط دو کشور ایران و ترکیه در بخش های مختلف حمل ونقلی در سطح بالایی است. خصوصا بیشترین تبادلات دو کشور بیشتر در بخش جاده ای است.خوشبختانه در این کمیسیون در مورد تبادل هیات ها به منظور تنظیم تعرفه های ریلی تفاهم شد. برداشتن موانعی که در حوزه جاده ای بین دو کشور وجود دارد و در مورد زیرساخت هایی جدیدی که دو کشور را به هم متصل خواهد کرد،تفاهماتی شد.
سرپرست مرکز امور بینالملل وزارت راه و شهرسازی در ادامه گفت :در خصوص اتصالات جدید جاده ای، ریلی و مرزی بنا شد در مدت کوتاهی گروهای ایرانی و ترکیه در کنار هم جمع شوند و جزئیات را بررسی کنند.
به گفته وی حجم تجارت دو کشور ۳۰میلیارد دلار در بازه ۵ساله هدف گذاری شده است. درحال حاضر نیز بین ۱۱تا ۱۲ میلیارد دلار است.
وی در پایان گفت:موانعی برای تبادل واگن میان دو کشور وجود ندارد.
انتهای پیام